Zaključavanje ćelija radi njihove zaštite u programu Excel 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vaša šefica želi da zaštitite radnu svesku, ali i da može da promeni nekoliko ćelija kada završite. Zato ste pre zaštite radne sveske pomoću lozinke (ili zaštite radnog lista) otključali neke ćelije. Sada kada je šefica završila, možete da zaključate ćelije.

  1. Izaberite ćelije koje želite da zaključate.

  2. Na kartici Početak, u grupi Poravnavanje kliknite na malu strelicu da biste otvorili dijalog Oblikovanje ćelija.

    Pokretanje dijaloga „Oblikovanje ćelija“

  3. Na kartici Zaštita, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaključano, a zatim kliknite na dugme U redu.

    Ako ove korake probate u radnoj svesci ili radnom listu koji niste zaštitili, videćete ćelije koje su već zaključane. To znači da su ćelije spremne za zaključavanje kada zaštitite radnu svesku ili radni list.

  4. Na kartici Redigovanje na traci, u grupi Promene izaberite stavku Zaštiti list ili Zaštiti radnu svesku, a zatim ponovo primenite zaštitu.

    Savet : Preporučuje se da otključate sve ćelije koje želite da promenite pre nego što zaštitite radni list ili radnu svesku, ali možete ih otključati i kada primenite zaštitu. Da biste to uradili, uklonite zaštitu uklanjanjem lozinke.

Pored zaštite radnih svezaka i radnih listova, možete da zaštitite i formule.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Zaštita radnog lista

Zaštita radne sveske

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×