CSV datoteke za IMAP pakete za migraciju

Datoteka sa vrednostima razdvojenim zarezima (CSV) koju možete da koristite za migraciju sadržaja poštanskih sandučića korisnika tokom IMAP migracije sadrži red za svakog korisnika. Svaki red sadrži informacije o Office 365 poštanskom sandučetu i IMAP poštanskom sandučetu korisnika, a Office 365 koristi te informacije da bi obradio migraciju.

Sadržaj   

Obavezni atributi

Format CSV datoteke

Podela velike migracije u nekoliko paketa

Navođenje akreditiva krajnjeg korisnika ili administratora

Format akreditiva administratora za različite IMAP servere

Korišćenje opcionalnog atributa UserRoot

Obavezni atributi

Evo obaveznih atributa za svakog korisnika:

  • EmailAddress navodi korisnički ID za Office 365 poštansko sanduče korisnika.

  • UserName navodi korisničko ime za prijavljivanje u poštansko sanduče korisnika na IMAP serveru. Možete da koristite korisničko ime ili format domen\korisničko ime. Na primer, hollyh ili contoso\hollyh.

  • Password je lozinka za korisnički nalog u IMAP sistemu za razmenu poruka.

Migracija neće uspeti ako neki od ovih atributa nije naveden u redu zaglavlja CSV datoteke. Takođe, obavezno otkucajte atribute tačno onako kako su prikazani. Atributi ne mogu da sadrže razmake. Oni moraju biti jedna reč. Na primer, Email Address je nevažeći. Morate da koristite EmailAddress.

Format CSV datoteke

Evo primera formata CSV datoteke. U ovom primeru akreditivi korisnika se koriste za migraciju tri poštanska sandučeta:

EmailAddress,UserName,Password
terrya@contoso.edu,contoso\terry.adams,1091990
annb@contoso.edu,contoso\ann.beebe,2111991
paulc@contoso.edu,contoso\paul.cannon,3281986

Prvi red ili red zaglavlja CSV datoteke navodi imena atributa odnosno polja navedenih u redovima koji slede. Imena atributa razdvojena su zarezima.

Svaki red ispod reda zaglavlja predstavlja jednog korisnika i pruža informacije koje će se koristiti za migriranje njegovog poštanskog sandučeta. Vrednosti atributa u svakom redu moraju da budu navedeni istim redosledom kao imena atributa u redu zaglavlja. Vrednost svakog atributa je razdvojena zarezom.

Koristite bilo koji uređivač teksta ili aplikaciju kao što je Microsoft Excel da biste napravili CSV datoteku. Sačuvajte datoteku kao .csv ili .txt datoteku.

Savet: Ako CSV datoteka sadrži specijalne znakove ili znakove koji nisu ASCII, sačuvajte je pomoću UTF-8 ili nekog drugog Unikod kodiranja. U zavisnosti od aplikacije, čuvanje CSV datoteke pomoću UTF-8 ili nekog drugog Unikod kodiranja može da bude lakše kada se lokalni standard sistema podudara sa jezikom koji se koristi u CSV datoteci.

Podela velike migracije u nekoliko paketa

CSV datoteka može da sadrži do 50.000 redova, po jedan za svakog korisnika, i može da bude velika do 10 MB. Ali, preporučuje se da migrirate korisnike u nekoliko manjih paketa.

Ako planirate da migrirate mnogo korisnika, odlučite koje ćete da uključite u svaki paket. Na primer, ako imate 10.000 naloga za migraciju, mogli biste da pokrenete četiri paketa od po 2500 korisnika. Pakete može da podelite i abecedno, po tipu korisnika – nastavno osoblje, studenti i diplomci, po godini – prva, druga, treća i četvrta ili na druge načine koji zadovoljavaju potrebe organizacije.

Savet: Jedna mogućnost je da napravite Office 365 poštanske sandučiće i da migrirate e-poštu za istu grupu korisnika. Na primer, ako uvozite 100 novih korisnika u Office 365 organizaciju, napravite paket za migraciju za tih istih 100 korisnika. To je efikasan način za organizovanje migracije iz lokalnog sistema za razmenu poruka u uslugu Office 365 i upravljanje njome.

Navođenje akreditiva korisnika ili administratora

U CSV datoteci morate da navedete korisničko ime i lozinku za lokalni korisnički nalog. To procesu migracije omogućava da pristupi nalogu. To možete uraditi na dva načina:

  • Koristite akreditive korisnika.      Ovo zahteva da nabavite lozinke korisnika ili da ih promenite u vrednost koja vam je poznata kako biste mogli da je uključite u CSV datoteku.

    Savet: Ako koristite ovu opciju, sprečite korisnike da promene lozinke svojih lokalnih naloga. Ako korisnici promene lozinke posle početne migracije, naredne sinhronizacije između poštanskih sandučića na IMAP serveru i Office 365 poštanskih sandučića neće uspeti.

  • Koristite akreditive nadređenog korisnika ili administratora.      Ovo zahteva da koristite nalog u IMAP sistemu za razmenu poruka koji ima neophodna prava za pristup poštanskim sandučićima svih korisnika. U CSV datoteci koristite akreditive za ovaj nalog za svaki red. Da biste saznali da li vaš IMAP server podržava ovaj pristup i kako da ga omogućite, pogledajte dokumentaciju za njega.

    Napomena: Preporučuje se da koristite akreditive administratora zbog toga što to ne utiče na korisnike niti ih ometa u radu. Na primer, neće biti važno ako korisnici promene lozinke nakon početne migracije.

Format administratorskih akreditiva za različite IMAP servere

Korisničko ime i lozinku za administratorski nalog možete da koristite u poljima UserName i Password za svaki red CSV datoteke. Korisničko ime za akreditive administratora predstavlja kombinaciju korisničkog imena osobe čija e-pošta se migrira i korisničkog imena za administratorski nalog koji ima dozvolu za pristup poštanskim sandučićima svih korisnika. Podržani format za akreditive administratora razlikuje se u zavisnosti od IMAP servera sa kog migrirate e-poštu. Dodatne informacije o tome kako da koristite akreditive administratora potražite u dokumentaciji za IMAP server.

Napomena: Kada prosledite zahtev za novom migracijom, CSV datoteka se otprema u Microsoft centar podataka putem Secure Sockets Layer (SSL) veze. Informacije iz CSV datoteke se šifruju i skladište na Microsoft Exchange serverima u Microsoft centru podataka.

Sledeći odeljci objašnjavaju kako se oblikuju akreditivi administratora u CSV datoteci koju koristite za migriranje e-pošte sa različitih tipova IMAP servera.

Microsoft Exchange

Ako migrirate e-poštu iz IMAP primene za Microsoft Exchange, koristite format Domain/Admin_UserName/User_UserName za atribut UserName u CSV datoteci. Recimo da migrirate e-poštu iz sistema Exchange za Dragana Jovanovića, Saru Mlađenović i Savu Jevtića. Imate administratorski nalog e-pošte, gde je korisničko ime adminposte, a lozinka L0zink@. Evo kako bi izgledala CSV datoteka:

EmailAddress,UserName,Password
terrya@contoso.edu,contoso-students/mailadmin/terry.adams,P@ssw0rd
annb@contoso.edu,contoso-students/mailadmin/ann.beebe,P@ssw0rd
paulc@contoso.edu,contoso-students/mailadmin/paul.cannon,P@ssw0rd

Dovecot

Za IMAP servere koji podržavaju Simple Authentication i Security Layer (SASL), kao što je Dovecot IMAP server, koristite format User_UserName*Admin_UserName , gde je zvezdica (*) znak za razdvajanje koji je moguće konfigurisati. Recimo da migrirate e-poštu tih istih korisnika sa Dovecot IMAP servera pomoću akreditiva administratora adminposte i L0zink@. Evo kako bi izgledala CSV datoteka:

EmailAddress,UserName,Password
terrya@contoso.edu,terry.adams*mailadmin,P@ssw0rd
annb@contoso.edu,ann.beebe*mailadmin,P@ssw0rd
paulc@contoso.edu,paul.cannon*mailadmin,P@ssw0rd

Mirapoint

Ako migrirate e-poštu sa Mirapoint servera za poruke, koristite format #user@domain#Admin_UserName# za akreditive administratora. Za migraciju e-pošte sa Mirapoint servera pomoću akreditiva administratora adminposte i L0zink@ CSV datoteka bi izgledala ovako:

EmailAddress,UserName,Password
terrya@contoso.edu,#terry.adams@contoso-students.edu#mailadmin#,P@ssw0rd
annb@contoso.edu,#ann.beebe@contoso-students.edu#mailadmin#,P@ssw0rd
paulc@contoso.edu,#paul.cannon@contoso-students.edu#mailadmin#,P@ssw0rd

Korišćenje opcionalnog atributa UserRoot

Neki IMAP severi, kao što je Courier IMAP, ne podržavaju korišćenje akreditiva administratora za migriranje poštanskih sandučića u Office 365. Da biste koristili akreditive administratora za migriranje poštanskih sandučića, možete da konfigurišete IMAP server tako da koristi virtuelne deljene fascikle. Virtuelne deljene fascikle omogućavaju administratorima da koriste akreditive za prijavljivanje administratora za pristup poštanskim sandučićima korisnika na IMAP serveru. Dodatne informacije o tome kako se konfigurišu virtuelne deljene fascikle za Courier IMAP potražite u članku Deljene fascikle.

Da biste migrirali poštanske sandučiće pošto podesite virtuelne deljene fascikle na IMAP serveru, morate da uključite opcionalni atribut UserRoot u CSV datoteku. Ovaj atribut navodi lokaciju poštanskog sandučeta svakog korisnika u strukturi virtuelnih deljenih fascikli na IMAP serveru.

Evo primera CSV datoteke koja sadrži atribut UserRoot:

EmailAddress,UserName,Password,UserRoot
terrya@contoso.edu,mailadmin,P@ssw0rd,/users/terry.adams
annb@contoso.edu,mailadmin,P@ssw0rd,/users/ann.beebe
paulc@contoso.edu,mailadmin,P@ssw0rd,/users/paul.cannon
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×