Access prijavljuje da su baze podataka u „neusaglašenom stanju“

Poslednji put ažurirano: nov 29, 2019

Važno: 

 • Prikupi smo dodatne podatke o uzrocima za ovaj problem, koji nastaje zbog obrazaca upotrebe mašine Access baze podataka sa umreženom datotekama koje ne izazivaju probleme sa starijim verzijama operativnog sistema Windows, ali više ne rade ispravno.

 • Ažurirano:Ispravka se ponovo testira. Najviše će biti efektno kada se koristi u okruženju koje ravnomerno koriste mesečne verzije sistema Office 365 i možda neće u potpunosti rešiti sve probleme.  Čak i kada se ova ispravka potpuno rasporedi, mi ćemo nastaviti da istražujemo dalje potencijalne probleme i možda ćemo promeniti druge verzije programa Access sa promenama.  Iako smo identifikovali primarni uzrok novih problema koji počinju sa Windows ispravkama, i dalje ne možemo pouzdano da vidimo problem u kontrolisanom okruženju, tako da osiguramo da ne postoje dodatni problemi.  Ako prijavite problem korporaciji Microsoft, prijavite koliko možete informacija o okolnostima pod kojima vidite greške.

 • Ažuriranje od 4. aprila: Trenutno testiramo rešenje za ovaj problem i pružićemo vam dodatne informacije kada potvrdimo da to rešava problem.

 • Ažuriranje od 1. jula: Testirali smo ispravku za ovaj problem, ali smo otkrili probleme kao što je napisano. Radimo na rešavanju ovih problema, a zatim ćemo se uključiti u daljnja testiranja. 

 • Zbog složenosti ovog problema i potrebe da se osigura da ne uvodimo dodatne probleme, proces izdavanja za ovo pitanje će obuhvatiti više vremena nego tipično rešenje. Nastavite da pratite ovu stranicu radi daljih ažuriranja.

PROBLEM

Prilikom otvaranja baze podataka možda ćete videti sledeću poruku o grešci:

„Microsoft Access je otkrio da se ova baza podataka nalazi u neusaglašenom stanju i pokušaće da vrati bazu podataka“.

Ako koristite DAO da biste otvorili bazu podataka iz programa Visual Basic kôd, možda ćete videti grešku 3343 "neprepoznat format baze podataka".

To se može desiti kada je baza podataka uskladištena u deljenom mrežnom resursu i kada više korisnika istovremeno koristi bazu podataka.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Inženjerski tim je svestan problema i radi popravci. U međuvremenu, onemogućite iznajmljivanje na računaru gde se deljena baza podataka skladišti kao zaobilaženje.

Baza podataka
u jednoj datoteci Promena za iznajmljivanje se pravi na računaru na kojem je uskladištena baza podataka.

Razdeli bazu podataka
Kada koristite scenarij podeljene baze podataka , gde svaki korisnik ima svoju kopiju izložene baze podataka uskladištene na klijentskom računaru i deljenoj pozadini baze podataka na serveru datoteka, promena samo treba da se napravi na računaru koji će biti host pozadini baze podataka, nije bilo promena za klijentsku mašinu svakog korisnika.

Da biste uradili sledeće:

 1. Kliknite na Windows Start Pritisnite taster Windows , a zatim otkucajte Komanda. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Komandna linija i odaberite stavku Pokreni kao administrator

 2. Kopirajte i nalepite sledeće komande u prozor komandne linije:

  REG ADD HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters /v DisableLeasing /t REG_DWORD /d 1 /f

  NET STOP SERVER

  NET START SERVER

 3. Zatvorite prozor komandne linije.

Još resursa

Ikona – stručnjaci (mozak, zupčanik)

Pitajte stručnjake

Povežite se sa stručnjacima, razgovarajte o najnovijim vestima za Excel, ispravkama i najboljim praksama i čitajte naš blog.

Microsoft Tech zajednica

Ikona – zajednica

Pronalaženje pomoći u zajednici

Postavite pitanje i dobijte rešenja od agenata za podršku, MVP-ova, inženjera i drugih korisnika programa Excel.

Office Forum na sajtu Answers

Ikona – zahtev funkcije (sijalica, ideja)

Predložite novu funkciju

Volimo da čitamo vaše predloge i povratne informacije! Podelite svoje razmišljanje sa nama. Slušamo.

UserVoice za Office

Takođe pogledajte

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu Access

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×