Biranje jednog radnog lista ili nekolicine njih

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tako što ćete kliknuti na kartice listova na dnu prozora programa Excel, možete brzo da izaberete jednu ili više listova. Da biste uneli ili uredili podatke na nekoliko radnih listova u isto vreme, listove možete da grupišete tako što ćete izabrati više listova. Takođe možete da oblikujete ili da biste štampali izabrane listove u isto vreme.

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista koju želite da uredite.

Kartica aktivnog lista

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje da biste pronašli karticu.

Dva ili više susednih listova

Izaberite karticu prvog lista, a zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Izaberite karticu prvog lista, a zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet:    Kada odaberete više listova, [grupa] se pojavljuje na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor više radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koje niste izabrali radni list. Ako nijedan niste izabrali list nije vidljiv, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove .

NAPOMENE:

  • Podaci koje unosite ili uređujete u aktivan list će se pojaviti u sve izabrane listove. Ove promene mogu da zamene podatke na aktivni list i – možda slučajno – druge izabrane listove.

  • Podatke koje kopirate ili isečete u grupisanih radnih listova ne mogu da se nalepe na drugi radni list zato što veličinu oblasti kopiranja uključuje sve slojeve izabranih radnih listova (koji se razlikuje od oblasti lepljenja u jedan list). Važno je da biste se uverili da se izabere tu samo jedan list pre nego što kopiranje ili premeštanje podataka na drugi radni list.

  • Kada sačuvate radnu svesku koja sadrži grupisane listove pa zatim zatvorite tu radnu svesku, listovi koje ste izabrali ostaju grupisani kada ponovo otvorite tu radnu svesku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×