Bezbednost i privatnost u aplikaciji Outlook Web App

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao i u svakom vidu komunikacije, korišćenje e-pošte povlači za lsobom određene rizike. Opasnosti uključuju neovlašćenu upotrebu vašeg naloga e-pošte, zarazu računara virusom i krađu podataka. Većinu rizika vezanih za korišćenje e-pošte možete da izbegnete pomoću nekoliko jednostavnih koraka. Outlook Web App podržava nekoliko funkcija koje vam pomažu da se zaštitite.

Šta treba da znam o bezbednosti u aplikaciji Outlook Web App?

Omogućavanje vanmrežnog pristupa u programu Outlook Web App

Putovanje uz Outlook Web App

Šta treba da uradim prilikom prijavljivanja?

Šta je sa otvaranjem poruka i priloga?

Šta treba da uradim kada završim sa radom?

Neželjena pošta i phishing

Omogućavanje vanmrežnog pristupa u aplikaciji Outlook Web App

Možete da koristite Outlook Web App na laptop ili stonom računaru kada niste povezani sa Internetom. To može biti veoma korisno ako se putovanje i premeštanje i odjavljivanje mesta gde imate pristup Internetu. Morate biti povezani sa mrežom omogućiti pristup van mreže. Zato što je deo poštansko sanduče se kopiraju u vašem računaru kada odaberete da radite van mreže, preporučuje se da ne koristite pristup van mreže na računaru koji delite sa drugim osobama. Više informacija potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Vrh stranice

Putovanje sa aplikacijom Outlook Web App

Poštanskom sandučetu možete pristupiti sa bilo kog računara koji ima veb pregledač i vezu sa internetom. Internet kafići, biblioteke i terminali za javni pristup kao što su internet kiosci nude pristup internetu jeftino ili potpuno besplatno. Međutim, morate preduzeti mere predostrožnosti da biste zaštitili svoje podatke i privatnost, jer su ti računari dostupni javnosti.

Preporučuje se da aplikaciju Outlook Web App koristite samo na bezbednim lokacijama. Ne koristite pristup van mreže na mreži kioska ili na nekom drugom deljenom računaru.

Šta treba da uradim prilikom prijavljivanja?

Preduzmite sledeće mere predostrožnosti prilikom prijavljivanja na računaru na javnom mestu:

  • Uverite se da vas niko ne gleda dok unosite korisničko ime i lozinku.

  • Nikada nemojte izabrati opciju koja vam omogućava da sačuvate lozinku za kasniju upotrebu. Čak iako planirate da koristite isti računar nekoliko dana, uvek kucajte svoju lozinku.

Šta je sa otvaranjem poruka i priloga?

Pratite sledeća uputstva kada otvarate poruke i priloge:

  • Pre nego što otvorite poruku, proverite da li je od nekoga kome verujete i od koga ste je očekivali.

  • Otvorite samo priloge primljene od osoba kojima verujete.

  • Najbolji način za otvaranje priloga kada koristite javni ili deljeni računar jeste da kliknete na vezu Pregled kaja se nalazi ispod priloga. Ovo vas štiti od potencijalnih napada virusa i sprečava kreiranje kopije priloga na računaru.

  • Ukoliko želite da otvorite prilog umesto da ga pregledate, sačuvajte ga u fascikli ili na lokaciji gde ćete ga lako pronaći, kao što je radna površina, i otvorite ga odatle. Većina pregledača vam daje opciju da otvorite datoteku ili da je sačuvate na disku kada kliknete na vezu priloga. Kada završite sa upotrebom računara, obrišite prilog i ispraznite korpu za otpatke ili smeće.

Šta treba da uradim kada završim sa radom?

Kada završite sa upotrebom poštanskog sandučeta:

  • Odjavite se iz poštanskog sandučeta. Odjava sprečava da neko drugi ko koristi računar pristupi vašem poštanskom sandučetu.

  • Zatvorite pregledač.

Vrh stranice

Neželjena e-pošta i phishing

Neželjena pošta i phishing su uobičajeni pretnji treba da znate. Neželjena e-pošta možda sadrže viruse ili veze ka zlonamerne Veb lokacije. Phishing je određen tip neželjene e-pošte dizajniran da vam ukradu privatne informacije za korišćenje u krađe identiteta i drugih prevara. Više informacija potražite u članku Saznajte više o neželjene e-pošte i phishinga.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×