Zbog čega nije moguće dodati međuvrednosti u Excel tabelu?

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako komanda " Međuvrednosti " je nedostupna, to je zato što nije moguće dodati međuvrednosti u tabele. Ali postoji brz način oko ovo. Konvertovanje tabele u opseg podataka. Zatim možete da dodate međuvrednosti.

Ne zaboravite, Konvertovanje opsega oduzima prednosti tabele. Oblikovanje, kao što su obojene redove, će ostati, ali će biti uklonjen stvari kao što su filtriranje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša u tabelu, postavite pokazivač na opciju Tabela, a zatim izaberite opciju Konvertuj u opseg.

Opcija „Tabela“ na meniju koji se otvara klikom na desni taster miša

 1. U dijalogu koji se pojavi, kliknite na dugme Da.

Dijalog za potvrdu

Dodavanje međuzbira podacima

Nakon što uklonite funkcionalnost tabele iz podataka, možete da dodate međuzbir.

 1. Izaberite jednu od ćelija koje sadrže podatke.

 2. Na kartici Podaci > Međuzbir.

 3. U dijalogu Međuzbir kliknite na dugme U redu.

  Saveti : 

  • Nakon što dodate međuzbir, grafika konture se pojavljuje sa leve strane vaših podataka. Možete da kliknete na dugmad sa brojevima duž vrha grafike da biste proširili ili skupili podatke.

  • Podaci sa uključenim međuzbirom

  Savet :  Ako odlučite da ne želite međuzbir, možete da ga uklonite klikom bilo gde na podatke, i na kartici Podaci > Međuzbir, a zatim u dijalogu Međuzbir izborom opcije Ukloni sve.

Opcija „Ukloni sve“ u dijalogu „Međuzbir“

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×