Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na jednoj stranici

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na jednoj stranici

Možete da uklonite zaglavlje sa bilo koje stranice u programu Word, odnosno da promenite zaglavlja na svim stranicama. Koraci koje treba da izvršite zavise od toga da li menjate prvu stranicu ili neku drugu stranicu, na primer, stranicu 2.

Napomena: Ako koristite pregledač da biste uredili dokument u programu Word Online, pogledajte odeljak Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na prvoj stranici u aplikaciji Word Online, u nastavku ovog članka.

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na prvoj stranici

 1. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja (blizu vrha ili dna stranice) da biste otvorili Alatke za zaglavlje i podnožje.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Različita prva stranica.
  Slika koja pokazuje polje za potvrdu „Različita prva stranica“ u okviru stavke „Opcije“ u podmeniju „Alatke za zaglavlje i podnožje stranice“.

 3. Ukoliko imate zaglavlje ili podnožje, biće automatski uklonjeni sa prve stranice. Ovu oblast možete da ostavite praznom ili da dodate drugačije zaglavlje ili podnožje samo za ovu stranicu.

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na drugim stranicama osim prve

Ukoliko postoje druge stranice osim prve stranice sa kojih želite da uklonite zaglavlje ili podnožje (kao što je prva stranica novog poglavlja), proces je drugačiji. Za početak, umetnite prelom odeljka.

Napomena:  Prelomi odeljka se razlikuju od preloma stranice. Ako pre stranice sa koje želite da uklonite zaglavlje ili podnožje već imate prelom stranice, izbrišite prelom stranice i zamenite ga prelomom odeljka na način prikazan ispod.

 1. Kliknite gde želite da započnete novu stranicu bez zaglavlja ili podnožja.

 2. Izaberite stavke Raspored ili Raspored na stranici > Prelomi > Sledeća stranica da biste kreirali prelom.
  Prelom odeljka na sledećoj stranici

 3. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja (blizu vrha ili dna stranice) da biste otvorili Alatke za zaglavlje i podnožje stranice.

 4. Izaberite stavku Poveži sa prethodnim da biste prekinuli vezu između odeljaka.
  Poveži sa prethodnim

 5. Da biste izbrisali zaglavlje, kliknite na dugme Zaglavlje ili Podnožje i odaberite stavku Ukloni zaglavlje ili Ukloni podnožje pri dnu menija. (Moraćete da ponovite korake 3-5 ako želite da izbrišete i zaglavlje i podnožje.)

  Ako želite samo da promenite zaglavlje na ovoj stranici (ne i da ga izbrišete):

  • Da biste uredili tekst, izaberite tekst koji želite da promenite i otkucajte novo zaglavlje ili podnožje umesto njega.

  • Da biste promenili dizajn, na kartici Dizajn u okviru Alatke za zaglavlje i podnožje, izaberite stavku „Zaglavlje“ ili Podnožje, a zatim odaberite stil iz galerije.

 6. Za povratak na telo dokumenta izaberite stavku Zatvori zaglavlje i podnožje.
  Alatke za zaglavlje i podnožje stranice

Savet:  Takođe, alatke za zaglavlje i podnožje stranice možete zatvoriti dvostrukim klikom na telo dokumenta.

Zaglavlje i/ili podnožje je uklonjeno sa prve stranice nakon preloma odeljka.

Da biste uklonili sva zaglavlja i podnožja nakon preloma odeljka, kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja na stranici sa koje želite da uklonite zaglavlje ili podnožje, a zatim ponovite gorenavedene korake 4-6. Ako odeljak ima različite parne i neparne stranice, možda ćete morati da ponovite ovo.

Ako biste želeli da vratite zaglavlja i podnožja kasnije u dokument, umetnite drugi prelom odeljka, a zatim dodajte zaglavlje ili podnožje novom odeljku.

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja na prvoj stranici u aplikaciji Word Online

 1. Izaberite stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online ako već niste otvorili dokument kako biste ga uredili.

  Uredi u programu Word Online

 2. Izaberite stavke Umetni > Zaglavlje i podnožje.

  Dugme „Zaglavlje i podnožje“

 3. U beloj oblasti koja se pojavljuje na vrhu oblasti dokumenta izaberite stavke Opcije > Različita prva stranica.

  Opcija zaglavlja i podnožja „Različita prva stranica“

  • Da biste izbrisali zaglavlje ili podnožje na prvoj stranici, ostavite prazna polja Prva stranica zaglavlja i podnožja.

  • Da biste postavili zaglavlje samo na prvu stranicu, otkucajte tekst koji želite za stavku Prva stranica i ostavite prazna polja zaglavlja ili podnožja za Druge stranice.

   Zaglavlje za prvu stranicu

Nažalost, ne možete da izbrišete zaglavlja ili podnožja sa stranica koje nisu prva stranica u aplikaciji Word Online. Ali ako imate Word program za računare, možete da kliknete na dugme Otvori u programu Word da biste otvorili dokument u programu Word i tamo izbrisali zaglavlje ili podnožje.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u usluzi Word Online

Nakon otvaranja dokumenta u programu Word, možete da izbrišete ili promenite zaglavlje ili podnožje na jednoj stranici. Zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+S da biste sačuvali dokument na prvobitnoj lokaciji.

Word Online besprekorno radi sa Office programima za računare. Ako nemate Office, isprobajte ili kupite najnoviju verziju odmah.

Savet: Office Online programi se neprekidno ažuriraju pomoću novih funkcija. Posetite Office Online blog za najnovije vesti i objave.

Više informacija

Da li imate pitanje o programu Word na koje ovde nismo dali odgovor?

Postavite pitanje u zajedniciWord Answers.

Pomozite nam da poboljšamo Word

Imate li predloge o tome kako možemo da poboljšamo Word? Ako imate, posetite Word UserVoice i javite nam!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×