Copy and paste in Office Web Apps

Zbog ograničenja tehnologije Veb pregledača, kopiranja i lepljenja teksta u Office za veb razlikuje se od kopiranja i lepljenja teksta u Office aplikacijama za računare. Ovaj članak pruža korake za kopiranje i lepljenje u svakom od Office Web Apps aplikacija.

Ponašanje kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li pregledate ili uređujete u pregledaču i da li lepite sadržaj izvan Word za veb.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite dokument u prikazu za čitanje, možete da izaberete tekst znak, reč, rečenicu ili čak liniju tako što ćete prevući miš. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ?+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan dokumenta. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Savet: Da biste brzo izabrali jednu reč teksta, kliknite dvaput na njega pomoću miša.

Ako želite da izvršite lepljenje u dokumentu, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da isečete, kopirate i nalepite tekst i slike unutar dokumenta tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u Word aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Lepljenje izvan Word za veb

Kada nalepite tekst izvan Word za veb, Word pokušava da očuva većinu izvornih oblikovanja. U retkim instancama, karakteristikama teksta, kao što su podebljani, kurziv ili određena veličina ili boja, ne čuvaju se i morate ih ponovo primeniti u Word za veb.

Liste   Kada nalepite tekst koji je izvan Word za veb u vidu potstavki na listi, Hijerarhijska struktura se ne pojavljuje u nalepljenom tekstu. Najbolje je da nalepite te stavke po jedan nivo. Ili, kada nalepite listu, uklonite oblikovanje broja, a zatim ga ponovo prijavite u Word za veb, koristeći dugmad za numerisanje i Povećavanje uvlačenja (Početak ) da biste ostvarili željeni ishod.

Ponašanje kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li pregledate ili uređujete u pregledaču i da li lepite tekst izvan Excel za veb.

Prikazivanje u pregledaču

Kada prvi put otvorite radnu svesku u pregledaču, možete da izaberete ćelije baš kao i u aplikaciji Excel za računare. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ?+C (Mac) da biste kopirali sadržaj ćelija. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan radne sveske. Ako želite da izvršite lepljenje u radnoj svesci, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

Kada uređujete radnu svesku u pregledaču, možete iseći, kopirati i nalepiti tekst u radnoj svesci tako što ćete izabrati ćelije kao što to radite u Excel aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac). Kada izvršite lepljenje, sadržaj ćelije nasleđuje karakteristike nove lokacije, na primer podebljavanje, kurziv ili određenu boju.

Lepljenje izvan Excel za veb

Kada nalepite tekst izvan Excel za veb tekst se umeće u radnu svesku kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristikama teksta, kao što su podebljani, kurziv ili određena veličina ili boja, ne čuvaju se i morate ih ponovo primeniti u Excel za veb. Kada nalepite ćelije iz druge radne sveske ili tabele, struktura ćelija se čuva u Excel za veb.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje kliknite na dugme Poveži.

  3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu (URL) veze

  4. U polju Tekst za prikaz otkucajte tekst veze i kliknite na dugme Umetni.

Ponašanje kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li pregledate ili uređujete u pregledaču i da li lepite tekst izvan OneNote Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite beležnicu u prikazu za čitanje, tekst možete izabrati na isto način kao i u OneNote aplikaciji za računare. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ⌘+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan beležnice. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Ako želite da izvršite lepljenje u beležnici, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da isečete, kopirate i nalepite tekst i slike u beležnicu tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u OneNote aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Lepljenje izvan OneNote Online

Kada nalepite tekst izvan OneNote Online tekst se umeće u beležnicu kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristikama teksta, kao što su podebljani, kurziv ili određena veličina ili boja, ne čuvaju se i morate ih ponovo primeniti u OneNote Online.

Napomena: Slike nije moguće nalepiti u beležnice izvan OneNote Online bez njihovog čuvanja na računaru. Zatim idite na umetanje > slike da biste ih stavili u beležnicu.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan OneNote Online kao redovi i kolone ili kao podstavke na listi, tabela ili Hijerarhijska struktura se ne pojavljuje u nalepljenom tekstu. Najbolja praksa jeste da nalepite takve stavke jednu ćeliju ili nivo. Ili, kada nalepite listu, uklonite oblikovanje broja, a zatim ga ponovo prijavite u OneNote Online, koristeći dugmad za numerisanje i Povećavanje uvlačenja (Početak ) da biste ostvarili željeni ishod.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje kliknite na dugme Poveži.

  3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu (URL) veze

  4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Takođe pogledajte

Kopiranje i lepljenje u programu PowerPoint za Veb

Brzi pristup Office datotekama u pregledaču

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×