CUBESET (funkcija CUBESET)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije CUBESET u programu Microsoft Excel.

Opis

Definiše izračunati skup članova ili kombinacija slanjem skupa izraza kocki na serveru koja kreira taj skup, a zatim ga vraća programu Microsoft Excel.

Sintaksa

CUBESET(veza, postavljeni_izraz, [natpis], [redosled_sortiranja], [sortiranje_po])

Sintaksa funkcije CUBESET ima sledeće argumente:

 • Veza    Obavezno. Tekstualna niska koja sadrži ime veze sa kockom.

 • Postavljeni_izraz    Obavezno. Tekstualna niska skupa izraza koja za rezultat ima skup članova ili kombinacije. Postavljeni_izraz može biti i referenca na Excel opseg koji sadrži jedan ili više članova, kombinacija ili skupova koji su uključeni u skup.

 • Natpis    Opcionalno. Tekstualna niska koja se prikazuje u ćeliji umesto natpisa iz kocke ako je on definisan.

 • Redosled_sortiranja    Opcionalno. Tip sortiranja koje eventualno treba izvršiti, a može imati jednu od sledećih vrednosti:

Ceo broj

Konstanta nabrajanja

Opis

Argument sortiranje_po

0

SortNone

Ostavlja skup u postojećem redosledu.

Zanemaruje se

1

SortAscending

Sortira skup u rastućem redosledu pomoću argumenta sortiranje_po.

Potreban

2

SortDescending

Sortira skup u opadajućem redosledu pomoću argumenta sortiranje_po.

Potreban

3

SortAlphaAscending

Sortira skup u abecednom rastućem redosledu.

Zanemaruje se

4

Sort_Alpha_Descending

Sortira skup u abecednom opadajućem redosledu.

Zanemaruje se

5

Sort_Natural_Ascending

Sortira skup u prirodnom rastućem redosledu.

Zanemaruje se

6

Sort_Natural_Descending

Sortira skup u prirodnom opadajućem redosledu.

Zanemaruje se

 • Podrazumevana vrednost je 0. Abecedno sortiranje za skup kombinacija sortira po poslednjem elementu u svakoj kombinaciji. Više informacija o različitim rasporedima sortiranja potražite u sistemu pomoći za platformu Microsoft Office SQL Analysis Services.

 • Sortiranje_po    Opcionalno. Tekstualna niska vrednosti po kojima će se sortirati. Na primer, da biste dobili grad sa najvećom prodajom, postavljeni_izraz bi skup gradova, i sortiranje_po bi prodaje meru. Ili, da biste dobili grad sa najviše populacije, postavljeni_izraz bi skup gradova, i sortiranje_po bi populacije meru. Ako redosled_sortiranja zahteva sortiranje_po i sortiranje_po izostavljen, funkcija CUBESET kao rezultat daje grešku #VALUE! poruka o grešci.

Primedbe

 • Kada se funkcija CUBESET u ćeliji se, pre preuzimanja svih podataka, privremeno prikazuje poruka "#GETTING_DATA…".

 • Ako ime veze nije važeća radne sveske veze uskladištene u radnoj svesci, funkcija CUBESET kao rezultat vraća grešku #NAME? vrednost greške. Ako server Online Analytical Processing (OLAP) nije pokrenut, nije dostupan ili daje poruku o grešci, funkcija CUBESET kao rezultat vraća grešku #NAME? vrednost greške.

 • Ako je sintaksa argumenta postavljeni_izraz neispravna ili skup sadrži bar jedan član čija se dimenzija razlikuje od dimenzije ostalih članova, CUBESET kao rezultat vraća grešku #N/A.

 • Ako je postavljeni_izraz duže od 255 znakova, što je ograničenje za argument za funkciju, funkcija CUBESET kao rezultat vraća grešku #VALUE! vrednost greške. Da biste koristili tekstualne niske duže od 255 znakova, unesite nisku teksta u ćeliji (za koje je ograničenje je 32.767 znakova), a zatim upotrebite referencu ćelije kao argument.

 • CUBESET može vratiti grešku # n/a ako objekat zasnovan na sesiji, kao što su izračunati član ili imenovani skup, u izvedenoj tabeli prilikom deljenja veze, i to izvedene tabele se briše ili konvertovanje izvedene tabele u formule. (Na kartici Opcije , u grupi Alatke kliknite na OLAP alatkei zatim izaberite stavku Konvertuj u formulama.)

Primeri

=CUBESET("Finance","Order([Product].[Product].[Product Category].Members,[Measures].[Unit Sales],ASC)","Products")

=CUBESET("Sales","[Product].[All Products].Children","Products",1,"[Measures].[Sales Amount]")

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×