Zahtevanje digitalnog certifikata

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Digitalno potpisivanje predloška obrasca potvrđuje identitet možete kao dizajner predloška obrasca na isti način na koji digitalnog potpisa u obrascu potvrđuje identitet korisnika koji je popunila obrazac. Dodavanje digitalnog potpisa u predložak obrasca takođe omogućava da upravlja na nivou potpunu pouzdanost predloška obrasca. Na primer, predložak obrasca koji sadrži kontrolisani kôd koji koristi potpunu pouzdanost nivo bezbednosti morate biti instaliran na računaru korisnika ili digitalno potpisali dizajner predloška obrasca tako da može da se koristi.

Napomena : When Microsoft Office Outlook 2007 users send a copy of an InfoPath form as an e-mail message to other Office Outlook 2007 users, and that form is set to run at the Full Trust security level, the associated form template must be signed with a digital signature in order to work properly.

Da biste dodali digitalni potpis obrasca ili predloška obrasca, potreban vam je digitalni certifikat. Možete da dobijete digitalni certifikat putem komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata ili od administratora unutrašnju bezbednost. Odluku da kupite digitalni certifikat zavisi od toga koliko je vaša organizacija namerava da primenite predloške obrazaca.

Ako u vašem preduzeću ili internoj mreži preduzeća postoji podrazumevani izdavač certifikata, od njega možete zatražiti digitalni certifikat pomoću proširenja konzole za certifikate. Certifikat takođe možete da zatražite i od Microsoft Windows Server 2003 autoriteta za certifikate, ukoliko vam je dostupan.

Ovaj članak sadrži:

Zahtevanje digitalnog certifikata iz konzole za certifikate

Zahtevanje digitalnog certifikata iz u operativnom sistemu Windows Server 2003 autoritet za izdavanje certifikata

Zahtevanje digitalnog certifikata upotrebom proširenja konzole za certifikate

Ako koristite Microsoft Windows XP ili Windows Vista, digitalni certifikat možete da zatražite tako što ćete uraditi sledeće:

U operativnom sistemu Windows Vista

Napomena : Morate biti administrator na računaru da biste dovršili ovu proceduru.

 1. Kliknite na dugme Start , izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, kliknite desnim tasterom miša Komandna linijai zatim postavite pokazivač na Pokreni kao administrator.

 2. Ako se pojavi dijalog Kontrola korisničkog naloga , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste prijavljeni kao administrator, potvrdite da je radnja prikazuju ono što želite, a zatim kliknite na dugme Nastavi.

  • Ako ste prijavljeni kao korisnik bez administratorska prava, ali imate akreditive da biste se prijavili kao administrator, otkucajte akreditive administratora i kliknite na dugme u redu.

   Otvara se prozor komandne.

 3. Otkucajte mmc.exe, a zatim pritisnite taster Enter. U MMC konzole otvara se prozor.

 4. U meniju File izaberite stavku Add/Remove Snap-in.

 5. U okviru dostupne konzole u dijalogu Dodavanje ili uklanjanje proširenja konzole , kliknite na dugme Certifikati, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 6. U dijalogu konzole certifikate izaberite stavku moj korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Završi.

 7. U dijalogu Standalone Snap programski dodaci kliknite na dugme u redu.

 8. Sa liste fascikli ispod stabla MMC konzole izaberite stavku Certificates - Current User.

 9. U oknu sa detaljima, u koloni Logical Store Name dvaput kliknite na stavku Personal.

 10. U oknu sa detaljima, u koloni Object Type kliknite desnim tasterom miša na stavku Certificates, zatim postavite pokazivač na stavku All Tasks, a potom iz priručnog menija izaberite stavku Request New Certificate.

 11. Pratite korake u čarobnjaku za certifikacione zahteve.

U operativnom sistemu Windows XP

 1. U meniju Start izaberite stavku Pokreni.

 2. U polju Otvori , u dijalogu Pokretanje otkucajte mmci zatim kliknite na dugme u redu. U MMC konzole otvara se prozor.

 3. U meniju File izaberite stavku Add/Remove Snap-in.

 4. U okviru dostupne konzole u dijalogu Dodavanje ili uklanjanje proširenja konzole , kliknite na dugme Certifikati, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu konzole certifikate izaberite stavku moj korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Završi.

 6. U dijalogu Standalone Snap programski dodaci kliknite na dugme u redu.

 7. Sa liste fascikli ispod stabla MMC konzole izaberite stavku Certificates - Current User.

 8. U oknu sa detaljima, u koloni Logical Store Name dvaput kliknite na stavku Personal.

 9. U oknu sa detaljima, u koloni Object Type kliknite desnim tasterom miša na stavku Certificates, zatim postavite pokazivač na stavku All Tasks, a potom iz priručnog menija izaberite stavku Request New Certificate.

 10. Pratite korake u čarobnjaku za certifikacione zahteve.

Vrh stranice

Zahtevanje digitalnog certifikata preko Windows Server 2003 certifikacionog autoriteta

 1. Otvorite Web lokaciju Microsoft Certificate Services (informacije zatražite od administratora vašeg sistema).

 2. Kliknite na vezu Request a certificate, a zatim na vezu advanced certificate request.

 3. Kliknite na vezu Create and submit a request to this CA.

 4. Na stranici Advanced Certificate Request upišite neophodne informacije, vodeći računa da u odeljku Key Options, u grupi Key Usage izaberete opciju Signature ili Both.

 5. Kliknite na dugme Submit, a zatim na dugme Install this certificate. U slučaju da se certifikat korišćenog autoriteta za certifikaciju ne nalazi u vašoj fascikli „Trusted Root Certification Authorities“, kliknite na dugme Yes kada budete upitani za dodavanje autoriteta za certifikaciju u ovu fasciklu.

Napomena : Digitalni certifikat takođe možete da dobijete od komercijalnog autoriteta za certifikaciju, kao što je VeriSign, Inc., odnosno od administratora vašeg sistema.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×