Automatizovanje aplikacije sa makroima u programu Access 2007

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

access 2007 inside out book cover

Microsoft Office Access 2007 iznutra
tako što ćete John Viescas i Jeff Konrad

Jovana Viescas je autor brojnih knjiga, uključujući Microsoft Office Access 2003 Inside Out i Sastavni Microsoft Access aplikacija. Takođe je zajednički rad na SQL upite za smrtnika. Jovana je napisao brojne potražite u člancima tehničke publikacija i ima mi lekcija kod konferencije i sastanke grupe korisnika širom sveta. Nije prepoznat kao najviše vredna profesionalac svake godine 1993 tako što ćete Microsoft usluge podrške za proizvode za svoju pomoć na forumima javne podrške.

Jeff Conrad ima napisan i pomogle u tehničke članke pristup i kreirali nekoliko Access programski dodaci slobodno dato Access zajednica. Jeff održava na Veb lokaciji sa mnoštvo informacije i veze resursa za te Trebaжe ti uputstva sa pristupom. On dodelio Microsoft najviše vredna Professional nagrada za njegovo neprekidnog učešće sa Access zajednici na mreži. Vrlo je aktivan u sponzoriše Microsoft Access javne diskusione grupe i nekoliko drugih Internet forumima gde je poznat kao džanki pristup. Pored svoj posao puno radno vreme, Jeff se kreira i Access baze podataka rešenja za mala preduzeća.

Da biste saznali više o drugim knjigama o sistemu Microsoft Office 2007, posetite Microsoft pritisnite.

U ovom članku

Upotreba makroa

Rad sa prozorom za dizajn makroa

U Microsoft Office Access 2007, možete da definišete makroa da izvrši bilo koji zadatak u suprotnom započnete pomoću tastature ili miša. Ovaj članak vam predstavljaju jedinstvene stepen makroa u Office Access 2007 – sposobnost da automatizujete odgovore na mnoge tipove događaja bez da naučite programskom jeziku. Događaj možda promene u podatke, otvaranje ili zatvaranje obrasca ili izveštaja ili čak i promena fokusa jedne kontrole u drugi.

Upotreba makroa

Makroi su posebno korisni za izradu malu aplikacija ili prototipske veće od njih. Office Access 2007 pruža različite tipove radnji makroa koje možete koristiti da biste automatizovali u aplikaciji. Pomoću makroa, možete da:

 • Otvorite bilo koju tabelu, upit, obrazac ili izveštaj u bilo kom prikazu dostupne ili zatvorite sve otvorene tabele, upit, obrazac ili izveštaj.

 • Otvorite izveštaj u prikazu za pregled pre štampanja ili izveštaj ili pošaljete izveštaj direktno na štampač.

 • Pošaljite u izlaznim podacima iz izveštaja Format obogaćenog teksta (.rtf) datoteku, Windows Beležnica (.txt) datoteke ili snimka (.snp) formatu datoteke. Zatim možete da otvorite datoteku u programu Microsoft Word ili Beležnica.

 • Za izvršavanje upita za izdvajanje ili radni upit. Parametri upita možete da zasnujete na vrednosti za kontrole u bilo koji obrazac otvoren.

 • Uključite uslove koje testirate vrednosti u bazi podataka, obrasca ili izveštaja i koristite rezultate testa da biste utvrdili koji će se izvršiti sledeće.

 • Izvršavanje druge makroe ili izvršavanje funkcije programa Visual Basic. Možete da zaustavite trenutnog makroa ili sve makroe, otkazivanje događaja koji je pokrenuo makro ili izlazak iz aplikacije.

 • Pronašli greške izazvalo tokom izvršavanja radnje makroa, procena grešku i izvršavanje alternativne radnje.

 • Podesite vrednost kontrole bilo koji obrazac ili izveštaj ili postavljanje izabranog svojstava obrazaca i kontrole obrazaca.

 • Bi se emulirala radnje na tastaturi i obezbedite unosa na sistem dijaloge.

 • Osvežavanje vrednosti u obrazaca, kontrola okvira sa listom i kontrole kombinovanog okvira.

 • Primena filtera radi idite bilo koji zapis u ili traženje podataka u osnovnoj tabeli ili upitu obrasca.

 • Izvršite neku od komandi na bilo kojoj od trake programa Access.

 • Premeštanje i veličinu, umanjivanje, uvećavanje i vraćanje u prethodno stanje bilo koji prozor unutar radnog prostora programa Access kada radite u režimu interfejs više dokumenata.

 • Promena fokusa na njega da biste prozor ili kontrolu u okviru prozor ili izaberite stranicu izveštaja da biste prikazali u pregledu pre štampanja.

 • Prikazivanje informativno poruka i zvuk signala da skrenete pažnju na poruke. Takođe možete da onemogućite određene poruke upozorenja prilikom izvršavanja radni upiti.

 • Preimenovanje sve objekte u bazi podataka, kreirati novu kopiju izabranog objekta u bazi podataka ili kopiranje objekta u drugoj Access bazi podataka.

 • Brisanje objekata u bazi podataka ili čuvanje otvoreni objekat.

 • Uvoz, izvoz, ili Prilaganje tabele druge baze podataka ili uvoz ili izvoz unakrsne tabele ili tekstualne datoteke.

 • Pokrenite aplikaciju i exchange podatke sa aplikaciju koja koristi Dynamic Data Exchange (DDE) ili u ostavu. Možete da pošaljete podatke iz tabela, upit, obrazac ili izveštaj da biste izlaznu datoteku, a zatim otvorite koji datoteke u odgovarajućoj aplikaciji. Takođe možete poslati pritisaka na tastere na ciljnu aplikaciju.

Razmislite o nekim mogućnosti za makroe. Na primer, možete da premeštate iz jednog zadatka na drugi lakše pomoću otvoreno Komandna dugmad i položaj obrazaca i podešavanje vrednosti. Možete da kreirate složen uređivanje rutine koje provere valjanosti podaci uneti u obrasce, uključujući potvrđivanje izbora podataka u drugim tabelama. Možete čak i da proverite nešto kao što su korisnička imena uneta u obrascu za porudžbinu i otvorite neki drugi oblik tako da korisnik može uneti detaljne podatke ako nijedan zapis ne postoji za tu klijenta.

Vrh stranice

Rad sa prozorom za dizajn makroa

Kada kreirate makro, počnite tako što ćete otvoriti bazu podataka sa kojim radite.

Na kartici Kreiranje , u grupi, kliknite na strelicu na dugmetu Novi objekat i kliknite na dugme makro sa liste od tri opcije. (U gornjoj polovini na dugme Novi objekat prikazuje poslednji tip novi objekat kreirali – makroa, modula ili modul klase. Ako vidite ikonu makroa u gornjoj polovini na dugme Novi objekat , možete takođe da kliknete ovo dugme da biste započeli kreiranje novog makroa.) Access otvara novi prozor makro sličan onom što je prikazano na slici 1. U gornjem delu prozora makroa, definišete novi makro; i u donjem delu da unesete postavke, koji se zove argumente za radnje koje ste izabrali za makro. Gornji deo prikazuje najmanje dve kolone, Radnje i komentar. Možete da prikažete sve pet kolona prikazane u slika 1 tako što ćete kliknuti na dugmad Imena makroa, kaoi argumente u grupi Prikaži/sakrij na kartici " Dizajn ".

Savet: Mogu da dovedu do Ime makroa i uslov kolona da se automatski pojavljuje za bilo koji novi makro tako što ćete izabrati Imena kolona i Kolona sa uslovima poljima za potvrdu u okviru Prikaži u makro dizajnprikaza odeljak kategoriji Više opcija u dijalogu Opcije programa Access .

new macro window
Slika 1 A novi makro prozor prikazuje kolone gde možete da definišete makro.

Obratite pažnju da poslova u donjem desnom uglu prikazuje pomoć za kratku poruku. Poruka promene u zavisnosti od toga gde se mesto umetanja nalazi u gornjem delu prozora.

Savet: Uvek možete da pritisnite taster F1 da biste otvorili temu pomoći prilagođene kontekstu.

U koloni Radnja možete da navedete bilo koji od 70 makro radnji koje ste dobili od Office Access 2007. Ako kliknete na bilo koje polje u koloni Radnja strelicom se pojavljuje sa desne strane polja. Kliknite na ovu strelicu da biste otvorili listu radnji makroa, kao što je prikazano na slici 2.

macro actions you can use
Slika 2 listu radnji makroa prikazuje 70 radnje možete da koristite u programu Office Access 2007.

Savet: Izrada makroa je redizajnirana u programu Access 2010 da biste dodatno olakšava kreiranje, menjanje i delite pristup makroe.

Čuvanje makroa

Pre nego što možete da ga pokrenete, morate da sačuvate makro. Kliknite na dugme Sačuvaj na priručnoj traci, ili kliknite na Dugme Microsoft Office , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Kada to uradite, Access otvara se dijalog što je prikazano na slici 3. Unesite ime za ovaj makro i kliknite na dugme u redu da biste je sačuvali.

save as dialog box
Slika 3 unesite ime za makro u dijalogu Sačuvaj kao.

Testiranje makroa

Možete da pokrenete neki makroi direktno iz okna za navigaciju ili u prozoru makroa zato što oni ne zavise od kontrola na otvorenog obrasca ili izveštaja. Ako makro zavise od obrazac ili izveštaj, morate da povežete makro odgovarajuće događaja i pokreće na taj način. Koliko god pokrenete makro, Access pruža način da ih testirate tako što vam dozvoljava da jednom prođete kroz radnji makroa.

Da biste aktivirali korak po korak, kliknite desnim tasterom miša na makro koji želite da testirate u oknu za navigaciju, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna . Otvoriće se makro u prozoru makroa. Kliknite na dugme " Korak po korak " u grupi " Alatke " na kartici " Dizajn ". Sada kada ste pokrenuli makro, Access otvara dijalog Makro u jednom koraku pre izvršavanja svaku radnju u makrou. U ovom dijalogu, videćete ime makroa, radnje i argumenti za radnju.

Isprobajte ovu proceduru sa makroom koji ste upravo kreirali. Otvorite prozor makro, kliknite na dugme " Korak po korak " i zatim kliknite na dugme Pokreni u grupi " Alatke " na kartici " Dizajn ". Otvara se dijalog Makro u jednom koraku , kao što je prikazano na slici 4. Dijalog Makro u jednom koraku i prikazuje rezultat testiranja vaše stanje.

macro single step dialog box
Slika 4 na makro u jednom koraku dijalog vam omogućava da testirate svaku radnju u makrou.

Ako kliknete na dugme korak u dijalogu, radnje koje vidite u dijalogu polje će pokrenuti i videćete dijalog otvorio MsgBox radnju sa porukom ste kreirali, kao što je prikazano na slici 5. Kliknite na dugme u redu u okviru poruke da biste ga odbacili. Ako makro više radnji definisana, vraćate bi Makro u jednom koraku dijalog, što bi vam pokazao sledeću radnju. U ovom slučaju, makro sadrži samo jednu radnju, tako da Access možete se vraća u prozor makroa.

access displayes the created dialog box
Slika 5 Access prikazuje dijalog koji ste kreirali pomoću MsgBox radnju u makrou.

Ako Access naiđe na grešku u bilo kom makro tokom normalan izvođenja u aplikaciji, Access prvo prikazuje dijalog koja objašnjava grešku je pronašao. Zatim ćete videti na Radnja nije uspela dijalog, što je slično kao u dijalogu Makro u jednom koraku , koji sadrži informacije o radnje koje su izazvale problem. U ovom trenutku, možete da kliknete samo na dugme Zaustavi sve makroe . Zatim možete da uređujete makroa da biste rešili problem.

Pre nego što dodatno, možda ćete želeti da vratite se u prozor makroa i ponovo kliknite na dugme U jednom koraku tako da se više ne izabere. U suprotnom ćete nastaviti da u jednom koraku kroz svaki makro pokrenete dok ne zatvorite i ponovo pokrenite Access ili kliknite na dugme Nastavi na jedan od Korak po korak dijaloge.

Dok ste o izradi makroe možete pronaći kako da uključite više radnji i definisanje uslova provere tako da se različite radnje se izvršavaju u zavisnosti od vrednosti u obrasce ili izveštaje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×