Brzi start: štampanje radnog lista u programu Excel Starter

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pre nego što odštampate radni list, je dobra ideja da biste pregledali ga da biste se uverili da ona izgleda onako kako želite. Kada pregledate radnog lista u programu Excel Starter, otvara se u Prikaz „Microsoft Office Backstage“. U ovom prikazu, možete da promenite podešavanje stranice i raspored pre nego što odštampate.

Kako?

Slika ikone

Pregled radnog lista

 1. Da biste odštampali deo radnog lista, kliknite na taj radni list i izaberite opseg podataka koji želite da odštampate. Da biste odštampali ceo radni list, kliknite na njega da biste ga aktivirali.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + P.

  Napomena: Prozor pregleda se prikazuje u crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li dokument uključuju boju, osim ako ne koristite štampač u boji.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora „Pregled pre štampanja“ kliknite na dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena: Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Cela radna sveska.

  Postavke štampanja

Slika ikone

Podešavanje opcija štampanja

Uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste promenili štampač, u okviru Štampač izaberite padajući okvir, a zatim izaberite željeni štampač.

 • Da biste promenili podešavanje stranice, uključujući promenu položaja stranice, veličine papira i margina stranica, u okviru Postavke izaberite željene opcije.

 • Da biste podesili razmeru celog radnog lista tako da se uklopi na jednu odštampanu stranicu, u okviru Postavke, u padajućem okviru opcija razmere izaberite željenu opciju.

  Postavke štampanja

 • Da biste odštampali ceo radni list ili deo radnog lista, izaberite opciju da biste odštampali selekciju, aktivni list ili listove ili celu radnu svesku.

  Postavke štampanja

Slika ikone

Kliknite na dugme Odštampaj.

Slika dugmeta

Sledeći koraci

Više informacija o pregled i štampanje radnog lista potražite u članku Pregled stranica radnog lista pre štampanja i Podešavanje margina stranica pre štampanja radnog lista.

Savet    Office.com se konstantno ažurira novim sadržajem, koji uključuje članke „Kako da...“, video zapise i kurseve za obuku. Ako pri dnu prikazivača za pomoć piše Van mreže i niste povezani sa internetom, izaberite stavku Van mreže, a zatim stavku Pokaži sadržaj iz Office.com.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×