Započinjanje konferencijske razmene hitnih poruka ili pridruživanje razmeni

Program Office Communicator 2007 je osmišljen tako da podrži prirodan, obično neformalan način na koji komunicirate sa drugima. Na primer, pomoću programa Office Communicator, možete da započnete razgovor putem razmene hitnih poruka sa nekim, a da se zatim odlučite da li želite još nekoga da pozovete da učestvuje u tom razgovoru. Kada započnete konferenciju možete da pozovete i druge osobe ili da da dodate režime audio i video komunikacije, a da uopšte ne morate da napuštate prozor za razgovor programa Communicator. U programu Communicator, za započinjanje konferencije dovoljno je samo nekoliko klikova mišem. Na primer, sjajan način da iskoristite prednosti konferencijske funkcije programa Office Communicator je da započnete konferencijsku razmenu hitnih poruka ili telefonsku konferenciju tako što ćete izabrati grupu u okviru spiska kontakata, a zatim kliknuti na stavkuPošalji hitnu poruku ili Uputi konferencijski poziv.

Šta želite da uradite?

Započinjanje konferencije putem razmene hitnih poruka

Pozivanje drugih osoba na konferenciju putem razmene hitnih poruka

Pridruživanje konferenciji putem razmene hitnih poruka

Upućivanje poziva kao odgovor na poziv za konferenciju putem razmene hitnih poruka

Započinjanje konferencije putem razmene hitnih poruka

Započinjanje konferencije putem razmene hitnih poruka često predstavlja brz način za donošenje odluka. Ono što je možda podjednako važno je to da je započinjanje konferencije putem razmene hitnih poruka tako lako da je samo potrebno izabrati više kontakata na spisku kontakta ili grupu, a zatim izabrati stavku Pošalji hitnu poruku. Možete da započnete konferenciju putem razmene hitnih poruka iz spiska kontakata tako što ćete izabrati više kontakata, grupu za distribuciju ili grupu kontakata. Takođe, možete da započnete konferenciju iz telefonskog ili video razgovora između dve osobe tako što ćete jednostavno pozvati treću osobu da se pridruži razgovoru.

Započinjanje konferencije putem razmene hitnih poruka

  • U spisku kontakata uradite sledeće:

    • Izaberite više kontakata tako što ćete držati taster CTRL na tastaturi dok klikom miša obeležavate kontakte koje želite da pozovete na konferenciju, zatim kliknite desnim tasterom miša na poslednji kontakt pa izaberite stavku Pošalji hitnu poruku. Otkucajte poruku u oblast za unos poruke i zatim pritisnite taster ENTER na tastaturi.

    • Kliknite desnim tasterom miša na kontakt ili grupu, a zatim izaberite stavku Pošalji hitnu poruku. Otkucajte poruku u oblast za unos poruke i zatim pritisnite taster ENTER na tastaturi.

U prozoru za razgovor koji će se pojaviti, videćete status Pozivanje za svakog od kontakata, redosledom kojim im se šalje poziv za razmenu hitnih poruka. Kada kontakt prihvati poziv i pridruži se konferenciji, videćete indikator razmene hitnih poruka desno od imena kontakta, koji pokazuje da se učesnik pridružio konferenciji.

Vrh stranice

Pozivanje drugih osoba na konferenciju putem razmene hitnih poruka

U toku konferencije, osoba koja je započela konferenciju (koja je označena kao „voditelj“) ili bilo ko od učesnika u konferenciji mogu da upute poziv drugom kontaktu da se pridruži konferenciji.

Pozivanje drugih na konferenciju putem razmene hitnih poruka

  • U prozoru za razgovor kliknite na dugme Pozovii zatim izaberite kontakte koje želite da pozovete na konferenciju.

Važno : Vođenje konferencije putem razmene hitnih poruka je ograničeno samo na kontakte u okviru vaše organizacije. Kontakti koji su povezani preko javne veze sa Internetom (Public Internet Connectivity), ne mogu da učestvuju na konferenciji putem razmene hitnih poruka.

Vrh stranice

Pridruživanje konferenciji putem razmene hitnih poruka

Kada pošaljete poziv na konferenciju putem razmene hitnih poruka ili kada neko pozove vas, obaveštenje o pozivu na konferenciju se pojavi u donjem desnom uglu ekrana računara osobe koja je pozvana.

Da biste se pridružili konferenciji putem razmene hitnih poruka

  • Kliknite na levo okno obaveštenja o pozivu na konferenciju putem razmene hitnih poruka.

Kada vas neko pozove na konferenciju možete tom kontaktu da odgovorite telefonskim pozivom.

Vrh stranice

Upućivanje poziva kao odgovor na poziv za konferenciju putem razmene hitnih poruka

Kada primite obaveštenje o pozivu na konferenciju na ekranu vašeg računara, možete pošiljaocu poziva da odgovorite telefonskim pozivom.

Da biste uputili poziv kao odgovor na poziv za konferenciju putem razmene hitnih poruka

  • U prozoru obaveštenja o pozivu na konferenciju kliknite na dugme Pozovi, izaberite broj ili adresu kontakta i zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×