Animiranje pozadinu slajda u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U PowerPoint 2019 za Mac ili PowerPoint za Office 365 za Mac, možete dodati učinili vizuelno privlačnim prezentacije sa animirane pozadine slajdova.

Da biste počeli sa kreiranjem animirane pozadine, jednostavno dodajte još sliku kao pozadinu slajda, a zatim na kartici " Oblikovanje slike " izaberite stavku Animiraj kao pozadinu.

Dodavanje kretanja i dalje slika pozadine slajda

 1. Izaberite slajd na koji želite da dodate u animiranu pozadinu, pogledajte članak Umetanje > slike, i odaberite stavku Pregledač fotografija ili slika iz datoteke.

 2. Izaberite sliku koju želite, a zatim izaberite stavku Umetni. Možda ćete morati da biste promenili veličinu slike da biste popunili nagore na slajd.

 3. Na kartici " Oblikovanje slike " izaberite stavku Animiraj kao pozadinu.

  Prikazuje se Animiraj kao dugme "pozadina" na kartici "Oblikovanje slike" u programu PowerPoint za Mac

  Otvoriće se dijalog sa pregled sliku u pozadini.

 4. Kliknite na delove slike koje želite da imate kretanja animirani pozadinu usmerene na. Kada završite izbora bitne trenutke, kliknite na dugme Primeni.

  Prikazuje sliku sa nekoliko numerisane bitne trenutke izabrana će se koristiti u animirani pozadine u programu PowerPoint.

 5. Da biste videli animacija na delu, prikaz slajda u režimu za projekciju slajdova .

  Da biste uredili animacija, izaberite sliku u pozadini i ponovo izaberite stavku Animiraj kao pozadinu i ponovite korake od 3.

  Prikazuje se Animiraj kao dugme "pozadina" na kartici "Oblikovanje slike" u programu PowerPoint za Mac

Možete dodati tekst i drugi sadržaj slajdovi preko slike u pozadini i ćete ostaju na mestu dok pozadine premešta iza njih.

Napomena: Iako možete samo kreirali animirani pozadina u PowerPoint za Mac, ćete moći da reprodukujete drugih verzija programa PowerPoint.

Zahtevi

Animiraj kao pozadinu dostupno je samo ako imate PowerPoint 2019 za Mac ili PowerPoint za Office 365 za Mac.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×