Automatsko dodavanje događaja iz e-pošte u kalendar

Mnogo različitih događaja iz vašeg svakodnevnog života prolazi kroz e-poštu. Od karata aviona do iznajmljivanja automobila i informacija o isporuci paketa, dobijate veliku količinu informacija u Outlook koju verovatno želite da imate pod kontrolom.

Outlook automatski preuzima važne događaje iz e-pošte za podržane pošiljaoce i dodaje stavke kalendara umesto vas.

Napomene: 

 • Događaji iz e-pošte dostupni su u Outlook, Outlook.com i Outlook na vebu. Može da se koristi samo sa Microsoft nalozima, na primer Outlook.com ili Microsoft 365 nalogu.

 • Ova funkcija nije dostupna za naloge u Office 365 kojim upravlja 21Vianet, Office 365 Germany ili u planovima Office 365 Government.

Šta ćete videti

Kada Outlook prvi put kreira događaj za vas, primićete sledeću poruku, zajedno sa listom događaja koji se dodaju.

Outlook može da kreira događaje iz vaših e-poruka

Saveti: 

 • Ne morate da uradite ništa da biste dozvolili aplikaciji Outlook da dodaje događaje iz vaše e-pošte. Ako želite da isključite ovu funkciju, pogledajte članak Promena postavki događaja.

 • Prošli događaji ili događaji nepodržanih dobavljača neće biti automatski dodati u kalendar.

Podržane vrste događaja

Outlook mogu da kreiraju događaje iz e-pošte koja sadrži sledeće informacije:

 • Rezervacija za let

 • Rezervacije hotela

 • Rezervacija za iznajmljivanje automobila

 • Isporuke paketa

 • Računi

 • Rezervacije restorana

 • Rezervacije događaja – muzika, sport ili drugi

 • Rezervacije za uslugu-zakazana obaveza za Dr, održavanje auta ili drugi

Za celokupan spisak podržanih dobavljača, potražite Podržani pošiljaoci za događaje iz e-pošte u programu Outlook

Napomene: 

 • Let, automobil i Hotelske rezervacije automatski se dodaju u kalendar. Možete da imate druge događaje, na primer račune i rezervacije za ručak, automatski dodat u kalendar promenom postavki događaja.

 • Ako ste izabrali stavke, Outlook koristi algoritme za učenje mašine da bi pronašao predstojeće račune. Outlook ne pristupa Vašim finansijskim informacijama i ne prati Vaše finansijske aktivnosti prilikom pronalaženja ovih događaja.

 • Trenutno, tip događaja računi je podržan samo u Severnoj Americi.

Promena postavki događaja

Možete da uključite ili isključite događaje iz e-pošte i da odaberete koje informacije se dodaju automatski kroz Outlook na vebu ili Outlook.com opcije. Ne možete da promenite događaje iz postavki e-pošte u Outlook za Windows, ali se stranica " Outlook na vebu ili Outlook.com opcije" nalazi u e-poruci koju primite kada se prvi put kreira događaj automatski.

Savet: Da biste pronašli svoju adresu programa Outlook na Veb, odaberite Datoteka. Na kartici informacije u okviru Postavke naloga, adresa se prikazuje u okviru Access ovaj nalog na vebu.

Napomena: Ako se uputstva ne podudaraju sa onim što vidite, možda koristite stariju verziju Outlook na vebu. Isprobajte uputstva za klasičnu Outlook na vebu.

 1. Na vrhu stranice, izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 3. U okviru svaki tip događaja izaberite jednu od sledećih stavki:

  • Ne prikazuj rezime događaja u e-pošti ili na kalendaru:Nećete videti rezime kartica za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu i događaji se neće pojavljivati u vašem kalendaru.

  • Prikaži samo rezime događaja u e-pošti: Kartice sa rezimeom videćete za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu, ali se ovi događaji neće pojaviti u kalendaru.

  • Prikaz rezimea događaja u e-pošti i kalendaru: Videćete kartice rezimea za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu i ovi događaji će se pojaviti u vašem kalendaru.

Događaji kreirani od e-pošte označene su kao privatne, tako da su detalji vidljivi samo vama. Možete odabrati da Vaši događaji budu javni opozivanjem izbora u polju za Označiti događaje kao privatne, tako da samo ja mogu da ih vidim sanduče.

Vraćanje događaja iz e-pošte

Ako primetite da se Outlook više ne prima na događaje koje ste odabrali za primanje rezimea, događaji iz e-pošte možda su isključeni za vaš nalog. Možete ih ponovo uključiti tako što ćete pratiti dolenavedene korake.

 1. Na vrhu stranice, izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 3. Ako vidite poruku u kojoj piše "događaji iz e-pošte nisu uključeni za vaš nalog." izaberite stavku Uključi događaje iz e-pošte da biste počeli ponovo da ih primate.

Napomena: Kada izaberete stavku Uključi događaje iz e-pošte, događaji neće biti kreirani za prethodne poruke niti će rezimirane rezime e-pošte.

Uputstva za klasični Outlook na vebu

 1. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Postavke .

 2. Izaberite Opcije ili Pošta.

 3. Na levoj bočnoj traci, izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste isključili događaje iz e-pošte, odaberite stavku Nemoj da dodaješ događaje iz e-pošte u kalendar.

  • Da biste kontrolisali koji događaji se dodaju u kalendar, potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu za Letove, Rezervacije hotela, Iznajmljivanje automobila, Isporuku paketa, Rezervacije restorana, Događajeili Račune.

   Napomena: Ako koristiteMicrosoft 365 za preduzeća nalog ili drugi komercijalni nalog sa programom Outlook, informacije o isporuci paketa se neće automatski dodavati u kalendar.

Podrazumeva se da su svi događaji kreirani iz e-pošte označeni kao privatni, tako da njihovi detalji su vidljivi samo Vama. Možete da odaberete da se događaji odvijaju tako što ćete opozvati obeležavanje događaja kao privatne tako da ih samo ja mogu videti .

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×