Brisanje keša Office dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Keš Office dokumenata sadrži datoteke Office koristi da biste se uverili da promene se čuvaju u oblaku. Ponekad kada koristite Office sa drugim aplikacijama u oblaku, aplikacije uspeti da sinhronizujete kako treba pre nego što zatvorite Office i to može da ošteti ili oštećena, keš Office dokumenta. Obično, Office možete da popravite oštećenu keš datoteke. Međutim, kada oblak aplikacija nije ispravno sinhronizovao, to možete sprečiti Office pravi popravke.

Napomene: 

 • Ovaj članak govori o keša Office dokumenata problema do kojih može doći kada koristite OneDrive. Možete iskusiti sličnim problemima prilikom korišćenja drugih aplikacija. Ako koristite drugi oblak aplikacije, pogledajte tu aplikaciju pomoći ili proizvoda informacije o podršci za rešavanje problema sa sinhronizacijom.

 • Ako imate OneDrive for Business probleme, ažurirajte OneDrive klijenta za sinhronizaciju tako što ćete pratiti uputstva u Prvi koraci uz OneDrive for Business sledeće generacije klijenta za sinhronizaciju u operativnom sistemu Windows.

Popravka keša Office dokumenata

Kada se dogodi keš oštećenja datoteke, datoteke će vam biti da ostane u Office centru za otpremanje. Videćete obaveštenje na statusnoj traci koja kaže da keš Microsoft Office dokumenta je naišla na problem, sa vezom ka popravka. Kada kliknete na dugme da biste popravili, centru za otpremanje proizvodi drugu poruku o grešci, nudi rezervne kopije keš i kreirajte novi za vas. Možda ćete videti greške povezane sa drugim oblaku aplikaciju koju ste koristili. Kada izaberete stavku Popravi u centru za otpremanje poruka o grešci, on neće uspeti ponovo.

Da biste rešili ovaj problem, pokušajte da ručno izbrišete keš Microsoft Office dokumenta. Brisanje keša nije opasan, a to mogu otkloniti sinhronizacije problem. Kada izbrišete keša, sinhronizacija može automatski da se pojavi ili ćete možda morati da ručno.

Evo kratkog pregleda procesa da biste izbrisali keš Microsoft Office dokumenta:

 1. Čisto pokretanje sistema: Ovaj korak je potrebno da biste se uverili da datoteka keša ne dobijete učitavanja tokom pokretanja. Da biste uhvatili i mogao da ih izbrišete.

  Važno: Morate imati administratorska prava na računaru da biste mogli da izvršite čisto pokretanje.

 2. Brisanje keša datoteka: Često ovaj korak rešava problem. Office obično popravlja datoteka keš dokumenata ako otkrije probleme. Ako su datoteke keša oštećena i nenadoknadiv, brisanja omogućava Office da se popravi zamenom oštećene datoteke.

 3. Ponovo pokrenite i sinhronizujete: Ovaj korak je kada Office popravlja keš. Kada keš popravljanja, operacije sinhronizacije treba da uklonite sve datoteke „zaglavljen”.

Više detalja o izvršavanju ovih koraka, potražite u sledećim odeljcima.

Napomena: Ako korake u ovom članku ne reši problem, možda ćete morati da deinstalirate i ponovo instalirajte Office. Koraci za taj proces nisu navedene ovde. Za pomoć oko instaliranja sistema Office, pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru. Ako niste osobu odgovornu za održavanje računara na na poslu, preporučujemo da razgovarate sa vašeg administratora sistema pre nego što ponovo instalirate Office. Možda postoje posebne okolnosti koji može da utiče na proces instalacije.

Precizne korake za obavljanje čisto pokretanje se razlikuju u zavisnosti od toga koju verziju operativnog sistema Windows koju koristite. Pogledajte članak podrške Kako da izvršite čisto pokretanje u operativnom sistemu Windows i pogledajte korake za svoju verziju operativnog sistema Windows.

 1. Da biste otvorili Office Upload Center, uradite nešto od sledećeg, u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows:

  • U operativnom sistemu Windows 10, kliknite na dugme "Windows" u polju za pretragu otkucajte Microsoft centar za otpremanje i zatim kliknite dvaput na aplikaciju Microsoft centar za otpremanje u rezultatima pretrage (Možda piše 2010 ili 2013, u zavisnosti od svoju verziju sistema Office).

  • U operativnom sistemu Windows 8 ili 8.1 postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, kliknite na dugme Pretraga, zatim otkucajte Microsoft Upload Center u polju za pretragu, a zatim kliknite dvaput na aplikaciju Microsoft Upload Center u rezultatima pretrage (u zavisnosti od verzije sistema Office, može da piše 2010 ili 2013).

  • U operativnom sistemu Windows 7 kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, zatim na Microsoft Office, pa na Microsoft Office alatke, a zatim izaberite stavku Microsoft Office Upload Center.

 2. U sistemu Upload Center izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Izbriši keširane datoteke.

Ovde možete da saznate da li je problem rešen. Ako je oštećenje datoteka keša dokumenta bilo razlog iz kojeg Office nije mogao da popravi keš dokumenata, problem bi trebalo da se reši kad Office uspešno završi popravku i datoteke u oblaku uspeju da se sinhronizuju.

Prvo, ponovo pokrenite normalno. Korake za ponovnog pokretanja takođe možete pronaći na podržite članak Kako da izvršite čisto pokretanje u operativnom sistemu Windows. Pogledajte odeljak „Kako uspostaviti početne vrednosti za pokretanje obično posle rešavanja problema čisto pokretanje”. Pronađite svoju verziju operativnog sistema Windows u tom odeljku i sledite odgovarajuće korake.

Nakon što ste možete ponovo pokrenuti, je vreme da sinhronizujete OneDrive datoteke. Korake za sinhronizovanje programa OneDrive for Business možete pronaći u članku popravljanje veza sinhronizacije u usluzi OneDrive for Business.

Srodne informacije

Microsoft Office Upload Center

Postavke keša Office dokumenata

Otklanjanje neusaglašenosti u centru za otpremanje

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×