Zahtevanje odjave datoteka u biblioteci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zahtevanje odjavljivanja onemogućava da više osoba istovremeno unosi promene, što bi dovelo do neusaglašenosti i stvorilo pometnju.

Ako želite da kreirate novu datoteku ili da dodate novu datoteku u biblioteku, potrebno je da se datoteka najpre odjavi. Osoba koja kreira ili dodaje datoteku mora prijaviti datoteku da bi druge osobe mogle da je vide. Datoteka se odjavljuje i kada se ažuriraju informacije o datoteci, kao što je naslov ili kada je datoteka zakazana.

Prilikom odjavljivanja je potrebno, datoteka je odjavljena automatski kada ga neko otvori za uređivanje, osim ako već nije odjavljena. Komande za uređivanje obaveštavaju korisnika da se datoteka odjavljuje. Na primer, ako kliknete na komandu " Uredi u aplikaciji " u priručnom meniju za datoteku, videćete poruku da datoteka odjavljuje.

Prilikom odjavljivanja datoteke iz neke programe koji su kompatibilni sa Windows SharePoint Services 3.0, možete da radite sa datotekom na čvrstom disku, čak i kada niste povezani. Kopija se skladišti u fascikli radnih verzija servera koja je podrazumevano fasciklu radne verzije SharePoint u fascikli Moji dokumenti. Međutim, možete da promenite lokaciju u programima za klijenta. Rad na datotekama na čvrstom disku je često brži nego rad sa datotekama na serveru i omogućava vam da lako nastavili da radite dok ste odsutni iz kancelarije.

Kada datoteka je odjavljena, niko ne možete uređivati samo osoba koja je odjavljena. Ikonu u biblioteci promene da biste označili da je datoteka odjavljena slika ikone . Kada postavite pokazivač miša na ikonu odjavljene, ime osobe koju datoteka je odjavljena da se pojavljuje u ekranska napomena. Promene koje je neko da unesete datoteke dok je odjavljena nisu vidljive drugima dok datoteka se ponovo ne prijavi. Ovo važi bez obzira na to da li osoba radi na datoteci na čvrstom disku ili na serveru.

Kada potvrdite izbor u datoteci, bićete upitani da unesete komentare o promenama koje ste napravili. Ako biblioteka prati verzije, komentari postaju deo istorije verzija. Ako glavne verzije i međuverzije se prate, bićete upitani da odaberete koji tip verzije prijavljujete. Veze ka više informacija o kreiranju verzija potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Da biste tražili odjavljivanje datoteka, neophodna vam je dozvola za dizajniranje liste ili biblioteke.

  1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

    Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  2. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

    Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

  3. U grupi Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija.

  4. U odeljku Zahtevaj odjavljivanje , u okviru dokumenti budu proverene pre njihovog uređivanja, kliknite na dugme da.

  5. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×