Animirajte skup objekata kao grupu

Najbolji način za animiranje više objekata odjednom na slajdu na isti način je da ih prvo grupišete. Na taj način, objekti se ponašaju kao jedan objekat i morate da primenite efekat animacije samo jednom. Evo kako to da uradite.

Napomena:  SmartArt i okviri za tekst– uključujući listu sa znakovima za nabrajanje – su već grupisani, pa ih možete animirati bez praćenja ovih koraka.

  1. Pritisnite i držite taster Ctrl i usput kliknite na sve objekte koje želite zajedno da animirate. Objekti ne moraju da se dodiruju i u redu je ako su izmešani sa stvarima koje ne želite da animirate. Na primer, u mešavini pravougaonika i trouglova koji su predstavljeni ispod, svi pravougaonici su izabrani za grupisanje.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na jedan od izabranih objekata i izaberite stavke Grupisanje > Grupiši.

    Izbor i grupisanje objekata na slajdu
    Nakon grupisanja, oblici se animiraju zajedno kao jedan objekat.
  3. Na kartici Animacija kliknite na efekat animacije koji želite da primenite na grupu. Grupa će se ponašati kao jedan objekat.

Savet: Drugi način da izaberete skup objekata za grupisanje je da prevučete pokazivač preko njih. To se zove crtanje pomičnog teksta. Ako pomičnom tekstu nedostaju neke stvari koje želite da uključite, pritisnite i držite taster Ctrl i kliknite na njih. Ako on uključuje neke stvari koje ne želite, uradite isto to—pritisnite i držite taster Ctrl i usput kliknite na suvišne objekte da biste opozvali njihov izbor. Kada budete imali sve objekte koje želite, grupišite ih pomoću procedure opisane iznad.

Više informacija o grupisanju i animiranju

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×