Arhiviranje podatke iz programa Access

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete pomoći Održavajte podatke organizovanim tako što ćete povremeno arhiviranje starih ili neaktivan zapisa. Na primer, pretpostavimo da Access koristite za upravljanje biblioteku. Možda imate tabelu koja prati kreditnim transakcije, sa poljem koje sadrži datum bio pozajmljen stavke i polja koja sadrži datum je vraćen. Možda smernicama za zadržavanje zapisa je da arhivirate kreditnim transakcije zapise jedne godine nakon vrati se na stavku i uništiti zapisa nakon dve godine.

Možete da arhivirate sve tabele u bazi podataka, određene tabele ili samo određene zapise – na primer, zapisi koje su starije od određenog datuma. Ova tema objašnjava kako da arhivirate podatke.

U ovom članku

Pregled

Povremeno premestiti zapisima u arhivi tabelu

Povremeno zamenite tabele

Povremeno zamenite sve tabele

Pregled

Trebalo bi da razmislite o arhiviranje podataka kada imate podatke koje ne nameravate da koristite više, a želite da budu korisne podatke u slučaju da vam je potrebna. Možda ćete morati smernice koje vodi planovima arhive, kao što su smernica za zadržavanje podataka.

Arhiviranje je obično se koristi za skladištenje podataka na osnovu datuma uslova, kao što je na kraj meseca stiže.

Načini za arhiviranje podataka

Sledeća tabela navodi načine za arhiviranje podataka, kada treba da koristite oba metoda i drugih razmatranja.

Metod

Opis

Koristite je kada...

Razmatranja

Povremeno premestiti zapisima u arhivi tabelu

Povremeno, pokrenete upit koji vrši se izbor podataka koji želite da arhivirate i dodaje podatke u tabelu arhive. Zatim pokrenete upit koji će biti izabrano iste podatke (iz originalne tabele) i izbrisati.

Neke od zapisa u tabeli zadovoljava stanje koje koristite da biste utvrdili da li želite da arhivirate.

Primer: želite da arhivirate biblioteke transakcije (potvrdu iznutra) ako je potvrđen izbor u datum najmanje godinu.

 • Možda ćete morati da biste zaobišli referencijalni integritet, posebno ako zapise koje želite da arhivirate na jedan strani odnos jedan-prema-više.

 • Ako morate da koristite parametara u upitima, trebalo bi da kreirate obrazac za rukovanje parametre. U suprotnom, rizikujete gubitka podataka.

Povremeno zamenite tabele

Povremeno, napravite kopiju u određenoj tabeli za arhiviranje i zamenili kopiju novu, praznu tabelu.

Svi zapisi u tabeli zadovoljava stanje koje koristite da biste utvrdili da li želite da arhivirate.

Primer: imate tabelu koja skladišti dnevni temperatura krajnjih mera. Svake godine, arhiviranje tabele i pokrenite novo jednu praznu.

 • Možda ćete morati da biste zaobišli referencijalni integritet.

Povremeno zamenite sve tabele

Možete da započnem razdeljene baze podataka (baze podataka koje čine: datoteku pozadinske baze podataka koja sadrži sve tabele; i datoteku izložene baze podataka koja sadrži sve ostale objekte baze podataka). Povremeno, napravite kopiju pozadinske baze podataka za arhiviranje, a zatim zamenite pozadinsku bazu podataka na novu, praznu.

Svi zapisi u većini tabele u bazu podataka zadovoljavaju uslov možete da koristite da biste utvrdili da li želite da arhivirate.

Primer: baze podataka se sastoji od nekoliko tabela sa različite vrste meteoroloških podataka. Svake godine, arhivirate sve tabele.

 • Ako imate bilo koje tabele za pronalaženje (tabela koju koristite za skladištenje vrednosti za pronalaženje, kao što je poštanski brojevi ili odseka), možda ćete morati da biste uvezli podatke u novu pozadinsku bazu podataka.

 • Ne možete da koristite makro za ovaj metod. Morate ručno da arhivirate bazu podataka.

Rad oko referencijalnog integriteta

Ako zapise koje želite da arhivirate su povezana sa zapisa u drugim tabelama, možda ćete morati da biste zaobišli relaciju. Ako su zapise koje želite da arhivirate „podređeno” zapisa (pripadaju strane „više” odnos jedan-prema-više), verovatno bezbedno može da ih arhivira bez zabrinutosti. Ako zapise koje želite da arhivirate su „parent” zapisa (pripadaju strane „jedan” odnos jedan-prema-više), kada ih arhivirate srodne „njihovo” zapisa maj:

 • Možete sprečiti da brisanja zapisa „parent”. To može izazvati probleme ako već imate dodaje zapise „parent” tabela "Arhiva".

  – ili –

 • Postaju „pojave siročića” – zapisa koje pripadaju „nadređeno” koja ne postoji. Ovo može izazvati probleme sa integriteta podataka i razne funkcije u bazi podataka koje koristi „siroče” zapise.

Da biste čine referencijalni integritet, preduzmite sledeće korake:

 1. Utvrdite kako je „dete” zapise pripadate zapise koje želite da arhivirate. Na primer, ako želim da arhivirate zapise sredstava koja se pozajmljujete u biblioteku, da utvrdite da li postoje sve transakcije otvoren na te imovinu, odnosno, da li sredstva odjavljene ali ne vraćaju.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako „podređene” uvek se bezbedno izbrisati zapise, uverite se da odnos će nametnuti referencijalni integritet, sa Kaskadno brisanje. Na ovaj način da sve povezane zapise „podređeno” će biti izbrisane.

  • Ako zapise „podređeno” nije uvek moguće izbrisati bezbedno, razmislite o arhiviranje sve tabele u bazu podataka.

  • Kreiranje upita koji bira „parent” zapise koji nemaju „podređeno” zapisa. Zatim, koristite taj prvog upita da biste kreirali arhive upitima (pogledajte odeljak povremeno premestiti zapisima u arhivi tabelu), umesto korišćenja tabele „parent”.

   Savet: Možete da koristite čarobnjak za upite za pronalaženje zapisa bez podudaranja. Više informacija potražite u članku uporedite dve tabele i pronađete zapise bez podudaranja.

Vrh stranice

Povremeno premestiti zapisima u arhivi tabelu

Prvo, napravite prazan kopiju tabelu koja sadrži zapise koje želite da arhivirate. Ova nova, prazna tabela je arhive tabele. Zatim, kreirajte na upit za dodavanje da biste kopirali podatke iz originalne tabele tabela "Arhiva". Zatim, da kreirate na brisanje upita da biste uklonili arhivirane zapise iz originalne tabele. Na kraju, kreirate makro koji se pokreće oba upita. Kada želite da arhivirate zapisa, možete da pokrenete makro.

Savet: Možete da priložite makroa dugmetu u obrascu, tako da kada se klikne na dugme, pokreće makro.

Korak 1: Kreiranje tabele arhive

Korak 2: Kreirajte upit koji kopira podatke u tabelu arhive

Korak 3: Kreiranje upita za brisanje koja uklanja iste podatke iz originalne tabele

Korak 4: Kreiranje makroa koji se pokreće oba upita

Korak 1: Kreiranje tabele arhive

Ako želite da zadržite sve arhivirane zapise u jednoj tabeli, samo jednom radi ovaj korak. Arhiviranje tabele koje kreirate u ovom koraku će sadržati svi arhivirane zapisi.

Ako želite da uništi stare arhive tabele kada kreirate novi, ne morate da biste izvršili ovaj korak. upit za pravljenje tabele umesto upit za dodavanje možete koristiti da biste kopirali podatke u arhivi tabelu. Da biste to uradili, pređite na korak 2.

Ako želite da koristite novu tabelu arhive svaki put kada se taj arhivi, a želite da zadržite stare arhive tabelama, preimenujte staru arhive tabele pre nego što kreirate novi. Ako arhivirate na osnovu datuma, s obzirom da nazovete stare arhive tabelama prema opseg datuma koje predstavljaju.

Napomena: Ako kreirate novu tabelu arhive svaki put i zadrži staru, morate da preimenujete staru arhiviranje pre nego što pokrenete upite.

 1. U oknu za navigaciju izaberite tabelu koja sadrži zapise tako da arhivirate, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

 2. U dijalogu Nalepi tabelu kao , u okviru Opcije lepljenjaizaberite Samo strukturu.

 3. U polju Ime tabele brisanje reči Kopiraj dodati u donja crta i reč „arhiviranje” ime postojeće tabele i zatim kliknite na dugme u redu. Na primer, ako originalnoj tabeli se zove transakcije tabela "Arhiva" se zove Transactions_archive.

  Nalepi tabelu kao

Korak 2: Kreirajte upit koji kopira podatke u tabelu arhive

 1. Na kartici <ui>Kreiranje</ui>, u grupi <ui>Ostalo</ui> kliknite na dugme <ui>Dizajn upita</ui>.

 2. Koristite dijalog Prikazivanje tabele da biste dodali tabelu koja sadrži zapise koje želite da arhivirate. Zatvorite dijalog Prikazivanje tabele .

 3. U prozoru dizajna upita kliknite dvaput na zvezdicu (*) u tabeli koju ste upravo dodali. Ime tabele i zvezdicu pojavljuju se u prvoj koloni koordinatne mreže za dizajn upita.

  Napomena: Zvezdica označava da bi trebalo da upit sadrži sva polja iz tabele u rezultat upita. Kada koristite zvezdicu, ako polja se dodaju ili uklanjaju iz tabele, rezultat upita prilagoditi u skladu sa tim.

 4. U prozoru dizajna upita kliknite dvaput na polje koje želite da koristite da biste naveli uslova koje zapise treba da ispunjava pre nego što ih arhivirate. Na primer, ako transakcije tabela ima polje pod nazivom potvrđen izbor u datum i želite da arhivirate sve zapise u kojima je taj datum je staro više od godinu dana, dvaput kliknete na izbor proverena u datum. Polje se pojavljuje u sledeću praznu kolonu koordinatne mreže za dizajn upita.

  Koordinatna mreža za dizajn upita

  Ponovite ovaj korak ako želite da koristite kriterijume sa dodatnim poljima.

 5. Koristite red za kriterijume da biste naveli kriterijume za polja koja ste upravo dodali. Na primer, možda ćete navesti da je potvrđen izbor u datum moraju biti starije od 1 januar 2008 pomoću izraza < #1/1/2008 # u red kriterijumi .

  Ako se kriterijumi vrednosti svaki put kada arhivirate, treba da proverite upit traži unos. Da biste to uradili, koristite parametar u red kriterijumi tako da upit traži unos. Da biste koristili parametar, koristite izraz kao obično bi, ali umesto određenu vrednost, koristite kratak pitanje između uglastih zagrada. Na primer, možete koristiti izraz < [arhiviranje transakcije završeni pre:], kao što je prikazano:

  Izraz parametra

  Više informacija o korišćenju parametara potražite u članku Kreiranje upita koji zahteva unos.

  Možda želite da koristite red ili da biste naveli alternativnog uslova. Više informacija o korišćenju kriterijuma potražite u članku Primeri kriterijuma upita.

  Savet: Ako koristite polje za datum da biste naveli kriterijume, a želite da arhivirate sve zapise koji su stariji od trenutnog datuma, unesite < Date() u red kriterijumi za polje "datum".

 6. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste već kreirali tabela "Arhiva", morate upit za dodavanje da biste dodali navedeni zapisa u toj tabeli.

   1. Na kartici Dizajn, u grupi Tip upita kliknite na dugme Dodavanje.

   2. U dijalogu Dodavanje , u polju Ime tabele izaberite ime tabele u arhivi, i zatim kliknite na dugme u redu.

    Dodaj u

    U koordinatnoj mreži za dizajn upita, pojavljuje se red Dodaj u .

   3. Opozovite izbor u red Dodaj u za polja koja ste koristili da biste naveli kriterijume. (Samo na zvezdicu treba da imaju vrednost za Dodaj u.)

    Red „Dodaj u“ koordinatne mreže za dizajn upita

  • Ako niste kreirali tabela "Arhiva", morate pravljenje tabele upita za kreiranje tabela "Arhiva" tako što ćete koristiti navedeni zapisi.

   1. Na kartici Dizajn, u grupi Tip upita kliknite na dugme Pravljenje tabele.

   2. U dijalogu Pravljenje tabele , u polju Ime tabele otkucajte ime tabele u arhivi i zatim kliknite na dugme u redu.

 7. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+S da biste sačuvali upit.

Korak 3: Kreiranje upita za brisanje koja uklanja iste podatke iz originalne tabele

 1. Na kartici <ui>Kreiranje</ui>, u grupi <ui>Ostalo</ui> kliknite na dugme <ui>Dizajn upita</ui>.

 2. Koristite dijalog Prikazivanje tabele da biste dodali tabelu koja sadrži zapise koje želite da arhivirate. Zatvorite dijalog Prikazivanje tabele .

 3. U prozoru dizajna upita kliknite dvaput na zvezdicu (*) u tabeli koju ste upravo dodali. Ime tabele i zvezdicu se pojavljuje u prvoj koloni koordinatne mreže za dizajn upita.

 4. U prozoru dizajna upita kliknite dvaput na istu polja koja ste koristili da biste naveli uslov u upit za dodavanje.

 5. Koristite red za kriterijume da biste naveli kriterijume za polja koja ste upravo dodali. Više informacija o korišćenju kriterijuma potražite u članku Primeri kriterijuma upita.

  Važno: Ako upit za dodavanje ili kreiranje tabele koristili parametar, pa bi trebalo da upit za brisanje. Pored toga, trebalo bi da obavezno da unesete istu vrednost za oba upita. Ako unesete vrednosti različitih parametara, možda će izgubiti podatke. Da biste sprečili gubitak podataka, razmislite o korišćenju obrasca za prikupljanje vrednosti i prave upiti pitanje obrazac za unos vrednosti. Više informacija potražite u članku Kreiranje upita koji zahteva unos.

 6. Na kartici Dizajn, u grupi Tip upita kliknite na dugme Izbriši.

  Brisanje reda se pojavljuje u koordinatnoj mreži za dizajn upita.

  Red „Izbriši“ koordinatne mreže za dizajn upita

 7. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+S da biste sačuvali upit.

Korak 4: Kreiranje makroa koji se pokreće oba upita

 1. Na kartici <ui>Kreiranje</ui>, u grupi <ui>Ostalo</ui>, izaberite stavku <ui>Makro</ui>. Ako ova komanda nije dostupna, kliknite na strelicu ispod dugmeta <ui>Modul</ui> ili <ui>Modul klase</ui> i izaberite <ui>Makro</ui>.

 2. U prvom redu makroa koordinatne mreže za dizajn, u koloni Radnja izaberite OpenQuery.

  Open Query macro action

 3. U donjem delu koordinatne mreže, u okviru Argumenata radnje, u polju Ime upita izaberite na (upit za dodavanje ili kreiranje tabele) upit koji ste kreirali u koraku 2 iz padajuće liste.

  Open Query macro action Query argument

 4. U drugom redu makroa koordinatne mreže za dizajn, u koloni Radnja izaberite OpenQuery.

 5. U donjem delu koordinatne mreže, u okviru Argumenata radnje, u polju Ime upita izaberite upit za brisanje sa padajuće liste.

  Makro bi trebalo da izgleda otprilike ovako:

  macro ready to save

 6. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S da biste sačuvali makro.

  Kada želite da arhivirate zapisa, pokrenite makro.

Vrh stranice

Povremeno zamenite tabele

Ako uvek želite da arhivirate sve podatke u tabeli, ne morate da koristite upite ili makroe. Alternativu, možete periodično da zamenite tabele prazan Kopiraj.

Važno: Ako tabelu koju ste arhiviranje je povezana sa drugim tabelama, možda ćete morati da biste zaobišli referencijalni integritet.

 1. U oknu za navigaciju izaberite tabelu koju želite da arhivirate, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

 2. U dijalogu Nalepi tabelu kao , u okviru Opcije lepljenja, izaberite Samo strukturui zatim kliknite na dugme u redu.

  Pristup imena Kopiraj Kopiraj od originalno ime tabele.

 3. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na originalnu tabelu, a zatim u priručnom meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Preimenuj .

  Imenujte tabelu koja ukazuje na to šta on sadrži, kao što su „DailyTemperatureExtremes_archive_2007”.

 4. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša prazan kopiju, a zatim u priručnom meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Preimenuj .

  Prazan kopiji dajte ime originalne tabele.

Vrh stranice

Povremeno zamenite sve tabele

Ako koristite razdeljene baze podataka, možete da povremeno zamenite sve tabele zamenom pozadinsku bazu podataka sa prazan Kopiraj.

Prvo se spremate kopiju na prazan. Ukoliko promene dizajna baze podataka, možete je ponovo koristiti ovu kopiju svaki put kada arhivirate. Zatim, kada želite da arhivirate, možete preimenovanje postojeće pozadinsku bazu podataka da biste označili da je arhivi, a zatim sačuvajte kopiju na prazan kao novu pozadinsku bazu podataka.

Priprema prazan kopiju pozadinske baze podataka

Uvoz tabela definicije za sve tabele u pozadinsku bazu podataka.

 1. Kreirajte novu, praznu bazu podataka. Brisanje Tabela1.

 2. Na kartici Spoljni podaci, u grupi Uvoz kliknite na dugme Access.

 3. U dijalogu Preuzimanje spoljašnjih podataka izaberite stavku Uvezi tabele, upite, obrasce, izveštaje, makroe i module u trenutnu bazu podatakai zatim kliknite na dugme Potraži.

 4. U dijalogu Otvaranje datoteke izaberite pozadinsku bazu podataka. Kliknite na dugme Otvori da biste zatvorili dijalog Otvaranje datoteke , a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Kliknite na dugme Opcijeu dijalogu Uvoz objekata .

 6. U okviru Uvezi tabele, izaberite Samo definicija.

 7. Na kartici tabele kliknite na dugme Izaberi sve, kliknite na dugme u redui zatim kliknite na dugme Zatvori.

Dalje, Dodavanje podataka u sve tabele za pronalaženje u prazan kopiji. Za svaku tabelu za pronalaženje, postupite na sledeći način:

 1. Veza ka tabele za pronalaženje u postojeći pozadinsku bazu podataka.

 2. Kreiranje upita za dodavanje koji dodaje sve zapise iz originalnu kopiju.

Zamenite prazan kopiju pozadinske baze podataka

Prvo, preimenujte postojeće pozadinsku bazu podataka da biste označili da je sada arhive.

Zatim otvorite prazan kopiju i sačuvajte ga tako što ćete koristiti sa originalnim imenom pozadinsku bazu podataka.

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta „Office“ , a zatim postavite pokazivač na Sačuvaj kao. Meni " Sačuvaj kao " otvara se.

 2. U okviru Sačuvaj bazu podataka u drugom formatu, kliknite na dugme Access 2007 baza podataka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×