Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator kolekcije lokacija, možete da koristite funkciju korisničkom interfejsu više jezika (MUI) da nude pojedinačnim korisnicima mogućnost da promenite jezik prikaza za svoje lokacije ili za kreiranje lokacija na jezicima različitim od podrazumevanog SharePoint jezik. Više informacija o MUI i višejezičku Veb lokacije potražite u članku Uvod u višejezičke funkcije.

Važno:  MUI menja jezik prikaza za korisnički interfejs i varijacije podržava kreiranje više verzija sistema sadržaj koji može da zatim ste preveli pomoću usluga mašinskog prevođenja ili lokalizaciju stručnjake. Postoji ograničena podrška za MUI prilagođenih elemenata korisničkog interfejsa (UI). Da biste saznali više o varijante, pogledajte članak Kreiranje višejezičke Veb lokacije.

Morate biti prijavljeni kao administrator kolekcije lokacija da biste odabrali jezičke postavke za lokaciju. Pored toga, SharePoint administratora farme servera mora prvi put primenite jezički paketi na vaš SharePoint servera. Jezički paketi su podrazumevano već raspoređenih i dostupni za Office 365 klijente koji koriste SharePoint Online.

 1. Na stranici lokacije, kliknite na dugme Postavke  Dugme "Postavke" u sistemu SharePoint Online , izaberite stavku Postavke lokacije. Ako ne vidite Postavke lokacije, izaberite stavku informacije o lokaciji , a zatim kliknite na dugme Prikaži sve postavke lokacije. Neke stranice će možda zahtevati da biste izabrali sadržaj lokacije, a zatim Postavke lokacije.

 2. Na stranici "Postavke", u odeljku Administracija lokacije izaberite stavku Jezičke postavke.

  Napomena: Ako jezičke postavke veze ne pojavi na stranici "Postavke lokacije" SharePoint Server lokacije ili kolekcije lokacija, zatim jezički paketi nisu instalirane. Obratite se svom administratoru farme servera SharePoint .

 3. U odeljku Alternativni jezik , potvrdite izbor u polju za potvrdu za jezike koje želite da korisnici moći da koristite da biste prikazali svoj korisnički interfejs. Na primer, ako je jedina jezički paket instaliran je na francuskom, zatim francuski je dostupna za vas da biste izabrali samo alternativni jezik.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Sada vaši korisnici možete da promenite jezik prikaza za svoju ličnu upotrebu korisničkog interfejsa; u članku Promena postavki jezika i regiona.

Kada uključite alternativni jezike za vašu lokaciju, možete da kreirate nove liste ili biblioteke na jednom jeziku, a zatim prikazivanje lokacije na drugom jeziku i izmenite ime liste ili biblioteke za taj jezik. Isti proces funkcioniše za liste i biblioteke kolone i veze za navigaciju.

Napomena: Stavke liste se smatraju sadržajem a ne korisničkog Interfejsa, tako da će se promeniti kada izaberete alternativni jezik prikaza.

Proverite da li su instalirani potrebni jezički paketi

Za SharePoint Server ili SharePoint Foundation

Listu dostupnih jezika koje korisnici mogu da izaberu generiše jezičkih paketa instaliranih na SharePoint serverima za vašu organizaciju. Ove jezički paketi mora da bude instaliran administrator farme servera – to jest, neko iz vaše organizacije IT koji imaju odgovarajuću dozvolu nivoi da biste preuzeli jezički paketi na računare servera u vašoj organizaciji. Listu jezika za tu SharePoint serveri 2016 i 2019 podršci potražite u članku instalirate ili deinstalirate jezički paketi za SharePoint serveri 2016 i 2019.

Za SharePoint Online

Ako ste Office 365 administrator, jezički paketi su već raspoređeni i MUI je podrazumevano omogućena tako da možete da pročitate SharePoint Online centar za administraciju na željenom jeziku. Ako ste SharePoint Online za administratore lokacija nećete dobiti MUI podrazumevano omogućena na lokaciji. Moraćete da biste izabrali željeni alternativni jezike za vašu lokaciju nakon kreiranja lokacije.

Šta je to korisnički interfejs lokacije?

Korisnički interfejs lokacije se odnosi na elemente na ekranu koju koristite za interakciju sa SharePoint, kao što su meniji, stavke za navigaciju i korpa za otpatke.

Pomoću funkcije MUI možete da prikažete sledeće elemente korisničkog interfejsa na različitim jezicima:

 • Veb segmente

 • Naslov i opis lokacije

 • SharePoint podrazumevani meniji i radnje

 • Podrazumevane kolone

 • Prilagođene kolone (lista ili lokacija)

 • Veze na traci za navigaciju

 • Usluge kontrolisanih metapodataka

Koristite MUI kada želite da kreirate lokacije, kolekcije lokacija ili Veb stranice na jeziku različitom od podrazumevanog jezika za instalaciju ili, ako vaše lokacije će imati korisnika koji mogu da rade na podrazumevanom jeziku koji planirate da koristite za lokaciju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×