Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Pokaži mi...“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Video zapis nije na vašem jeziku? Pokušajte da izaberete Skriveno titlovanje Dugme „Pomoćni natpisi“ .

Primetićete okvira za tekst na traci u sistemu Office 2016 i Office 365 aplikacija koja kaže da recite šta želite da uradite. To je tekstualno polje u koje možete da unesete reči i fraze u vezi sa onim što želite sledeće da uradite i brzo dođete do funkcija koje želite da koristite ili radnji koje želite da izvršite. Funkciju „Pokaži mi...“ možete da koristite i da biste pronašli pomoć oko onoga što tražite odnosno da biste pomoću funkcije „Pametno pronalaženje“ istražili ili definisali termin koji ste uneli.

Napomena: U programu Microsoft kontinuirano testirali smo novu stvari će vam pomoći da postignete još sa sistemom Office. Zbog toga neki korisnici možda ćete videti pretrage umesto recite šta želite da uradite na traci. Funkcionalnost je identičan, možemo samo isprobavate nove ideje da bi pristupačnijim za vas.

Prikazuje polje za pretragu „pokaži mi...“ na traci u programu Word

Definicije

Ako ste u Office 365 pretplatnika, ste odlučili u pametna usluga i ste povezani sa Internetom, možete otkucati neku reč u polju obavesti Me pretraživanje okvira i Bing će pokušati da biste definiciju da word.

Obavesti Me pretraživanje pomoću reči definisana

People

Ako koristite pretplatu na Office 365 u preduzeću i su trenutno povezani sa Internetom, možete otkucati ime neko iz vaše organizacije u polju obavesti Me pretraživanje okvir i ćete pokušajte da biste pronašli informacije o kontaktu u direktorijumu. Zadržite pokazivač miša iznad njegovo ime i videćete njihove kontakt kartice, kao i mogućnost da podelite trenutnu datoteku sa njima.

Polju obavesti Me polja za pretragu koja se koristi za pronalaženje saradnika u direktorijumu

Dokumenti

Ako koristite pretplatu na Office 365 u preduzeću i su trenutno povezani sa Internetom, možete da upišete ime bilo koje datoteke koje ste uskladištili u usluzi OneDrive ili SharePoint. Zadržite pokazivač na ime datoteke i možete da umetnete stavku u trenutnoj datoteku ili je otvorite zasebno u odgovarajućoj aplikaciji, kao što je Word ili Excel.

Polju obavesti Me polja za pretragu koje prikazuju listu datoteka koje je pronašao

Više informacija

Pokaži mi je tekstualno polje gde možete da unesete reči i fraze o tome šta želite da uradite sledeće, a brzo se funkcije koje želite da koristite ili radnje koju želite da izvršite.

Kada uređujete datoteke u sistemu Office Online, možete da pristupite reci mi tako što ćete dodirnuti sijalice sa desne strane kartice, kao što se vidi na slici ispod.

Prikazuje polje za pretragu „Pokaži mi” na traci u programu Word Online.

Funkcija je dostupna samo Office insajderima Ova funkcija je trenutno dostupna samo Office insajderima.

Pokaži mi je tekstualno polje gde možete da unesete reči i fraze o tome šta želite da uradite sledeće, a brzo se funkcije koje želite da koristite ili radnje koju želite da izvršite.

Kada uređujete datoteke u sistemu Office za Mac možete da pristupite reci mi klikom sijalice sa desne strane kartice i uneti upit, kao što se vidi na slici ispod.

Obavesti Me polje za pretragu u programu Word za Mac 2016

Pokaži mi je alatka gde možete da unesete reči i fraze o tome šta želite da uradite sledeće, a brzo se funkcije koje želite da koristite ili radnje koju želite da izvršite.

Koristite govorni jezik da biste alatki „Pokaži mi...“ rekli šta želite da uradite.

Na iPhone uređaju funkciji „Pokaži mi...“ možete da pristupite tako što ćete dodirnuti sijalicu sa desne strane kartice Home (Početak) na paleti. Na iPad uređaju sijalicu ćete pronaći u gornjem desnom uglu ekrana, kao na slici ispod.

Dodirnite sijalicu u gornjem desnom uglu da biste pokrenuli alatku „Pokaži mi...“

Pokaži mi je alatka gde možete da unesete reči i fraze o tome šta želite da uradite sledeće, a brzo se funkcije koje želite da koristite ili radnje koju želite da izvršite.

Da biste pristupili funkciji „Recite mi...“ na Android telefonu ili tabletu kliknite na dugme sijalicom kao što vidite na slici.

Kliknite na sijalicu da biste aktivirali funkciju „Recite mi...“

Na telefonu će se nalaziti dole na paleti ka donjem levom uglu. Na tabletu biće na traci na vrhu.

Pokaži mi je tekstualno polje gde možete da unesete reči i fraze o tome šta želite da uradite sledeće, a brzo se funkcije koje želite da koristite ili radnje koju želite da izvršite. Funkciju „Pokaži mi...“ možete da koristite i da biste pronašli pomoć oko onoga što tražite odnosno da biste pomoću funkcije „Pametno pronalaženje“ istražili ili definisali termin koji ste uneli.

Na Računaru ili tablet računaru, možete da pristupite Pokaži mi tako što ćete dodirnuti sijalice u gornjem desnom uglu prozora, kao što se vidi na slici ispod.

Word traka sa prikazanom tekstualno polje „Pokaži mi”

Slušamo

Ovaj članak poslednji put ažurirana tako što ćete Ben na 26 juna 2018 kao rezultat komentare. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da biste nas obavestili kako da ga bolje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×