Alatka za šah

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Alatka za šah obezbeđuje šahovsku tablu i figure za igranje onog stila šaha oko kojeg se vi i vaš partner saglasite. Figure se pomeraju jednostavnim prevlačenjem na drugo polje. Figure koje neki igrač pojede postavljaju se pored njegove strane table. Kao i kod pravog šaha, ovaj šah vam omogućava sve poteze, čak i nevažeće.

Da biste započeli novu igru uspostavljajući početne vrednosti svih figura, izaberite karticu Početak i kliknite na dugme Novo.

Da biste opozvali ili ponovili potez, izaberite karticu Početak, a zatim kliknite na dugme Opozovi radnju ili Ponovi radnju.

Da biste šahovsku tablu okrenuli za 90 stepeni nalevo ili nadesno, izaberite karticu Prikaz, a zatim kliknite na dugme Rotiraj nalevo ili Rotiraj nadesno.

Tasterske prečice

Pritisnite ili kliknite

Za izvršavanje sledeće radnje

ESCAPE dok prevlačite figuru

Vraćanje figure na prvobitni položaj. Ovo je korisno ako želite da povučete potez, ali niste sigurni sa kojeg položaja ste krenuli.

CTRL+Z/CTRL+Y

Opoziv ili ponavljanje poteza.

HOME

Uspostavljanje početnih vrednosti šahovske table za novu igru.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×