ADDRESS (funkcija ADDRESS)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije ADDRESS u programu Microsoft Excel. Veze ka podacima o radu sa poštanskim adresama ili pravljenju nalepnica sa adresom potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Opis

Funkciju ADDRESS možete koristiti da biste dobili adresu ćelije u radnom listu sa određenim brojevima reda i kolone. Na primer ADDRESS(2,3) daje $C$2. Kao drugi primer navodimo da ADDRESS(77,300) daje $KN$77. Možete koristiti druge funkcije, kao što su funkcije ROW i COLUMN da biste obezbedili argumente broja reda i kolone za funkciju ADDRESS.

Sintaksa

ADDRESS(br_reda, br_kolone, [aps_br], [a1], [tekst_lista])

Sintaksa funkcije ADDRESS ima sledeće argumente:

  • broj_reda    Obavezno. Numerička vrednost koja navodi broj reda koji treba koristiti u referenci ćelije.

  • broj_kolone    Obavezno. Numerička vrednost koja navodi broj kolone koju treba koristiti u referenci ćelije.

  • aps_br    Opcionalno. Numerička vrednost koja određuje tip reference koji treba da se dobije.

aps_br

Daje ovaj tip reference

1 ili izostavljeno

Apsolutno

2

Apsolutni red; relativna kolona

3

Relativni red; apsolutna kolona

4

Relativno

  • A1    Opcionalno. Logička vrednost koja određuje stil reference A1 ili R1C1. U stilu reference A1, kolone su označene slovima, a redovi brojevima. U stilu reference R1C1 kolone i redovi su označeni brojevima. Ukoliko argument A1 ima vrednost TRUE ili je izostavljen, funkcija ADDRESS daje stil reference A1; ukoliko ima vrednost FALSE, funkcija ADDRESS daje stil reference R1C1.

    Napomena: Da biste promenili stil reference koji Excel koristi, izaberite karticu Datoteka, izaberite stavku Opcije, a zatim stavku Formule. U okviru Rad sa formulama potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Stil reference „R1C1“.

  • tekst_lista    Opcionalno. Tekstualnu vrednost koja navodi ime radnog lista koji bi trebalo da se koristi kao spoljne reference. Na primer, formula =adresu (1,1, „List2”) daje List2! $A$ 1. Ako argument tekst_lista izostavi, koristi ime bez lista i adresu vraćen od strane funkcije upućuje na ćeliju na trenutnom listu.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Rezultat

=ADDRESS(2,3)

Apsolutna referenca

$C$2

=ADDRESS(2,3,2)

Apsolutni red; relativna kolona

C$2

=ADDRESS(2,3,2,FALSE)

Apsolutni red; relativna kolona u stilu reference R1C1

R2C[3]

=ADDRESS(2, 3, 1, FALSE, "[Sveska1]List1")

Apsolutna referenca za drugu radnu svesku i radni list

'[Sveska1]List1'!R2C3

=ADDRESS(2,3,1,FALSE,"EXCEL SHEET")

Apsolutna referenca za drugu radnu svesku

'EXCEL SHEET'!R2C3

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×