Automatsko čuvanje fotografija i video zapisa u usluzi OneDrive

Automatsko čuvanje fotografija i video zapisa u usluzi OneDrive

Ako imate OneDrive na računaru i povežete telefon, kameru ili drugi uređaj, možda ćete dobiti pitanje da li želite da dodate fotografije i video zapise sa tog uređaja u OneDrive. Evo odgovora na neka uobičajena pitanja o toj temi:

Koje fotografije i video zapisi će se dodati u OneDrive?

Sve fotografije i video zapisi sa uređaja koji je trenutno povezan biće dodati. Nove fotografije i video zapisi takođe će se automatski dodati sa prenosivih uređaja koje povežete u budućnosti. Fotografije uključuju ove uobičajene formate za slike:

  • JPEG, JPG, TIF, TIFF, GIF, PNG, RAW

I fotografije u ovim formatima će se dodati: BMP, DIB, JFIF, JPE, JXR, EDP, PANO, ARW, CR2, CRW, ERF, KDC, MRW, NEF, NRW, ORF, PEF, RAF, RW2, RWL, SR2, SRW

Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

Video zapisi uključuju ove uobičajene formate:

  • AVI, MOV, WMV, ASF, MP4

I video zapisi u ovim formatima će se dodati: 3G2, 3GP, 3GP2, 3GPP, M2T, M2TS, M4V, MP4V, MTS, WM, LRV.

Saznajte više o video formatima koje možete da reprodukujete na veb sajtu OneDrive.

Sa kojim prenosivim uređajima ovo funkcioniše?

To funkcioniše sa kamerama, telefonima, karticama CompactFlash (CF), karticama Secure Digital (SD), karticama miniSD, USB fleš disk jedinicama i drugim prenosivim uređajima, ali samo kada su sve datoteke na uređaju fotografije i video zapisi. Zato, ako koristite uređaj kao što je USB fleš disk za premeštanje i deljenje grupa datoteka koje nisu sve fotografije, fotografije se neće dodati u OneDrive.

Da li će se fotografije i video zapisi svakako uvesti na moj računar?

Da, oni će se samo uvesti na drugo mesto na računaru, fasciklu „OneDrive/Slike/Uvozi kamere“. Tamo možete otići u istraživaču datoteka tako što ćete otvoriti stavku „OneDrive“ u levom oknu. Pošto se fotografije i video zapisi uvoze na računar, a ne samo otpremaju na OneDrive skladište, sa njima možete raditi i kada ste van mreže. Programi koje koristite za uređivanje fotografija i video zapisa možda neće podrazumevano prikazivati datoteke iz fascikle OneDrive, pa ćete možda morati da pratite korake iz tih programa da biste uključili tu fasciklu.

Koliko košta skladištenje datoteka u usluzi OneDrive?

Dobijate besplatan prostor za skladištenje uz OneDrive i možete da kupite još prostora za skladištenje, ako vam je potreban – idite na OneDrive planovi. Većina osoba je iznenađena količinom podataka koja može da stane u besplatno OneDrive skladište. Ako koristite ograničenu internet vezu, primenjuju se troškovi prenosa podataka.

Da li će se fotografije i video zapisi otpremiti odmah?

Da, ako ste povezani sa internetom, njihovo otpremanje će početi čim se one kopiraju u fasciklu OneDrive na računaru. Da biste kontrolisali kada se datoteke otpremaju, možete privremeno isključiti mrežnu vezu kada povezujete uređaje i dok ne unesete promene (kao što je brisanje fotografija i video zapisa koje ne želite da zadržite).

Šta ako snimke kamere već otpremam u uslugu OneDrive?

Ako je vaš telefon ili tablet podešen da otprema snimke kamere u uslugu OneDrive, ne morate takođe da dodajete te fotografije i video zapise u OneDrive sa računara. Ako to uradite, imaćete dve kopije u različitim fasciklama. Preuzmite aplikaciju za vaš uređaj..

Da li postoje neke fotografije ili video zapisi koje ne mogu da sačuvam u usluzi OneDrive?

Datoteke ne mogu biti veće od 20 GB. Zabranjene su i neke vrste sadržaja. Više informacija potražite u pravilima ponašanja. Preporučujemo da za datoteke u vezi sa poslom koristite OneDrive for Business.

Kada dodam fotografije i video zapise u OneDrive, kako da dođem do njih?

Možete doći do njih tako što ćete otići na veb lokaciju OneDrive sa bilo kog uređaja sa veb pregledačem koji je povezan sa internetom. Možete da dođete do njih i pomoću aplikacije OneDrive na uređaju sa internet vezom. Preuzmite OneDrive aplikacije.

Da li će se fotografije i video zapisi izbrisati sa uređaja nakon uvoza?

Neće. OneDrive skladišti kopije slika i ne dira njihove verzije na uređaju. Međutim, ako ne želite da ih zadržite na uređaju, izbrišite ih pomoću istraživača datoteka.

Ako više ne želim da automatski dodajem fotografije i video zapise u OneDrive, kako mogu da isključim tu postavku?

Da biste promenili tu postavku, potražite termin „Postavke automatske reprodukcije“ na računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×