Da li da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili SharePoint?

Da li da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili SharePoint?

Ako sami radite na datoteci, Sačuvajte je u usluzi OneDrive. OneDrive datoteke su privatne ako ih ne delite sa drugima, što je naročito korisno ako još niste kreirali tim.

Ako već radite kao tim – u Microsoft Teams, SharePoint ili Outlook – trebalo bi da sačuvate datoteke gde vaš tim radi, jer OneDrive povezuje vas i sa svim deljenim bibliotekama.

Kada vam je potrebna nova deljena lokacija za skladištenje datoteka tima, kreirajte deljenu biblioteku pravo od OneDrive, dodajte članove i počnite da radite zajedno. Ove biblioteke su pristupačne u okviru timovi, SharePoint i Outlook. I lako možete da kopirate ili premestite datoteke koje su vam potrebne.

Napomena: Ako ne vidite opciju za kreiranje deljene biblioteke iz OneDrive, pogledajte članak Kreiranje biblioteke dokumenata od sistema SharePoint i Premeštanje ili kopiranje datoteka u sistemu SharePoint.

Koja je razlika između OneDrive i SharePoint

OneDrive su doživljaj datoteka za Microsoft 365 i SharePoint Server *, koje vam daju pristup svim vašim radnim datotekama, uključujući datoteke koje osobe dele direktno sa vama ili kroz timove na kojima radite. OneDrive pruža konzistentna, intuitivna doživljaj datoteka na svim svojim uređajima, uključujući Veb, mobilne uređaje i računare na Windows PC ili Mac računaru.

U pozadini SharePoint obezbeđuje usluge sadržaja za sve datoteke u sistemu Microsoft 365, uključujući datoteke sa kojima radite u timovima, Yammer i Outlook. SharePoint je uvek tu, pomaže prilikom upravljanja i zaštite datoteka i ukljuиuje saradnju sadržaja u sistemu Microsoft 365. I iznad datoteka SharePoint omogućava portali, vesti, stranice, liste i platformu za poslovne aplikacije.

Sa OneDrive i SharePoint, datoteke se skladište u oblaku. Možete da sinhronizujete OneDrive ili SharePoint datoteke na računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje OneDrive datoteka ili sinhronizacije SharePoint datoteka .

* SharePoint Server 2016 i novije verzije.

Premeštanjem dokumenata iz OneDrive u SharePoint

Ponekad dokumenti porastu i postanu relevantni za projekat. Kada se to desi, možda ima smisla kopirati datoteke iz usluge OneDrive u SharePoint.

Rešavanje problema sa premeštanjem dokumenata iz OneDrive for Business

Postoji nekoliko problema koje treba imati na umu prilikom premeštanja dokumenata iz OneDrive for Business i deljene biblioteke:

  • Koraci za kopiranje ili premeštanje datoteka mogu da se razlikuju u različitim verzijama OneDrive i SharePoint. Više informacija potražite u članku Premeštanje ili kopiranje datoteka u sistemu SharePoint.

  • Hiperveze ka originalnom dokumentu ne funkcionišu, zato što ste izbrisali dokument u OneDrive. Možda ćete poželeti da delite dokument koji ste premestili na lokaciju tima da biste osobama na lokaciji pružili ažuriranu vezu koja funkcioniše.

  • Ako su osobe pratile originalni dokument, veze u feedu za vesti ka tom dokumentu prestaće da funkcionišu. Da biste vratili povezivanje u prethodno stanje, osobe će morati da prate dokument na njegovoj novoj lokaciji.

  • Možda ćete želeti da zamenite originalni dokument u OneDrive sa jednim koji jednostavno daje veze ka novoj datoteci i najavljuje novu lokaciju.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×