Zahtevanje šablona za unos određene podatke u kontrolu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Validacija podataka je mogućnost da se automatski proverava postoje greške dok korisnik popunjava obrazac. Dodavanjem validacije podataka u kontrole u predlošku obrasca, možete obezbediti da podaci koje prikupljate tačni i dosledni i da su usaglašeni sa standardima koji su već u upotrebi vaše preduzeće. Na primer, možete da koristite proveru valjanosti podataka da biste obavestili korisnike kada iznos koji su unesite troškove stavke premašuje odobrena ili kada su greškom unesite njegovo ime u polju koje se koristi za prikupljanje brojeva telefona.

Ako obrazac sadrži grešaka u validaciji i je povezan sa bazom podataka ili Veb usluga, korisnici neće moći da prosledite obrazac dok su otklonite ove greške. Korisnici mogu čuvanje lokalne kopije obrasca, ispravljanje i prosleđivanje podataka kasnije.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite proveru valjanosti podataka kako biste obezbedili da se podudara sa modelom podatke koje korisnik unese u kontrolu. Na primer, možete dodati Validacija podataka kontrolu okvira za tekst za broj telefona da biste zahtevali od korisnika da unese trocifreni pozivni broj kao deo broja.

Napomene: 

 • Da zahteva da se podudara modelom podataka koje korisnik unese u obrazac, možete da koristite uslovno oblikovanje.

 • Kada dodate šaru kontroli, kontrole neće automatski oblikujete podatke koje korisnik unese da se podudara sa obrascem koje ste podesili.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Pitanja kompatibilnosti

Zahtevanje šablona za unos određene podatke u kontrolu

Pre nego što počnete

Da biste dovršili ovaj postupak, vaš predložak obrasca mora da sadrži kontrolu koja podržava Validacija podataka. Iako možete da postavite podudarnost uslova za svaku InfoPath kontrolu koja podržava validaciju podataka, koje se podudaraju sa obrascem najbolje funkcioniše sa kontrolama koje se prikazuju znakove, kao što su brojevi, slova i interpunkcija. Na primer, postavljanje uslova za okvir za tekst koje se podudaraju sa obrascem može dati upotrebljive rezultate, ali postavljanje uslova za polje za potvrdu će dati upotrebljive rezultate.

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Neke funkcije za proveru valjanosti podataka rade drugačije u Veb pregledaču od njih u programu InfoPath. Na primer, kada dodate validacije podataka u kontroli, kreirate tekst objašnjenja koja se prikazuje kada korisnik unese nevažeće podatke u kontrolu. Možete da imate ovaj tekst objašnjenja se pojavljuju u okviru ekranske napomene, a opcionalno Omogućavanje korisnicima da biste prikazali obaveštenja koja sadrži dodatne informacije ili možete da imate obaveštenja se automatski pojavljuje kada korisnik unese nevažeće podatke. Obaveštenja nije moguće prikazati automatski za obrasce koji se prikazuju u Veb pregledaču, ali korisnici mogu da i dalje vidite Ekranska napomena i opcionalno možete prikazati obaveštenje koje sadrže dodatne informacije.

Lista kontrola koje podržavaju validaciju podataka

Sledeća tabela navodi Microsoft Office InfoPath 2007 kontrole koje podržavaju validacije podataka i da li su dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Napomena: Iako možete da postavite podudarnost uslova za svaku InfoPath kontrolu koja podržava validaciju podataka, koje se podudaraju sa obrascem najbolje funkcioniše sa kontrolama koje se prikazuju znakove, kao što su brojevi, slova i interpunkcija. Na primer, postavljanje uslova za okvir za tekst koje se podudaraju sa obrascem može dati upotrebljive rezultate, ali postavljanje uslova za polje za potvrdu će dati upotrebljive rezultate.

Kontrole koje podržavaju validacije podataka

Dostupno za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem?

Polje za potvrdu

Da

Birača datuma

Da

Okvir padajuće liste

Da

Okvir sa listom

Da

Dugme opcije

Da

Okvir za tekst

Da

Okvir za obogaćeni tekst

Da

Sa znakovima za nabrajanje, numerisane, ili običnog liste

Ne

Combo box

Ne

Zahtevanje šablona za unos određene podatke u kontrolu

 1. Kliknite na kontrolu koju želite da dodate Validacija podataka da biste.

 2. U meniju Oblikovanje kliknite na dugme Validacija podataka.

 3. U dijalogu Validacija podataka kliknite na dugme Dodaj.

 4. U okviru Ako je ovaj uslov ispunjen, u prvo polje, kliknite na dugme izbor polja ili grupe, a zatim izaberite polje ili grupu koja je povezana kontrola.

 5. U drugo polje, kliknite na dugme ne podudara se sa obrascem.

 6. U trećem polju izaberite stavku Izaberite šaru.

 7. U okviru standardne šare u dijalogu Šablona za unos podataka , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste primenili šaru standardne, izaberite obrazac, a zatim kliknite na dugme u redu.

   Spisak standardnih šablona

   Dizajn

   Primer

   Broj telefona

   (555) 555-0100

   Broj socijalnog osiguranja

   123 45 6789

   Poštanski broj

   98052

   POŠTANSKI broj + 4

   98052-6399

  • Da biste kreirali prilagođeni obrazac, kliknite na dugme prilagođeni obrazac, otkucajte obrazac koji želite u polju prilagođeni obrazac i zatim kliknite na dugme u redu.

   Simboli možete da koristite da biste naveli sa obrascem

   Možete da umetnete simbole koji određuju ograničenja šablona, kao što su samo slova, samo cifre, znakove samo, crtice, perioda, zareze i zagrade. Pored toga, možete da koristite sledeće simbole da biste dozvolili višestruko pojavljivanje datog znaka:

   • Nula ili nešto (?)     Prethodni znak mora da se pojave ili nijednom ili jednom. Na primer, \d? znači da cifru (koji označava \d) mora da se pojavi ili nijednom ili jednom.

   • Nula ili više (*)     Prethodni znak se može pojaviti ili nijednom ili više puta. Na primer, r * znači da se znak r može pojaviti ili nijednom ili više puta.

   • Jedan ili više puta (+)    Prethodni znak mora da se pojave ili jednom ili više puta. Na primer,. + znači da je znak (koji označava.) mora da se pojavi ili jednom ili više puta.

 8. U polju Ekranska napomena otkucajte tekst koji želite da prikažete kada korisnik upućuje na kontrolu ili klikće desnim tasterom miša na kontrolu.

 9. Da biste automatski prikazali poruke u dijalogu kada korisnik unese, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži poruke u dijalogu odmah kada korisnici unesu nevažeće podatke .

  Napomena: Pošto poruke u dijalogu ne može da se automatski prikazati u Veb pregledaču, korisnik koji popunjava obrazac pomoću Veb pregledača će videti samo Ekranska napomena.

 10. U polju poruka otkucajte tekst koji želite da se prikaže u dijalogu odmah ili kada korisnik zatraži više detalja.

  Napomena: Ekranska napomena za greška u validaciji podataka neće prikazati za kontrole koje imaju podrazumevanim Ekranska napomena postavite na kartici Više opcija u dijalogu Svojstva kontrole . Ovo ponašanje pomaže da biste se uverili da je ime kontrole precizno preneo korisnicima koji koriste čitači ekrana.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×