Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Pokaži mi...“

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
Demonstracija: Pokaži mi...

Primetićete okvir za tekst na traci u sistemu Office 2016 na Windows aplikacijama u kom piše Recite mi šta želite da uradite. To je tekstualno polje u koje možete da unesete reči i fraze u vezi sa onim što želite sledeće da uradite i brzo dođete do funkcija koje želite da koristite ili radnji koje želite da izvršite. Funkciju „Pokaži mi...“ možete da koristite i da biste pronašli pomoć oko onoga što tražite odnosno da biste pomoću funkcije „Pametno pronalaženje“ istražili ili definisali termin koji ste uneli.

Prikazuje polje za pretragu „pokaži mi...“ na traci u programu Word

„Recite mi...“ je alatka u koju možete da unesete reči i fraze u vezi sa onim što želite sledeće da uradite i brzo dođete do funkcija koje želite da koristite ili radnji koje želite da izvršite.

Koristite govorni jezik da biste alatki „Pokaži mi...“ rekli šta želite da uradite.

Na iPhone uređaju funkciji „Pokaži mi...“ možete da pristupite tako što ćete dodirnuti sijalicu sa desne strane kartice Home (Početak) na paleti. Na iPad uređaju sijalicu ćete pronaći u gornjem desnom uglu ekrana, kao na slici ispod.

Dodirnite sijalicu u gornjem desnom uglu da biste pokrenuli alatku „Pokaži mi...“

„Recite mi...“ je alatka u koju možete da unesete reči i fraze u vezi sa onim što želite sledeće da uradite i brzo dođete do funkcija koje želite da koristite ili radnji koje želite da izvršite.

Da biste pristupili funkciji „Recite mi...“ na Android telefonu ili tabletu kliknite na dugme sijalicom kao što vidite na slici.

Kliknite na sijalicu da biste aktivirali funkciju „Recite mi...“

Na telefonu će se nalaziti dole na paleti ka donjem levom uglu. Na tabletu biće na traci na vrhu.

Više informacija

Slušamo

Ovaj članak je poslednji put ažurirao Ben 15. juna 2017. zahvaljujući vašim komentarima. Ako vam je bio koristan, a naročito ako to nije slučaj, koristite dolenavedene kontrole povratnih informacija da biste nas obavestili o tome na koji način možemo da ga poboljšamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×