Ankete u programu Excel, hostovane na mreži

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Trenutno ažuriranje ovu funkciju i snima se promene, tako da možda imate različite iskustva od onoga što je opisano ispod. Saznajte više o predstojećim funkcionalnost poboljšanja u kreiranje obrasca pomoću Microsoft obrazaca.

Anketa obavestite druge osobe popunite spisak – kao što su list za prijavljivanje ili upitnika – gde možete da je vidite na jedno mesto na mreži. Evo kako da kreirate anketu u OneDrive i OneDrive for Business:

U OneDrive for Business

Da biste počeli sa izradom ankete, pratite ove korake:

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnih ili školskih akreditiva.

 2. Izaberite stavku novo, a zatim izaberite Forms za Excel da biste započeli kreiranje ankete.

  Umetanje opcije obrasca za Excel u usluzi Excel Online

  Napomena: Forms za Excel je dostupan za OneDrive for Business i novi sajtovi tima povezani su sa Office 365 grupama. Saznajte više o Office 365 grupama.

 3. Unesite ime za anketu, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

 4. Kliknite na dugme Dodaj pitanje da biste dodali novo pitanje u anketi. Možete odabrati da biste dodali izbora, tekst, ocenaili datuma pitanja.

  Napomena: Ankete se automatski čuva dok ga kreirate.

  Tipovi pitanja – pitanja sa ponuđenim odgovorima, tekstualna pitanja i pitanja za ocenjivanje – prikazani za obrazac.

 5. Za pitanja sa više odgovora unesite tekst koji želite da prikažete za pitanje, kao i sve izbore.

  Pitanje sa ponuđenim odgovorima obrasca prikazano sa opcijama

  Želite da dodate više izbora? Kliknite na dugme Opcija Dodaj da biste dodali više izbora od podrazumevanog dva izbora. Kliknite na dugme Dodaj „Drugo” opciju da biste dodali opciju za izbor koji prikazuje tekst druge. Da biste uklonili izbora, izaberite stavku u korpu za otpatke da dugme pored nje. Takođe možete odabrati da biste izvršili pitanje obavezno ili dozvoli više izbora za pitanje tako što ćete promeniti postavke na dnu pitanje. Da biste Microsoft Forms nasumično slučajni redosled redosled opcije prikazan korisnicima ankete, kliknite na dugme "tri tačke" (...), a zatim izaberite stavku Slučajni redosled opcije.

  Savet: Kliknite na dugme sa tri tačke (), a zatim kliknite na dugme Podnaslov da biste dodali podnaslov za pitanje.

  Neka pitanja sa ponuđenim odgovorima aktiviraju automatske predloge.

  Opcije predloženih odgovora za pitanje

  Kliknite na predložene opcije da biste ih dodali kao odgovore. U sledećem primeru izabrani su ponedeljak, sreda i petak.

  Izbor opcija predloženih odgovora za pitanje

 6. Kliknite na dugme Dodaj pitanje da biste dodali još pitanja ankete. Da biste promenili redosled pitanja, kliknite na nagore ili strelica nadole sa desne strane svako pitanje. Za tekst pitanja, izaberite opciju Dugački odgovor ako želite veću okvir za tekst prikazuje na anketu.

  Tekstualno pitanje prikazano u obrascu

  Savet: Da biste kopirali pitanje, izaberite ga, a zatim kliknite na dugme Kopiraj pitanje Dugme „Kopiraj pitanje“ u gornjem desnom uglu.

 7. Tekstualna pitanja vam omogućavaju i da podesite ograničenja kad je potrebno da imate brojeve kao odgovore. Kliknite na dugme sa tri tačke (), a zatim kliknite na dugme Ograničenja. Možete da odabete da ograničite brojeve tako što ćete izabrati među različitim opcijama, na primer Veće od, Manje od, Između i mnoge druge.

  Tekstualno pitanje prikazano sa ograničenjem broja od 1 do 6

 8. Kliknite na dugme Pregled na vrhu prozora za dizajn da biste videli kako će izgledati ankete na računaru. Ako želite da testirate anketu, unesite odgovore na pitanja u režimu pregleda i zatim kliknite na dugme Prosledi.

  Režim pregleda za računar za obrazac ankete za razred

 9. Kliknite na dugme mobilni da biste videli kako će izgledati ankete na mobilnom uređaju.

  Pregled mobilnog režima za obrazac ankete za razred

  Kada završite sa pregledanjem anketu, kliknite na dugme nazad .

U OneDrive

Pri vrhu ekrana, kliknite na dugme Kreiraj, a zatim izaberite stavku Excel anketa.

Kreiranje Excel ankete

Dobićete obrazac koji vas vodi kroz kreiranje ankete.

Saveti za kreiranje Excel ankete

 • Možete da dodate ankete na postojeću radnu svesku. U vašoj radnoj svesci otvoren u Excel Online, idite na Početak i u grupi tabele, kliknite na dugme ankete > Nova anketa. Na radnom listu Anketa će biti dodat u radnoj svesci

 • Popunite polja Unesite naslov i Unesite opis. Ako ne želite naslov ili opis, izbrišite tekst čuvara mesta.

 • Prevlačite pitanja gore ili dole da biste im promenili redosled na obrascu.

 • Kada želite da vidite tačno ono što će videti primaoci, izaberite stavku Sačuvaj i prikaži. Vratite se na uređivanje tako što ćete kliknuti na dugme Uredi anketu. Kada završite, kliknite na dugme Deli anketu.

 • Ako kliknete na dugme Zatvori, možete da se vratite u uređivanje i prikazivanje obrasca tako što ćete izabrati stavke Početak > Anketa u programu Excel Online.

  Komanda „Anketa“

 • Klikom na dugme Deli anketu, pokreće se proces kreiranja veze do obrasca. Kliknite na dugme Kreiraj da biste kreirali vezu. Kopirajte i nalepite vezu u poštu, poruku ili objavu. Svi koji budu otvorili vezu moći će da popune obrazac, ali neće moći da vide dobijenu radnu svesku, osim ako im ne date dozvolu.

Neka pitanja iz obrasca rade za vas

Dok dodajete pitanja u obrazac, imajte na umu da svako pitanje odgovara koloni u Excel radnom listu.

Pitanja iz ankete odgovaraju kolonama u radnom listu

Razmislite o tome kako ćete koristiti informacije iz dobijenog radnog lista. Na primer, kad ljudima ponudite više odgovora umesto da ih upisuju sami, to vam omogućava da filtrirate i sortirate odgovore.

Biranje sa liste izbora olakšava sortiranje i filtriranje

Da biste to podesili, izaberite stavke Početak> Anketa> Uredi anketu i kliknite na pitanje da biste ga uredili. Izaberite stavku Izbor kao Tip odgovora, a zatim u okviru Izbori smestite svaki izbor u zaseban red.

Polje izbora

Isprobajte i druge tipove odgovora.

 • Stavka Datum ili Vreme omogućava vam da rezultate sortirate hronološkim redosledom.

 • Brojčani odgovori mogu da se izračunavaju pomoću matematičkih funkcija kako bi se dobile vrednosti kao što su zbirovi i prosečne vrednosti.

 • Odgovore Da/ne možete brzo filtrirati da biste videli ko je za, a ko protiv.

Napomena: Kolone se u unakrsnoj tabeli grade kako dodajete pitanja u obrazac ankete. Promene koje napravite u obrascu ankete ažuriraju se u unakrsnoj tabeli osim ako izbrišete pitanje ili promenite redosled pitanja na obrascu. U tim slučajevima morate ručno da ažurirate unakrsnu tabelu: izbrišite kolone koje idu uz pitanja koja ste izbrisali ili isecite i nalepite kolone da biste promenili njihov redosled.

Takođe pogledajte

Potvrdite izbor u obrascu ili ankete rezultate

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×