Crtanje dijagrama matematičkih funkcija pomoću Matematiča u programu OneNote

Crtanje dijagrama matematičkih funkcija pomoću Matematiča u programu OneNote

Grafiku pisane rukom ili otkucane jednaиine pomoću matematičkih pomoćnika u programu OneNote. Promenljive možete čak da upravljate da biste videli vizuelni efekat promena, pretvorili pomoćnika matematike u moćni selektor matematike.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Prvo Kreirajte jednačinu pomoću zapisa perom ili teksta

  Na kartici Crtanje otkucajte jednačinu. Koristite alatku za Izbor laso da biste nacrtali krug oko jednačine. Zatim izaberite stavku matematika. Otvoriće se okno pomoćnik za matematiku.

 2. U padajućem meniju " Izbor radnje " u oknu " matematički " izaberite stavku " Graph" u 2D ili Graph grafikon u 2D.

  Opcije grafikona u oknu "matematički"

 3. Da biste prilagodili grafikon generisan od strane pomoćnika za matematiku, uradite nešto od sledećeg (gde je dostupno):

  Opcije grafikona u oknu "Pomoćnik za matematiku"

  • Kliknite (ili pritisnite i držite), a zatim prevucite grafikon u bilo kom smeru da biste premestili njegov položaj.

  • Kliknite ili dodirnite ikonu + i pritisanje stakla često treba da biste promenili vrednosti parametara u jednačini tako što ćete uvećati ili umanjiti.

   Napomena: Ako koristite OneNote na uređaju osetljivom na dodir, možete i da prilagodite grafikon pomoću prstiju. Koristite jedan prst da biste premestili položaj grafikona ili da biste povećali zum sa dva prsta da biste promenili nivo povećanja. U programu OneNote za veb možete da koristite strelice na stranama grafikona da biste ga ponovo pozicionirali.

  • Kliknite ili dodirnite ikonu sa dvostrukom strelicom da biste ga vratili na prvobitno stanje.

  • Kada grafikon izgleda onako kako želite, izaberite ili dodirnite stavku Umetni na stranici da biste ga postavili kao snimak ekrana na trenutnu stranicu.

Napomena: Da biste promenili način na koji se grafikon izražava (stepen, radijan, gradivo), izaberite ili dodirnite stavku Postavke dok je okno sa matematikom otvoreno.

Napredne funkcije za grave

Druge funkcije mogu biti dostupne u zavisnosti od tipa grafikona.

 • Čitanje x-y vrednosti:Zadržite pokazivač iznad tacke na liniji grafikona da biste videli x i y vrednosti u programu OneNote za Windows 10. U programu OneNote za Veb kliknite na red da biste videli vrednosti.

  Prikaz x i y koordinata na grafikonu.

 • Manipulisanje parametara:  Ako imate jednačinu sa parametrima, kao što je Axe + b, koristite + + i minus znakove ispod grafikona da biste promenili vrednosti a i b.

  Manipulisanje parametara a i b na grafikonu.

 • Ključne funkcije dijagrama:Pomoćnik za matematiku izračunava zanimljive informacije o grafikonu, kao što su nule, presretanje, miniima, Maxima i još mnogo toga. Koristite polja za potvrdu da biste izabrali koje funkcije želite da prikazujete na grafikonu.

  Napišite matematičku jednačinu u programu OneNote za Windows 10

Takođe pogledajte

Kreiranje matematičkih jednaиina sa perom ili tekstom pomoću Matematiča u programu OneNote

Rešavanje matematičkih jednaиina pomoću Matematiča u programu OneNote

Tipovi problema koje podržava pomoćnik za matematiku

Generiši vežbanje matematičkih kviz

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×