Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije

Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Listama i bibliotekama može da često sadrži osetljive informacije, kao što je predviđeno marketinške kampanje ili ljudski resursi inicijative. To može biti važno da imate samo "zvanično" verzije stavke ili datoteke vidljivi od strane korisnika. Da biste to uradili može da zahteva odobrenje stavke ili datoteke pre nego što sadržaj postaje vidljiv na većini korisnike lokacije. Zahtevanjem odobrenje organizacije možete da primenite značajan nivo kvaliteta i bezbednosti za sadržaj u listama i bibliotekama.

 1. Idite u biblioteku za koju želite da zahteva odobrenje.

 2. Kliknite na dugme postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , Postavke biblioteke.

  Ako ne vidite ove stavke menija, izaberite stavku Biblioteka na traci, a zatim kliknite na dugme

  Postavke biblioteke , u grupi postavke.

 3. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke kreiranja verzija da biste otvorili stranicu Postavke kreiranja verzija.

  Dijalog kreiranje verzija izabrana postavke biblioteke.
 4. U odeljku Odobrenje sadržaja , izaberite stavku da odgovor na zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke? U odeljku Istorija verzija dokumenta , navedite da li želite SharePoint za kreiranje verzija kada uređene datoteke. Takođe možete odabrati da ograničite broj verzija koje se zadržavaju.

 5. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki odredite korisnike koji mogu videti radne verzije stavki u biblioteci dokumenata.

  U dijalogu Opcije kreiranja verzija

  Savet :  Ako zahtevate odobrenje sadržaja za listu ili biblioteku koja već sadrži stavke, sve stavke u biblioteci označene su kao „Odobreno“.

 6. Možete da odaberete nešto od sledećeg:

  • Korisnici koji mogu da čitaju stavke na listi

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke na listi

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke na listi i autor stavke

 7. Kliknite na dugme U redu.

 1. Idite na listu za koju želite da zahteva odobrenje.

 2. Na traci izaberite karticu Lista .

 3. Kliknite na dugme Postavke liste.

 4. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke kreiranja verzija da biste otvorili stranicu Postavke kreiranja verzija.

 5. U odeljku Odobrenje sadržaja , izaberite stavku da odgovor na zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke? U odeljku Istorija verzija stavke , navedite da li želite SharePoint za kreiranje verzija kada uređene stavke. Takođe možete odabrati da ograničite broj verzija koje se zadržavaju.

 6. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki odredite korisnike koji mogu videti radne verzije stavki na listi.

  Savet :  Ako zahtevate odobrenje sadržaja za listu ili biblioteku koja već sadrži stavke, sve stavke u biblioteci označene su kao „Odobreno“.

 7. Možete da odaberete nešto od sledećeg:

  • Korisnici koji mogu da čitaju stavke na listi

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke na listi

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke na listi i autor stavke

 8. Kliknite na dugme U redu.

Ako neko stavke na listu ili biblioteku koja zahteva odobravanja, je u statusu na čekanju dok se neko (ko ima bar nivo dozvole za upravljanje listama) odobri. Dok je čeka na odobrenje, to će ostati u čekanju statusa.

Kada stavka ili ima status Na čekanju, obično mogu da je vide samo autor stavke i osobe koje imaju dozvole za upravljanje listama i bibliotekama. Kada se status Na čekanju promeni u status Odobreno, stavka postaje vidljiva svima koji imaju dozvole za prikazivanje liste ili biblioteke. Odbačene stavke ostaju na listi ili u biblioteci dok ih ne izbriše autor ili neko drugi ko ima odgovarajuće dozvole. Svim stavkama ili datotekama koje već postoje na listi ili u biblioteci automatski se dodeljuje status Odobreno.

Važno :  Ako je bezbednost u biblioteci lokacije konfigurisana tako da dozvoli svim korisnicima da čitaju stavke, svako ko ima dozvole za čitanje može videti sve stavke na listi ili u biblioteci, bilo da stavke imaju status Odobreno ili ne.

Samo osobe koje imaju dozvole „Puna kontrola“ ili „Dizajn“ mogu da menjaju postavke liste ili biblioteke.

Da biste odobrili dokument koji ima otpremljene ili dodati u biblioteci koja zahteva odobravanja, sledite ove korake:

 1. Kliknite na tri tačke (...) pored stavke koju želite da odobrite.

 2. Izaberite stavku Više opcija.

 3. Kliknite na dugme Odobri/odbaci. Ako Odobri/odbaci ne pojavi, kliknite na dugme Više opcija, a zatim kliknite na dugme Odobri/odbaci. Ako opcija uopšte ne pojavi, kreiranje verzija nije omogućeno ili možda nemate dozvole za odobravanje dokumenta.

 4. Izaberite stavku odobreno ili odbačeno u okviru status odobrenja. Opcionalno možete da dodate komentare u odeljku komentar .

 5. Kliknite na dugme U redu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×