Zaključavanje ili otključavanje oznaku u Office dokument

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada menadžera lokacije ili menadžer liste definiše smernice za oznake za biblioteku dokumenata na lokaciji SharePoint Server 2010 ili Microsoft Office SharePoint Server 2007, može zahtevati da umetnu oznake u dokumente kada sačuvate ili ih odštampate. Kada umetnete oznaku i popunite sve neophodne informacije, možete da zaključate na oznaku da biste sprečili informacije iz ažuriranja. Da biste ažurirali sadržaj na oznaku kasnije, morate da ga otključate oznaku.

Funkcija smernica za oznake nije dostupna u sistemu SharePoint 2013 i novije verzije.

Napomena: Menadžera lokacije ili menadžer liste možete takođe da zaključate oznaku podrazumevano.

Važno: Mogućnost zaključavanje ili otključavanje oznake je dostupan samo u Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Office Enterprise, Microsoft Office Ultimate i samostalne verzije programa Word, Excel i PowerPoint...

Polja u nalepnicu odgovaraju kolonama u biblioteci dokumenata. Kada umetnete oznaku u Word dokument, Excel radne sveske ili PowerPoint prezentacije, oznake se automatski ažurira informacije iz svojstava dokumenta. Oznake možete biti zaključan ili otvorena. Ako prvo ne otključa oznaku, informacije o oznaci i svojstva dokumenta ostaju sinhronizaciju:

 • Kada uređujete svojstva dokumenta u biblioteci, te ispravke se pojavljuju na nalepnici.

 • Kada uredite informacije o oznaci i sačuvajte dokument, te ispravke se pojavljuju u kolonama u biblioteci.

Dok god oznaku prvo ne otključa, promene svojstva dokumenata uvek odražavaju u informacija o oznaci i obrnuto, kao što je prikazano na sledećoj ilustraciji.

Label information is displayed in columns in the document library

Label information .

Međutim, možete da zaključate oznaku tako da promene svojstva dokumenta ne ažuriraju se automatski u informacija o oznaci. Sledeća ilustracija prikazuje da zaključanih oznake se ne ažuriraju se automatski odgovor na promene svojstva dokumenta.

Label information is displayed in columns in the document library

Label information

Zaključavanje oznake je korisna kada u dokumentu početnoj nalepnici vrednost će se koristiti kao ime stavke – na primer, „Coho vinarija ugovor” – zato što oznaku ostaje isti, čak i ako se korigovati naslov ili druga svojstva dokumenta. Ako je vinarija promeni svoje ime, onda bi otključavanje na oznaku da biste ažurirali ime dokumenta.

Napomena: Nije moguće zaključati oznaku dok ne popunite sve oznake informacije. Sva polja u nalepnicu su potrebni. Takođe imajte na umu da svaki korisnik koji ima dozvolu za uređivanje datoteke mogu zaključavanje ili otključavanje oznaku.

Vrh stranice

Nakon što unesete ili popunite oznaku, možete da zaključate na oznaku da biste sprečili da ga automatski ažurira iz svojstva dokumenta. Oznake možete zaključan samo kada oznaku potpuno popunjena.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na dokument, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim kliknite na dugme Uredi u ime Microsoft Office programa. Na primer, kliknite na dugme Uredi u programu Microsoft Office Word.

 3. U polju dokumenta, radne sveske ili prezentacije, kliknite desnim tasterom miša na oznaku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Zaključaj oznake .

  Napomene: 

  • Ako će se pojaviti na oznaku u zaglavlju dokumenta, morate da prvo kliknite desnim tasterom miša na oznaku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Uredi zaglavlje stranice .

  • Ako oznake nedostaju informacije, bićete upitani da popunim sve potrebne informacije pre nego što možete da zaključate oznaku.

Vrh stranice

Ako oznaku zaključan, morate da ga otključate pre uređivanja oznake sadržaj.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na dokument, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim kliknite na dugme Uredi u ime Microsoft Office programa. Na primer, kliknite na dugme Uredi u programu Microsoft Office Word.

 3. U dokumenta, radne sveske ili prezentacije, kliknite desnim tasterom miša na oznaku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Otključavanje oznake .

  Napomena: Ako će se pojaviti na oznaku u zaglavlju dokumenta, morate da prvo kliknite desnim tasterom miša na oznaku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Uredi zaglavlje stranice .

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Umetanje bar koda ili oznake u dokument

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×