Zaustavljanje prikazivanja zaokruženih brojeva

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Broj sa decimalama može da se pojavi na radnom listu kao zaokružen. Ovo se događa kada kolona nje dovoljno široka za čitav broj ili kada je njeno oblikovanje podešeno tako da prikazuje manji broj decimala nego što ih originalni broj sadrži.

Na primer, kada unesete broj u ćeliju koja sadrži Opšte oblikovanje, kao što su sve ćelije na novom radnom listu, broj automatski prikazuje manje decimala da bi mogao da stane u ćeliju. Na primer, broj u ćeliji A1 dole pojavljuje se kao zaokružen, ali ceo broj je i dalje vidljiv u polju za formulu na vrhu radnog lista i koristi se u izračunavanjima.

Broj se javlja kao zaokružen na radnom listu, ali kao ceo u polju za formulu

Da biste zaustavili zaokruživanje broja u ćeliji, kliknite na dugme Povećaj broj decimala Slika dugmeta na kartici Pošetak sve dok ne dođete do broja decimala koji želite da bude prikazan.

Dugme „Povećaj broj decimala“

Kada povećate broj decimala oblikovanje se menja iz oblikovanja Opšte u oblikovanje Broj i širina kolone se automatski prilagođava.

Napomena : Ako se širina kolone ne prilagodi i u ćeliji se pojave znaci „########“, promenite širinu kolone dvostrukim klikom na desnu ivicu zaglavlja kolone.

Još informacija

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×