Definisanje vaše ponude usluge

Kada definišete ponude za uslugu u Microsoft rezervacije, postavljate, između ostalog, ime usluge, opis, lokaciju (odaberite da li želite da se sretnete lično ili imate sastanak na mreži), trajanje, podrazumevane podsetnike za klijente i osoblje, unutrašnje beleške o usluge i cenovnik. Takođe možete da označite zaposlene koji su kvalifikovani da obezbede uslugu. Zatim, kada klijenti dođu na vašu Veb lokaciju biznisa da rezerviše zakazanu obavezu, oni mogu da vide tačno koje tipove zakazanih obaveza su dostupni, odaberite osobu koju žele da obezbede uslugu i koliko će koštaju da košta.

Sada možete da dodate prilagođene informacije i URL adrese u potvrdu e-pošte i opomene koje pošaljete kada neko rezervise uslugu na stranici za rezervacije.

Napomena: Rezervacije je podrazumevano uključeno za klijente koji imaju Office 365 Business Premium ili Office 365 A3 i Office 365 A5 pretplate. Rezervacije je takođe dostupno kupcima koji imaju Office 365 Enterprise E3 i E5, ali je podrazumevano isključeno. Da biste ga uključili, pogledajte članak pristup sistemu Office 365 Business Apps aplikacije za preduzeća.

Kreiranje detalja o servisiranju

Pogledajte ovaj video ili pratite dolenavedene korake da biste definisali ponude za uslugu.

 1. U Office 365 izaberite pokretanje aplikacija, a zatim izaberite stavku rezervacije.

 2. U oknu za navigaciju izaberite usluge > Dodajte uslugu.

 3. Unesite detalje o servisiranju uključujući ime, opis i lokaciju. Kada počnete da kucate adresu na podrazumevanoj lokaciji, Bing će predložiti lokacije za vas.

 4. Unesite trajanje potrebno za uslugu. Možete da unesete koliko dugo želite da trajanje traje od dana, kuće i minuta i podesite tampon vreme kada klijenti ne mogu da rezervisu.

 5. Izaberite model cene. Za fiksnu cenu, počevšiod i po satu, od vas će biti zatraženo da navedete cenu.

 6. U okviru cena i isplate, Postavi podrazumevanu cenu za uslugu.

 7. Unesite dodatne informacije o beleškama i podsetnicima.

 8. Izaberite stavku Sačuvaj.

Dodeljivanje člana osoblja usluzi

Prilikom dodeljivanja osoblja, razmislite o tome da li usluga zahteva napredne potvrde ili specijalne sertifikaciju. Ako je tako, dodelite im samo članove osoblja koji drže te akreditive. Ako član osoblja kog želite da dodelite nije na listi, moraćete da odete na stranicu sa osobljem da biste ih dodali. Više informacija potražite u članku Kreiranje spiska osoblja . Ako želite da osoblje ima sastanke na mreži pomoću Microsoft timova ili Skype za posao, uverite se da ste im dodelili dozvolu za timove ili Skype za posao licencu u centru administracije.

 1. Na stranici usluge izaberite zaposlene koji su kvalifikovani da obezbede ovu uslugu. Možete da izaberete jednu ili više. Izabrani zaposleni imaju oznaku potvrde pored imena.

  Osoblje koje su dodeljene uslugu imaju oznaku potvrde pored njegovog imena

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Postavljanje opcija smernica za objavljivanje i planiranje

Vaši detalji usluge i zadužene zaposlene će podrazumevano biti proknjiženi na stranici rezervacije na Veb lokaciji čim izaberete stavku Sačuvaj. Takođe, smernice koje ste odredili će se podrazumevano primeniti na uslugu koju ste kreirali. Ako ne želite da prihvatite ove podrazumevane vrednosti, slijedite ove korake.

 1. Na stranici usluge, u okviru opcije objavljivanja opozovite izbor u polju za potvrdu pored stavke Prikaži ovu uslugu na stranici rezervacije i/ili Koristi podrazumevane smernice za planiranje.

 2. Postavljanje smernica za planiranje za ovu uslugu. Više informacija o smernicama planiranja potražite u članku Postavljanje smernica za planiranje.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj.

Dodavanje opcije sastanka na mreži u rezervacije

Napomena: Ova funkcija se i dalje okreжe i možda još nije dostupna u vašoj organizaciji. Više informacija potražite u odeljku kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 365?.

Možete da podesite usluge pomoću opcije sastanka na mreži. Kada vi ili klijent kreirate novu rezervaciju ili ažurirate postojeću rezervaciju, imate opciju da je učinite zakazanom prilikom na mreži, pomoću Microsoft timova ili Skype za posao.

 1. Na stranici usluge izaberite preklopnik da biste uključili sastanke na mreži.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Kada izaberete stavku Dodaj online sastanak, svi vaši članovi osoblja koji imaju licencu timova ili licencu za Skype za posao će biti omogućeni za ovu uslugu. Ako osoblje nema licencu za timove ili licencu za Skype za posao, ne mogu se dodeliti ovoj usluzi kada korisnik pokuša da Rezerviši. Ako želite da osoblje bude omogućeno za sastanke na mreži koristeći Microsoft timove ili Skype za posao, uverite se da ste im dodelili licencu za timove ili Skype za posao licencu u centru administracije.

Važno: Klijent ne mora da ima licencu za timove ili licencu za Skype za posao. Takođe ne moraju da imaju instalirane timove ili Skype za posao. Kada kliknu na vezu da bi se pridružili sastanku na mreži, moći će da koriste timove i Skype za posao kroz pregledač.

Grupno rezervacije

Napomena: Ova funkcija se i dalje okreжe i možda još nije dostupna u vašoj organizaciji. Više informacija potražite u odeljku kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 365?.

Grupno podešavanje vam omogućava da podesite zakazane obaveze usluge tamo gde više osoba može da se pridruži sednici sa jednim иlanom osoblja. Možete da koristite grupnu rezervacije da biste planirali konferencije, predavanja ili sesije obuke sa nekoliko osoba istovremeno.

 1. Na stranici usluge, u okviru Maksimalan broj učesnikaunesite broj osoba koje mogu da prisustvuju ovom događaju. Kada konfigurišete maksimalan broj, lista učesnika ne može da premaši broj koji ste odredili. Ovo polje podrazumevano je prazno.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Kada podesite zakazanu obavezu u kalendaru, možete da dodate korisnike u uslugu i pošaljete im pozivnicu e-poštom.

Obaveštenja o tekstualnoj poruci

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u Severnoj Americi u pregledu. Više informacija potražite u odeljku kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 365?.

Sada možete da podesite usluge pomoću tekstualnih obaveštenja. Kada klijent kreira novu rezervaciju ili ažurira postojeće rezervisanje na takvoj usluzi, imaće opciju da prima poruke o podsetnicima.

Klijent će morati da pristane na to da dobije tekstualne poruke na stranici samousluženje pre nego što ih primi. 

 1. Na stranici usluge, u okviru opomene i potvrdepotvrdite izbor u polju za potvrdu omogućavanje tekstualnih poruka za klijente.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Takođe pogledajte

Unesite poslovne informacije

Kreiranje liste osoblja

Kreiranje i osoblje rezervacije

Pozdravite Microsoft Bukings

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×