COUPDAYS (funkcija COUPDAYS)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije COUPDAYS u programu Microsoft Excel.

Opis

Daje broj dana kuponskog perioda sa navedenim datumom obračunavanja.

Sintaksa

COUPDAYS(poravnanje, zrelost, učestalost, [osnova])

Važno: Datume treba unositi pomoću funkcije DATE, ili kao rezultat drugih formula ili funkcija. Na primer, koristite funkciju date(2008;5;23) za 23 maj, 2008. Do problema može doći ako se datumi unesu kao tekst.

Sintaksa funkcije COUPDAYS ima sledeće argumente:

 • Poravnanje    Obavezno. Datum poravnanja pokrića. Datum poravnanja pokrića jeste datum nakon datuma izdavanja kada se pokriće ustupa kupcu.

 • Zrelost    Obavezno. Datum dospeća pokrića. Datum dospeća jeste datum prestanka važenja pokrića.

 • Učestalost    Obavezno. Godišnji broj uplata za kupone. Za godišnje uplate argument učestalost = 1; za polugodišnje, učestalost = 2; za kvartalne, učestalost = 4.

 • Osnova    Opcionalno. Tip osnovice za brojanje dana koji bi trebalo koristiti.

Osnovica

Dnevna osnovica za obračunavanje

0 ili izostavljena

Američki (NASD) 30/360

1

Stvarno/stvarno

2

Stvarno/360

3

Stvarno/365

4

Evropski 30/360

Primedbe

 • Microsoft Excel skladišti datume kao redne brojeve tako da mogu se koristiti u izračunavanjima. Podrazumevano, 1 januar 1900 je serijski broj 1 i 1 januar 2008 je serijski broj 39448 zato što je to podrazumeva 1 januar 1900.

 • Datum obračunavanja je datum kupca kupovine kupon, kao što su obveznicu. Datum dospeća je datum prestanka važenja kupona. Na primer, pretpostavimo obveznicu 30 godina izdata 1 januar 2008 i kupljen od strane kupca šest meseci kasnije. Datum izdavanja će biti 1 januar 2008, sa navedenim datumom obračunavanja bi 1 jula 2008 i datum dospeća je 1 januar 2038 30 godine nakon datuma izdavanja 1 januar 2008.

 • Svi argumenti su zaokruženi na cele brojeve.

 • Ako poravnanje ili zrelost nemaju važeće datume, COUPDAYS daje grešku #VALUE!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako je učestalost bilo koji broj osim 1, 2 ili 4, COUPDAYS daje grešku #NUM!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako osnova < 0 ili ako je osnova > 4, COUPDAYS daje grešku #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako je poravnanje ≥ zrelost, COUPDAYS daje grešku #NUM!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Podaci

Opis

25.01.11.

Datum obračunavanja

15.11.11.

Datum dospeća

2

Polugodišnji kupon (pogledajte prethodno)

1

Osnova pravi broj dana/pravi broj dana (pogledajte prethodno)

Formula

Opis

Rezultat

=COUPDAYS(A2;A3;A4;A5)

Broj dana u kuponskom periodu sa navedenim datumom obračunavanja za obveznicu izdatu pod gorenavedenim uslovima.

181

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×