Brzi početak: štampanje dokumenta u programu Word Starter

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pre nego što odštampate dokument, preporučuje se da ga pregledate da biste se uverili da izgleda onako kako želite. Prilikom pregleda u programu Word Starter, dokument se otvara u prikazu Prikaz „Microsoft Office Backstage“. U ovom prikazu možete da promenite opcije podešavanje stranice pre štampanja.

Kako?

Slika ikone

Pregled dokumenta

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + P.

  Napomena: Prozor pregleda se prikazuje u crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li dokument uključuju boju, osim ako ne koristite štampač u boji.

 2. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora „Pregled pre štampanja“ kliknite na dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica.

Slika ikone

Podešavanje opcija štampanja

Uradite sledeće:

 • Da biste promenili štampač, u okviru Štampač izaberite padajući okvir, a zatim izaberite željeni štampač.

 • Da biste promenili podešavanje stranice, uključujući promenu položaja stranice, veličine papira i margina stranica, u okviru Postavke izaberite željene opcije.

 • Da biste uklopili nekoliko stranica dokumenta na jednoj odštampanoj stranici, u okviru Postavke, u padajućem okviru opcija razmere izaberite željenu opciju.

  Napomena: Ako želite da vidite kako će dokument izgledati kada ga odštampate na papiru koji je drugačije veličine od onog u vašem štampaču, izaberite stavku Podesi prema veličini papira, a zatim izaberite neku drugu veličinu papira. Na primer, možete odštampati dokument na papiru veličine 8,5 puta 11 inča, podešen kao da je za štampanje na papiru A4 formata.

  Postavke štampanja

 • Odštampajte ceo dokument ili samo deo. U okviru Postavke izaberite opciju za štampanje samo one stranice koja je trenutno u pregledu, celog dokumenta ili određenog opsega stranica, na primer 2-5.

  Postavke štampanja

Slika ikone

Kliknite na dugme Odštampaj.

Slika dugmeta

Sledeći koraci

Savet   Office.com stalno ažuriraju novim sadržajima, uključujući članci, video zapisi i kursevi za obuku. Ako na dnu prikazivača pomoći kaže van mreže i koji su povezani sa Internetom, kliknite na dugme van mreže, a zatim izaberite stavku Prikaži sadržaj sa Office.com. Ili, posetite pomoć za Office Starter i uputstvima stranice na Office.com. 

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×