Brzi start: filtriranje podatka pomoću automatskog filtera

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Filtriranjem informacije u radnom listu, možete brzo pronađete vrednosti. Možete da filtrirate na jednoj ili više kolona podataka. Sa filtriranjem, možete da kontrolišete ne želite da vidite samo želite da isključite. Možete da filtrirate na osnovu izbore koje napravite sa liste ili možete da kreirate određenih filtera radi fokusiranja na tačno podatke koje želite da vidite.

Možete da pronađete tekst i brojeve prilikom filtriranja pomoću polja za pretragu u interfejsu filtera.

Kada filtrirate podatke, čitave redove su skrivene ako vrednosti u jednu ili više kolona ne zadovoljava kriterijume filtriranja. Možete da filtrirate u numeričkih vrednosti ili tekstualne vrednosti ili filter po boji ćelije koje imaju oblikovanje boje primenjena na njihove pozadine ili teksta.

Kako?

Slika ikone

Izaberite podatke koje želite da filtrirate.

Primer izabranih podataka radi sortiranja u programu Excel

 1. Na kartici Podaci, u grupi Sortiranje i filtriranje izaberite stavku Filtriraj.

  Grupa „Sortiranje i filtriranje“ na kartici „Podaci“

 2. Kliknite na strelicu Strelica padajućeg menija „Filter“ u zaglavlju kolone da biste prikazali listu sa koje možete da odaberete filtere.

  Napomena    U zavisnosti od tipa podataka u koloni, Microsoft Excel prikazuje ili Filteri za brojeve ili Filteri za tekst na listi.

Slika ikone

Filtriranje tako što ćete izabrati vrednosti ili pretraživanje   

Izborom vrednosti sa liste i pretraživanje su najbrži načini za filtriranje. Kada kliknete na strelicu u koloni u kojoj je filtriranje omogućeno, sve vrednosti u toj koloni se pojavljuju na listi.

Filtriranje podataka

1. koristite polje za pretragu da biste uneli tekst ili brojeve na za pretraživanje

2. potvrdite i opozovite izbor u poljima za potvrdu da biste prikazali vrednosti koje se nalaze u koloni sa podacima

3. koristite napredne kriterijume da biste pronašli vrednosti koje ispunjavaju određene uslove

 1. Da biste birali po vrednostima, na listi opozovite izbor u polju za potvrdu (Izaberi sve). To uklanja oznake potvrde iz svih polja za potvrdu. Zatim izaberite samo vrednosti koje želite da vidite i kliknite na dugme U redu da biste videli rezultate.

 2. Da biste pretraživali na tekst u koloni, unesite tekst ili brojeve u polje za pretragu . Opcionalno, možete koristiti džoker znakove, kao što je zvezdica (*) ili znak pitanja (?). Pritisnite taster ENTER da biste videli rezultate.

Slika ikone

Filtriranje podataka tako što ćete navesti uslova   

Tako što ćete navesti uslova, možete da kreirate prilagođene filtere koji suzili podatke na tačan način na koji želite. Učinite tako što ćete napraviti filtera. Da li ste ikada postavljen kao upit podataka u bazi podataka, to će izgledati poznato.

 1. Postavite pokazivač na stavku ili Filteri za brojeve ili Filteri za tekst na listi. Pojavljuje se meni koji vam omogućava da filtrirate u različitim uslovima.

 2. Izaberite uslov i zatim izaberite ili unesite kriterijume. Kliknite na dugme i da biste kombinovali kriterijume (to jest, dve ili više kriterijume koje oba zadovoljeni), a dugme ili da zahteva samo jednu od više uslova da se ispune.

 3. Kliknite na dugme u redu da biste primenili filter i dobili rezultate koje očekujete.

Sledeći koraci

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×