Brisanje datoteka ili fascikli u programu OneDrive

Brisanje datoteka ili fascikli u programu OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da izbrišete određene datoteke na OneDriveili možete da izbrišete cele fascikle i sve datoteke u njima. Ako je potrebno, možda ćete moći da Vrati izbrisane datoteke iz korpe za otpatke OneDrive .

 1. Idite na Veb lokaciji OneDrive. Možda ćete morati da se prijavite pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite datoteke ili fascikle koje želite da izbrišete tako što ćete postaviti pokazivač svake stavke i kliknuti na dugme u polju za potvrdu krug koji se pojavljuje.

  Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu liste Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu pločica  

 3. Da biste izabrali sve datoteke, kliknite na krug s leve strane reda zaglavlja ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A na tastaturi.

  Snimak ekrana izbora svih datoteka i fascikli u usluzi OneDrive

 4. Da biste izbrisali fascikli, možda ćete morati da se vratite na nivo da biste izabrali celu fasciklu, a ne samo njen sadržaj i.

  Izbor OneDrive fascikle

  Izbor OneDrive fascikle

 5. Na traci na vrhu stranice izaberite stavku Izbriši.

  Snimak ekrana Brisanje datoteke u OneDrive

Savet: Izbrisane datoteke posetite lokaciju sa koje možete da vratite u prethodno stanje datoteke ako je potrebno da OneDrive korpa za otpatke. Da biste trajno izbrisali datoteka, izaberite stavku Korpa za otpatke u navigaciji, a zatim izaberite ispraznite korpu za otpatke na vrhu stranice.

Stavke nije moguće izbrisati iz unutar listu nedavno samo uklonjena.

 • Da biste uklonili stavke iz nedavno prikaza, izaberite datoteke ili fascikle koje želite da uklonite tako što ćete postaviti pokazivač svake stavke i kliknuti na dugme u polju za potvrdu krug koji se pojavljuje. Na traci na vrhu stranice izaberite stavku Ukloni.

 • Da biste izbrisali stavke na listi nedavno , idite do fascikle u kojoj se nalazi stavka. Da biste pronašli fasciklu, pogledajte na stavku Detalji da biste videli tačnu putanju.

Otvorite Deljeni prikaz i izaberite datoteke ili fascikle koje želite da uklonite tako što ćete postaviti pokazivač svake stavke i kliknuti na dugme u polju za potvrdu krug koji se pojavljuje.

Da biste uklonili stavke deli sa drugim korisnicima, izaberite stavku, a zatim izaberite stavku uklonili sa deljene liste na traci na vrhu stranice.

Da biste uklonili stavku nju, izaberite stavku izaberite informacije Information u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno sa detaljima i zatim izaberite stavku Upravljanje pristup.

 • Za datoteke podeljene sa vezom, izaberite osobe koje imaju ovu vezu... , a zatim stavku Ukloni vezu.

 • Za datoteke deliti sa drugim osobama, izaberite Može da uređuje ili Može da prikazuje u okviru njegovo ime i kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

  Saveti: 

 1. Na traci zadataka, izaberite Istraživač datoteka Ikona „Istraživač datoteka“. .

 2. Izaberite fasciklu OneDrive , izaberite stavke koje želite da izbrišete i pritisnite taster Delete na tastaturi.

  Snimak ekrana koji prikazuje ličnu OneDrive fasciklu u istraživaču datoteka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Posetite OneDrive centar pomoći.

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×