Aktiviranje sistema Office za Mac

Ovaj članak daje korak po korak uputstva o tome kako da aktivirate Office za Mac. Ako se srećete sa grešakama ili problemima prilikom instaliranja ili aktiviranja Office aplikacija na vašem Mac računaru, pogledajte članak Šta da probate ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office za Mac umesto ovoga.

Pre nego što počnete da aktivirate, ako to već niste uradili, moraćete da preuzmete i instalirate Office na PC ili Mac računaru.

Red

1. korak
Na gornjoj traci sa menijima izaberite stavku pronalazaи > aplikacije i pomerajte se nadole do Microsoft Office aplikacija.

Otvorite bilo koju Office aplikaciju, na primer Microsoft Word i u polju "Šta je novo" koje se otvara, izaberite stavku Prvi koraci.

Početak aktivacije programa Word 2016 za Mac
Red

2. korak
Na ekranu prijavljivanje da biste aktivirali Office ekran, izaberite stavku Prijavise.

Napomena: Ako vam nije zatraženo da se prijavite, otvorite praznu datoteku i idite u datoteku >novo iz predloška > se prijavite.

Izaberite "Prijavite se" da biste aktivirali Office za Mac
Red

3. korak
Unesite e-adresu povezanu sa Office za Mac i kliknite na dugme dalje.

Napomena: To je možda e-poruka koju ste koristili za Microsoft nalog ili Microsoft 365 za preduzeća nalog koji vam je dodelio vaš posao ili škola.

Unesite e-adresu povezanu sa sistemom Office.
Red

4. korak
Unesite lozinku povezanu sa adresom e-pošte koju ste uneli i kliknite na dugme Prijavi se.

Napomena: Ovaj ekran može da izgleda drugačije u zavisnosti od dobavljača e-pošte.

Unos lozinke
Red

5. korak
Sistem proverava da li imate važeću licencu, a zatim će aktivirati proizvod.

Važno: Ako imate više licenci, pratite korake u odeljku Aktivacija pomoću više licenci.

Sačekajte dok Office za Mac pokuša da se aktivira
Red

6. korak
Završili ste! Izaberite Počnite da koristite Word, kako biste počeli sa korišćenjem aplikacije.

Savet: Da bi se Office aplikacije lako pokretale, možete da ih dodate na Dock.

Počnite da koristite Word 2016 za Mac

Uobičajena pitanja

Za Office za Mac možete da imate najviše 25 licenci povezanih sa istim Microsoft nalogom: samo jedna licenca zaMicrosoft 365 pretplatu i više jednokratnih instalacija Office za Mac Home and student ili Home and Business.

Ako imate više Mac licenci koje su povezane sa istim Microsoft nalogom, najbolje je da počnete sa pretplatom naMicrosoft 365 zato što možete da instalirate na sve uređaje i da se prijavite u Office na pet uređaja odjednom. Jednokratnu licencu nije moguće deaktivirati. Ako nemateMicrosoft 365 pretplatu, počnite tako što ćete koristiti licencu na vrhu liste i pomerati se nadole.

Ne postoji način da pratite jednokratne licence, pa vam preporučujemo da napravite listu na kojoj će biti navedeno koja licenca je aktivirana na kom uređaju. Ako se ne sećate koja licenca je iskorišćena, moraćete da prođete kroz proces eliminacije da biste utvrdili koje su iskorišćene do sada.

  • Odaberite licencu koju želite da koristite. (Preporučuje se da odabereteMicrosoft 365 licencu ako je imate.)

  • Kada se proveri valjanost licence, ona će aktivirati proizvod i moći ćete da kliknete na Počnite da koristite Word da biste otvorili i počeli da koristite Office za Mac.

Odaberite tip licence za Office 2016 za Mac

Ako pokušate da aktivirate Office 2016 za Mac jednokratnu instalaciju i dobijete grešku: Šifra se već koristi, moraćete da izaberete drugu licencu za korišćenje. Kliknite na dugme Otkaži i vratićete se na ekran za izbor licence.

Licenca koju ste pokušali da iskoristite će biti zasenčena. Možete da izaberete bilo koju drugu licencu koja nije iskorišćena.

Poruka „Šifra se već koristi“ prilikom aktivacije sistema Office 2016 za Mac

Ako niste iskoristili šifru proizvoda za Office za Mac, uradite to pre nego što pokušate da izvršite aktivaciju. Pratite ove korake:

1. korak: Idite na https://www.office.com/setup

Korak 2: Prijavite se pomoću Microsoft nalog ili ga Kreirajte ako nemate jednu (možete da ga kreirate sa bilo kojom postojećom adresom e-pošte koju već imate). Obavezno zapamtite taj nalog da biste mogli kasnije da instalirate ili ponovo instalirate Office bez šifre proizvoda.

Trećibroj: Unesite šifru Office proizvoda bez crtica.

4. korak: Pratite uputstva da biste dovršili proces preuzimanja.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×