Access čarobnjak za rešenja - promena šifre proizvoda

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Access čarobnjak za rešenja, polje Šifra proizvoda je GUID koji je glavno identifikaciju aplikacije ili proizvoda.

 • Ažuriranje možete da povećate ili smanjite funkcija komponenta stabla, ali ga ne morate reorganizovanje postojeću hijerarhiju funkcije i komponenti opisuju funkcija i FeatureComponents tabele. Nova funkcija možete dodati postojećih funkcija komponenta stabla. Ako ga uklanja nadređeni funkciju, morate da uklonite sve podređene funkcije uklonjene funkcije.

 • Ažuriranje možete da dodate novu komponentu ili nove ili postojeće funkciju.

 • Ažuriranje ne morate da promenite kôd komponenta za sve komponente. Samim tim, mala ažuriranje ili manjeg nadogradnju morate nikada ne promenite ime ključnih datoteka komponente zato što će to zahtevati promena komponenta kôd.

 • Ažuriranje ne morate da promenite ime .msi datoteku paketa za instalaciju. Umesto toga, zato što ga menja paket, trebalo bi da promenite kôd za paket. Imajte na umu da to znači da ažuriranje možete da promenite tabela, prilagođene radnje i dijaloge .msi datoteku bez promene imena datoteke.

 • Ažuriranje možete da dodate, uklonite ili izmenite datoteke, registarskih ključeva ili prečice komponenti koje se ne dele tako što ćete dva ili više funkcija. Ako ažuriranje menja prateće datoteke, verziju te datoteke mora biti uvećava u tabeli "datoteka". Ako je ispravka uklanja resursi, to trebalo bi da ažurirate RemoveFile i RemoveRegistry tabele da biste uklonili nekorišćene datoteke, registarskih ključeva ili prečice koje ste već instalirali.

 • Ažuriranje komponente koje dele dva ili više funkcija mora da bude kompatibilna sa sve aplikacije i funkcije koje koriste komponentu. Ažuriranje možete da izmenite resursa deljenih komponente, kao što su datoteke, stavke registratora i prečice, dokle god promene koje su kompatibilni sa prethodnim verzijama. Ne preporučuje se da ažuriranje Dodavanje ili uklanjanje datoteke, stavke registratora ili prečice iz deljene komponente.

 • Ispravka za male se isporučuje kao Windows Installer paketa. (Puna CD-ROM proizvoda obično nije obezbeđena sa malim ispravkom.)

Šifra proizvoda mora da se promeni ako je ispunjen za ažuriranje neki od sledećih:

 • Koegzistirajuжi instalacijama originalne i ažuriranim proizvoda na isti sistem mora biti moguće.

 • Ime .msi datoteke promenjena.

 • Kôd za komponentu postojeće komponente je promenjena.

 • Komponenta je uklonjena iz postojećih funkcija.

 • Postojeće funkcija je napravljena u podređeni postojeće funkcije.

 • Sa postojeće podređeni funkcijom je uklonjena iz njegove nadređene funkciju.

 • Komponenta može dodati postojećih funkcija bez potrebe za promenu šifru proizvoda.

Napomena: Dodavanje nove funkcije podređeni, koja se sastoji samo od nove komponente da biste postojeće funkcija ne zahteva promeni šifru proizvoda.

Nove funkcije podređeni mogu biti autor uključujući msidbFeatureAttributesFollowParent i msidbFeatureAttributesUIDisallowAbsent u polju atributima funkciju tabele. Ako manjeg nadogradnju samo dodaje novi podređeni funkcije, a zatim ponovo INSTALIRAJTE = sve je dovoljno da nametnete ponovnu instalaciju novih funkcija podređeni.

Nova funkcija podređeni može se sakriti od korisnika. Da biste sinhronizovali stanja instalacije nova funkcija podređeni sa funkcijom njegove nadređene, podesite msidbFeatureAttributesFollowParent i msidbFeatureAttributesUIDisallowAbsent bita za funkciju podređeni.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×