Change the size, shape, or location of a toolbar

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office trake sa alatkama su dizajnirani da bude pogodno nalaze i u polju, ali ćete možda ćete hteti da premestite trake sa alatkama na lokaciju koji vam odgovara bolje. Možete da premestite traku sa alatkama na različite delove ekrana, a možete da promenite veličinu usidrenu traku sa alatkama i traka sa alatkama za promenu oblika.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Premeštanje trake sa alatkama

Promena veličine usidrenu traku sa alatkama

Traka sa alatkama za promenu oblika

Premeštanje trake sa alatkama

Možete da premestite traku sa alatkama na lokaciju gde vam neće praktičan i odjavljivanje iz njega način. Traka sa alatkama se mogu skladištiti na vrh, dno ili strane ekrana ili da pluta.

 • Da biste premestili usidrenu traku sa alatkama, prevucite regulator za premeštanje Slika dugmeta na novu lokaciju. Ako premestite traku sa alatkama na vrh, dno ili strani ekrana, ona će se automatski usidriti. Ako premestite traku sa alatkama na ivicama ekrana, ona će plutaju.
  Change the size, shape, or location of a toolbar

 • Da biste premestili traka sa alatkama, prevucite traku sa alatkama njenu naslovnu traku na novu lokaciju.

Vrh stranice

Promena veličine usidrenu traku sa alatkama

Kada dva ili više trake sa alatkama su usidrena zajedno u isti red, može se preklapaju. Možete da smanjite da biste videli više komandi na traci za druge jednu traku sa alatkama.

 • Da biste promenili veličinu usidrenu traku sa alatkama koja se nalazi na istom redu sa drugom trakom sa alatkama, prevucite regulator za premeštanje Slika dugmeta
  . Change the size, shape, or location of a toolbar

  Napomena: Ne možete da promenite veličinu usidrenu traku sa alatkama koja se nalazi na red sama.

Vrh stranice

Traka sa alatkama za promenu oblika

Možete da promenite oblik traka sa alatkama (ili traku sa menijima). Isti dugmad ili menije ostaju na traci sa alatkama kada promenite oblik.

 1. Da biste promenili traka sa alatkama, postavite pokazivač na bilo koju ivicu na traci sa alatkama.

 2. Kada se pokazivač promeni u Horizontal double-headed arrow cursor image ili Vertical double-headed arrow cursor image , prevucite ivicu trake sa alatkama da biste ga promenili.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×