Datumi u programskom dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Većina analiza podataka obuhvata pretraživanje i upoređivanje tokom datuma i vremena. Bez obzira na to da li agregirate količine prodaje za prošlu fiskalnu godinu ili poredite rast tokom meseci, važno je da uključite datume u izveštaj. Jedna od sjajnih stvari koje možete da uradite u programskom dodatku Power Pivot je davanje stvarne moći za rad sa datumima i vremenom modelu podataka. Koristite sledeće resurse da biste saznali kako možete da uključite datume i vreme u Power Pivot rešenja.

Tabele sa datumima

Tabela sa datumima je važna za efikasan rad sa datumima. U većini slučajeva, uključivanje tabele sa datumima je jednostavno kao uvoz tabele sa datumima iz izvora podataka zajedno sa podacima. U nekim slučajevima možda treba da kreirate tabelu sa datumima i da je sami dodate u model podataka. Power Pivot vam olakšava da to uradite. Pročitajte sledeći članak da biste saznali više:

Razumevanje i kreiranje tabela sa datumima u programskom dodatku Power Pivot u programu Excel

Vremenska inteligencija

Stvarna snaga u programskom dodatku Power Pivot dolazi uz efikasno kreiranje i korišćenje mere. Vremenska inteligencija DAX funkcije u formulama mera omogućavaju vam da manipulisati podacima koji koriste datum perioda; uključujući dani, meseci, kvartali, i godine, a zatim napravi i upoređivanje izračunavanja preko tih perioda. Da biste saznali više, pogledajte:

Vremenska inteligencija u programskom dodatku Power Pivot u programu Excel

Drugi resursi

Postoji mnogo dostupnih resursa da vam pomognu da saznate više o radu sa datumima i vremenom u programskom dodatku Power Pivot. Evo nekoliko omiljenih:

Članci na lokaciji Office.com

DAX scenariji u programskom dodatku PowerPivot

Bela knjiga i uzorci radnih svezaka

Izveštaj o profitu i gubitku modelovanje i analiza podataka pomoću programskog dodatka Microsoft PowerPivot u programu Excel je na whitepaper i uzorak radna sveska koja pruža odličan primer kako da uključite tabele sa datumima i kreirate efikasne mere pomoću DAX vremenske inteligencije.

Zajednica

DAX resursni centar

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×