Zaustavljanje prikazivanja zaokruženih brojeva

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ponekad broj sa decimalama može da se pojavi na radnom listu kao zaokružen. Ovo se događa kada kolona nje dovoljno široka za čitav broj, ili kada je njeno oblikovanje podešeno tako da prikazuje manji broj decimala nego što ih originalni broj sadrži.

Na primer, kada unesete broj u ćeliju koja sadrži Opšte oblikovanje, kao što su sve ćelije na novom radnom listu, Excel automatski prikazuje manje decimala da bi broj mogao da stane u ćeliju. Broj u ćeliji A1 dole pojavljuje se kao zaokružen, ali ceo broj je i dalje vidljiv u polju za formulu na vrhu radnog lista i koristi se u izračunavanjima.

Zaokružen broj u ćeliji A1, sa celim brojem vidljivim u polju za formulu

Da biste zaustavili Zaokruživanje broja u ćeliji, kliknite na dugme Povećaj broj decimala dugmeta u Slika dugmeta na kartici Početak dok dobili broj decimalnih mesta koji želite da prikažete.

Dugme „Povećaj broj decimala“ na kartici „Početak“

Kada povećate broj decimala oblikovanje se menja iz oblikovanja Opšte u oblikovanje Broj i širina kolone se automatski prilagođava.

Napomena: Ako se Širina kolone ne prilagodi i ### se pojavljuje u ćeliji, promenite širinu kolone dvostrukim klikom na desnu ivicu zaglavlja kolone.

Povećavanje broja decimala za više brojeva odjednom

Ako imate mnogo brojeva koji su zaokruženi, ili da biste sprečili da se brojevi prikazuju kao zaokruženi, možete da povećate broj decimala u oblikovanju broja, a zatim to da primenite na brojeve na radnom listu.

  1. Na kartici Početak kliknite na dugme dugme „Dijalog“ pored naziva grupe broj.

Dugme dijaloga u grupi „Broj“ na kartici „Početak“

  1. Na listi Kategorija izaberite oblikovanje broja koje želite da koristite, vodeći računa da sadrži decimale, kao na primer, Broj, Valuta, Računovodstveni, Procenat ili Naučni.

  2. U polju Broj decimala otkucajte broj decimala koji želite da prikažete.

Još informacija

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×