Brisanje korisničkih podataka u programu Microsoft Planner

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kako biste se uverili da je korisnik izbrisani iz Microsoft Planner, izbrišete tog korisnika u Office 365 centru administracije. Kada korisnik se briše, njihove informacije o telemetriji izbrisaće se u Microsoft Planner i svoje korisničko ime se menja u „Bivši korisnik”. Ako želite da izbrišete informacije osim korisničko ime i telemetrije, moraćete da pristupite na relevantne planove i uraditi ručno.

Da biste izbrisali korisnika sa časa

Kao administrator Office 365, idite na Office 365 centar administracije i brisanje korisniku prateći korake u Brisanje korisnika iz vaše organizacije.

Ovo će kao i brisanje korisnika iz Azure Active Directory. Imate 30 dana da biste vratili nalog pre nego što podaci korisnika će biti trajno izbrisana.

Važno: Ako prvi put izbrišete korisnika iz Azure Active Directory, nećete moći da biste izvezli planove korisnika iz Microsoft Planner. Uverite se da biste izvezli planove iz Microsoft Planner prvo ako nameravate da izbrišete korisnika iz vaše organizacije.

Šta se automatski brišu

Kada korisnik se briše, njihove telemetrije i korisničko ime su izbrisani, na sledeći način:

  • Svi telemetrije podaci se brišu.    To se dešava svaki put kada korisnik se briše sa Azure Active Directory.

  • Su korisničko ime i User.Id se brišu.    Microsoft Planner skladišti su korisničko ime i User.Id odnosu na TaskUserID. Kad izbrišete korisnika, Microsoft Planner zadržava na TaskUserID, ali briše su korisničko ime i User.Id. Ovo omogućava Microsoft Planner da:

    • Preimenujte korisniku da „Bivši korisnik”. Svi izbrisani korisnici će biti preimenovane „bivši korisnik”.

    • Ažuriranje informacija na „zadatak kreirao”, „zadatak dodeljen” i „zadatak dovršio” pod imenom „bivši korisnik”.

Da biste izbrisali podatke za određenog korisnika

Pošto Microsoft Planner alatka za saradnju u kojoj mnogo posla koji se dele, brisanje korisnika ne briše planove, zadatke ili sadržaj koji je korisnik su uključeni u ili upućuje. Ako želite da uklonite ili premestite podatke uključene u planove i zadatke, možete ručno da uredite plan.

Da biste uredili planove, uradite nešto od sledećeg:

  • Sami dodelite dozvole za grupu koja sadrži lične podatke o korisniku.    Ovo je veoma korisna kada korisničke podatke je negde korisnik sebi nema pristup.

  • Promena lozinke korisnika i prijavite se kao korisnik.    Ovo je najbolje za planove koji korisnik učestvovali u.

    Važno: Promena lozinke na korisnika i prijavljivanje kao ih funkcioniše samo ako pre nego što izbrišete korisnika iz vaše organizacije.

Kada imate dozvole ili su prijavljeni kao korisnik, možete da promenite ili uklonite neki plan, zadatak ili drugi sadržaj koji više ne bi trebalo da ukazuju na korisnika.

Takođe pogledajte

Izvoz korisničkih podataka iz Microsoft Planner

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×