Da li dokumente treba da sačuvam u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Da li dokumente treba da sačuvam u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

To je da sačuvate sve vaše dokumente u OneDrive for Business. Veza ka vašoj biblioteci OneDrive for Business uvek stoji na vrhu stranice, spremni ste za možete da otpremite ili Kreirajte dokumenta iz usluge OneDrive for Business. Kako treba da razmislite o tome ko može da i ne možete da pristupite dokumentima koje čuvate u OneDrive for Business. Ako dokument predstavlja zajednički napor povezanim sa projektom, onda bi sačuvate na lokaciji tima bolji izbor.

Koja je razlika između OneDrive for Business i SharePoint lokacije tima

OneDrive for Business je mesto gde možete da skladištite datoteke sa računara u oblaku, i da im pristupite sa bilo kog uređaja ili ih delili sa drugima. U okviru Office 365 ili SharePoint Server, OneDrive for Business vam omogućava da ažurirate i deljenje datoteka sa bilo kog mesta i rad na Office dokumentima sa drugima u isto vreme.

SharePoint sajt tima je mesto gde korisnici mogu da sarađuju na datotekama, dokumentima i idejama. Podešen je tako da olakša dvosmernu komunikaciju između članova tima. SharePoint nudi sve potrebne biblioteke dokumenata, liste zadataka, kalendare, tokove posla, wiki stranice i druge funkcije koje timu olakšavaju komunikaciju i saradnju.

Sa OneDrive for Business i SharePoint lokacije tima, datoteka se skladište u oblaku. Ili OneDrive for Business ili SharePoint možete da sinhronizujete sa računarom. Pogledajte članak Sinhronizovanje datoteka sa klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows ili da sinhronizujete SharePoint datoteke za više informacija.

Kada treba sačuvati dokumente u OneDrive for Business

 • Ne planirate da ih delite.
  Dokumenti koje postavite u OneDrive for Business su dok ih delite. To čini OneDrive for Business najbolje opcije za verzija dokumenata ili lične dokumente koje niko ne mora da vidite.

 • Planirate da delite datoteke pojedinačno i sa ograničeni opseg ili životni ciklus.
  Na primer, koju pišete na blogu koja možda neće biti povezan sa projektom, a želite kolegama da ih pregledate pre nego što ste je objavite. U ovom slučaju, očekujete da ljudi koriste dokument jednom bez potrebe dodatni prostor za skladištenje ili kontekst informacije. Sve im je potreban je veza u dokument i dozvolu za uređivanje.

 • Ne možete da identifikujete postojeću lokaciju tima kojoj dokument pripada i ne verujete da namena dokumenta garantuje kreiranje novog.

Kada treba sačuvati dokumente u biblioteci sajta tima

 • Želite da članovi tima prepoznaju dokument kao relevantan za aktuelan projekat.

 • Želite da proširite vlasništvo i dozvole na veću grupu osoba. Ako je dokument važan za uspeh projekta, dobra je ideja da, osim vas, i druge osobe mogu da kontrolišu šta se dešava na lokaciji.

 • Želite da se dozvole dodeljuju u zavisnosti od lokacije, a ne od pojedinačnih dokumenata. Ako osobe imaju pristup lokaciji tima, onda imaju pristup i dokumentima uskladištenim na lokaciji.

 • Drugi dokumenti vezani za projekat već su sačuvani u biblioteci lokacije tima i druge osobe očekuju da ih nađu tamo.

 • Želite da kreirate tok posla prijavljivanja koji dodeljuje dokument nekoj drugoj osobi.

Ako imate small business, savršena da biste podesili skladište na datoteku i delite je tako da možete da koristite OneDrive for Business i lokacije tima Office 365 zajedno. Pogledajte Ovo uputstvo za prilagođavanje lokacije tima. Ovo uputstvo uključuje korake za kako da podignete lokaciju tima tako da članovi tima možete brzo da odete napred i nazad između njihove OneDrive for Business fasciklu i Office 365 lokacije tima.

Premeštanje dokumenata sa OneDrive for Business na lokacijama tima

Ponekad pojedinačne dokumente raste u važnost i postane važno projekta. Kada se to desi, možda ima smisla u kopiju datoteke iz usluge OneDrive for Business na lokaciju tima.

Rešavanje problema premeštanja dokumenata iz OneDrive for Business

Postoji nekoliko problema koje treba imati na umu pri premeštanju dokumenata iz OneDrive for Business u biblioteci lokacije tima:

 • Korake za kopiranje ili premeštanje datoteka mogu se razlikovati između verzija OneDrive for Business i SharePoint. Dodatne informacije potražite u članku Premeštanje ili kopiranje fasciklu, datoteku, ili vezu u biblioteci dokumenata.

 • Hiperveze na originalni dokument prestati sa radom, zato što ste izbrisali dokument u OneDrive for Business. Možda ćete želeti da delite dokument koju ste premestili na lokaciji tima da daju osobama na lokaciji sa ažuriranim funkcionalnu vezu.

 • Ako su osobe pratile originalni dokument, veze u feedu za vesti ka tom dokumentu prestaće da funkcionišu. Da biste vratili povezivanje u prethodno stanje, osobe će morati da prate dokument na njegovoj novoj lokaciji.

 • Možda ćete želeti da biste zamenili originalni dokument u OneDrive for Business onaj koji je jednostavno daje vezu do nove datoteke, a objavljuje na novu lokaciju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×