Započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka ili pridruživanje takvoj konferenciji

Office Communicator 2007 R2 je dizajniran da bi podržao prirodan, obično nestrukturiran način na koji komunicirate sa drugim osobama. Na primer, u programu Office Communicator možete započeti razgovor putem trenutnih poruka sa nekom osobom, a nakon toga zaključiti da je potrebno da pozovete neku drugu osobu da se pridruži razgovoru da biste doneli odluku. Nakon što započnete konferenciju, možete pozvati druge osobe ili dodati audio i video režime komunikacije ne napuštajući prozor „Razgovor“ programa Communicator ni u jednom trenutku. U programu Office Communicator započinjanje konferencije zahteva samo nekoliko klikova mišem. Na primer, odličan način korišćenja prednosti konferencijskih mogućnosti programa Communicator jeste započinjanje konferencije putem trenutnih poruka ili telefonske konferencije izborom grupe na spisku kontakata, a nakon toga stavke Pošalji trenutnu poruku ili Uputi konferencijski poziv.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka

Koristite opciju „Sastani se odmah“ da biste započeli konferenciju

Pozivanje drugih osoba u konferenciju preko razmene trenutnih poruka

Pridruživanje konferenciji preko razmene trenutnih poruka

Odgovaranje na poziv za konferenciju preko razmene trenutnih poruka Communicator pozivom

Započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka

Započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka često predstavlja brz način donošenja odluka. Možda je podjednako važno da je započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka jednostavno poput izbora više kontakata sa spiska kontakata ili izbora grupe, nakon čega sledi izbor stavke Pošalji trenutnu poruku. Konferenciju putem trenutnih poruka možete započeti iz spiska kontakata tako što ćete izabrati više kontakata, grupu za distribuciju ili grupu kontakata. Konferenciju možete započeti i iz telefonskog ili video razgovora između dve osobe tako što ćete jednostavno pozvati drugu osobu da se pridruži razgovoru.

Započinjanje konferencije preko razmene trenutnih poruka

 • Na spisku kontakata uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite više kontakata tako što ćete držati pritisnut taster CTRL i kliknuti na kontakte koje želite da pozovete na konferenciju, kliknuti desnim tasterom miša na poslednji kontakt, a zatim izabrati stavku Pošalji trenutnu poruku. Otkucajte poruku u oblast „Unos poruke“ i pritisnite taster ENTER.

  • Kliknete desnim tasterom miša na grupu i izaberete stavku Pošalji trenutnu poruku. Otkucajte poruku u oblast „Unos poruke“ i pritisnite taster ENTER.

U prozoru „Razgovor“ koji se prikazuje videćete status Poziva se za svaki kontakt jer je kontaktu poslat poziv za razmenu trenutnih poruka. Kada kontakt prihvati poziv za razmenu trenutnih poruka i pridruži se konferenciji, videćete znak razmene trenutnih poruka sa desne strane imena kontakta koji ukazuje na to da se učesnik pridružio konferenciji.

Vrh stranice

Koristite opciju „Sastani se odmah“ da biste započeli konferenciju

U programu Communicator 2007 R2 novu konferenciju možete da započnete pomoću opcije Sastani se odmah koja je dostupna kada kliknete na dugme Meni. Kada započnete konferenciju, možete pozvati kontakte u okviru svoje organizacije ili kontakte izvan svoje organizacije tako što ćete im poslati poziv putem e-pošte. Spoljašnji kontakti mogu kliknuti na vezu u pozivu putem e-pošte da bi se konferenciji pridružili pomoću Veb pregledača.

Započinjanje konferencije pomoću funkcije „Sastani se odmah“

 • Na spisku kontakata uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme Meni i izaberite stavku Sastani se odmah.

Vrh stranice

Pozivanje drugih osoba u konferenciju preko razmene trenutnih poruka

Osoba koja je započela konferenciju (naziva se voditelj) ili bilo koji učesnik konferencije može tokom konferencije pozvati drugi kontakt u konferenciju. U programu Communicator 2007 R2 niste ograničeni na pozivanje kontakata unutar svoje organizacije. Možete u razgovor pozvati i kontakte izvan organizacije pomoću opcije Pozovi putem e-pošte. Ti spoljašnji kontakti mogu kliknuti na vezu u pozivu putem e-pošte da bi se konferenciji pridružili pomoću Veb pregledača.

Pozivanje drugih osoba u konferenciju preko razmene trenutnih poruka

 • Da biste pozvali kontakte u okviru organizacije, u prozoru „Razgovor“ kliknite na dugme Pozovi i izaberite kontakte koje želite da pozovete na konferenciju.

 • Da biste pozvali kontakte izvan organizacije, u prozoru „Razgovor“ kliknite na strelicu sa desne strane dugmeta Pozovi i izaberite stavku Pozovi putem e-pošte. U e-poruci konferencijskog poziva otkucajte e-adresu kontakta i pošaljite e-poruku.

Vrh stranice

Pridruživanje konferenciji preko razmene trenutnih poruka

Kada pošaljete poziv za konferenciju preko razmene trenutnih poruka ili vama neko pošalje poziv, u donjem desnom uglu ekrana računara pozvane osobe pojaviće se obaveštenje o pozivu za konferenciju.

Pridruživanje konferenciji putem trenutnih poruka

 • U obaveštenju o pozivu za konferenciju preko razmene trenutnih poruka kliknite na levo okno.

Kada vas neko pozove u konferenciju, kontaktu možete odgovoriti telefonskim pozivom.

Vrh stranice

Odgovaranje na poziv za konferenciju preko razmene trenutnih poruka Communicator pozivom

Kada na ekranu svog računara primite obaveštenje o pozivu za konferenciju, pošiljaocu poziva možete odgovoriti telefonskim pozivom.

Odgovaranje na poziv za konferenciju preko razmene trenutnih poruka pozivom

 • U obaveštenju o pozivu za konferenciju kliknite na dugme Preusmeri, a zatim izaberite stavku Communicator poziv.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×