Datoteka ili fascikla već postoji u usluzi OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nakon opoziv izbora u fasciklu sa liste selektivnu sinhronizaciju, možete videti grešku: „za datoteku ili fasciklu već postoji na OneDrive”.

Zaobilaženje problema opcije

Opcija 1: Zadržite datoteku ili fasciklu u usluzi OneDrive: je izbrišete sa Računarom.

  • Je bezbedno da biste je izbrisali zato što je i dalje dostupne u OneDrive na mreži. Ako ne želite da imate fasciklu u OneDrive i samo fascikle na Računaru, premestite fasciklu iz fascikle OneDrive na Računaru (pogledajte članak opcija 2).

Opcija 2: Uklanjanje datoteka ili fascikla sa OneDrive.

  • Sa datotekom uključene u selektivnu sinhronizaciju, premestite fasciklu na drugo mesto izvan struktura fascikli OneDrive . Ovo će brisanje datoteka i fascikli iz OneDrive.com i da ih učinite je dostupna samo na Računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×