Brisanje stranice u programu Word

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste izbrisali stranicu u programu Word, izbrišite ono šta se nalazi na stranici ili prilagodite raspored i oblikovanje da biste smanjili broj stranica u dokumentu

Da biste izbrisali stranicu koja sadrži tekst, grafiku ili prazne paragrafe, izaberite sadržaj koji želite da izbrišete i pritisnite Delete na tastaturi.

Savet: Kliknite bilo gde na stranici koju želite da izbrišete, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + G (opcija + ⌘ + G na Mac računaru), a u polje broj stranice Enter tip \page. Pritisnite taster Enter na tastaturi, a zatim kliknite na dugme Zatvori.
Koristite komande "Idi na" da biste izabrali stranicu.
Proverite da li je izabran na stranici sa sadržajem, i zatim pritisnite taster Delete na tastaturi.

Word sadrži krajnji pasus koji se ne može izbrisati i koji se ponekad prebaci na novu, praznu stranicu na kraju dokumenta. Da biste izbrisali stranicu, treba da podesite da se krajnji pasus uklopi u prethodnu stranicu.

 1. Pritisnite Ctrl+Shift+8 (⌘+8 na Mac računaru) da biste prikazali oznake pasusa.

 2. Izaberite oznaku pasusa.

 3. Kliknite unutar polja Veličina fonta, otkucajte 01, a zatim pritisnite taster Enter.

  Podešavanje veličine fonta na 1

  Pasus se sada uklapa u prethodnu stranicu, čime se uklanja neželjena prazna stranica.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+8 ponovo da biste sakrili oznake pasusa (⌘+8 na Mac računaru).

Ako se taj pasus i dalje ne uklapa u prethodnu stranicu, možete da smanjite donju marginu (kartica Raspored > Margine > Prilagođene margine i postavite donju marginu na malu veličinu, na primer, 0,3 inča).

Rasporedi tabele, koji se često koriste u predlošcima rezimea, mogu da prenesu krajnji pasus na novu, praznu stranicu.

Savet: Pasus ponekad generiše novu stranicu zato što je podešen da to radi. Pokušajte da kliknete desnim tasterom miša na prazan pasus i izaberite stavku Pasus. Na kartici Prelomi redova i stranica u dijalogu Pasus, opozovite izbor stavke Prelom stranice ispred, a zatim kliknite na dugme U redu. Opozovite izbor u polju za potvrdu „Prelom stranice ispred“ na kartici „Prelomi redova i stranica“ u dijalogu „Pasus“

Ako ne uspe: Isprobajte PDF

Kao poslednja opcija, možete da uklonite na kraju praznu stranicu tako što ćete sačuvati dokument kao PDF, bez poslednje stranice.

Napomena: Ovi koraci funkcionišu za eliminisanju prazne stranice samo kada su na kraju dokumenta. Takođe, opcija da biste naveli opseg stranica je dostupna samo u operativnom sistemu Windows verzije Word.

 1. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao, odaberite mesto da sačuvate datoteku, a zatim na Sačuvaj kao tip, odaberite PDF.

  Odaberite stavku PDF u listi Sačuvaj kao tip.

 2. I dalje u dijalogu Sačuvaj kao kliknite na dugme Opcije.

 3. U okviru opseg stranica, odaberite stranice, a zatim navedite koje nisu prazne stranice. Na primer, ako je stranica 5 dokumenta prazne stranice koje ne mogu da rešim, navedite stranica od 1 do 4.

  Navedite opseg stranica u od "i" do ".

 4. Kliknite na dugme U redu, a zatim na dugme Sačuvaj.

Prelomi stranice govore programu Word gde da započne novu stranicu. Ručni prelom stranice možda pravi neželjenu praznu stranicu u dokumentu.

 1. Da biste videli ručne prelome stranica, prebacite se na prikazivanje oznaka pasusa: Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+8 (⌘+8 na Mac računaru).

 2. Sada možete da izaberete prelom stranice i da ga izbrišete.

  Prelom stranice na dnu Word stranice

Prelomi odeljka sledeće stranice, neparne stranice i parne stranice mogu da kreiraju novu stranicu u dokumentu. Ako se prazna stranica javi na kraju dokumenta i tu imate prelom odeljka, postavite kursor neposredno pre preloma odeljka i pritisnete taster Delete.

Savet: Da biste lakše pronašli prelome odeljaka, pokušajte da se prebacite na opciju Radna verzija na kartici Prikaz.
Prelom odeljka parne stranice na dnu stranice u programu Word.

Brisanje preloma odeljaka u sredini dokumenta može dovesti do problema sa oblikovanjem. U tim slučajevima pokušajte da promenite prelom odeljka u neki koji ne generiše novu stranicu. Evo kako:

 1. Dvaput kliknite na prelom odeljka.

 2. Na kartici " raspored " u dijalogu Podešavanje stranice , kliknite na Početak odeljka padajuću listu i izaberite stavku neprekidno.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×