Zadržavanje aktuelne veb lokacije prilikom dodavanja domena u Office 365

Da biste dodali prilagođeni domen, kao što je fourthcoffee.com, u uslugu Office 365, pratite korake u čarobnjaku za podešavanje domena.

Ako već imate veb lokaciju izvan usluge Office 365 koja koristi domen koji dodajete, kao što je www.fourthcoffee.com, izaberite stavku Ne, imam postojeću veb lokaciju ili želim da upravljam sopstvenim DNS zapisima. Čarobnjak će vas zatim provesti kroz proces podešavanja domena pomoću DNS zapisa domena koji se hostuju kod aktuelnog dobavljača usluga DNS hostinga. Ako nemate veb lokaciju, možete izabrati i da umesto toga Office 365 podesi DNS i upravlja njime za vaš domen.

Želite li da Office 365 upravlja DNS-om za vaš domen (ne preporučuje se)? Morate preusmeravati na trenutnu veb lokaciju

To nije preporučena opcija ako već imate veb lokaciju izvan usluge Office 365 koja koristi vaš domen (osim ako niste podesili spoljnu veb lokaciju pomoću jednog od veb-hosting partnera usluge Office 365). Preporučujemo da nastavite da upravljate DNS-om domena kod trenutnog dobavljača usluga DNS hostinga kako bi se sprečili problemi sa pristupom trenutnoj veb lokaciji kad podesite domen sa uslugom Office 365.

Ako i dalje želite da Office 365 upravlja DNS-om za vaš domen, možda ćete moći da podesite preusmeravanje iz sistema Office 365 na trenutnu veb lokaciju. Ako ne podesite preusmeravanje korišćenjem statičke adrese za veb lokaciju, posetioci neće moći da dođu do veb lokacije kad dodate domen u Office 365 i promenite servere imena domena tako da pokazuju na Office 365 servere imena.

Zašto dolazi do uticaja na pristup veb lokaciji? Zbog toga što postavke servera imena govore veb pregledačima i drugim internet uslugama gde da traže vaš domen. Kada promenite servere imena domena na Office 365, kako bi Office 365 mogao da upravlja DNS zapisima za vaš domen, veb pregledači će tražiti vašu veb lokaciju u usluzi Office 365. Pošto veb lokaciju hostuje neka druga usluga, lokacija neće biti pronađena.

Dodavanje domena u Office 365 i podešavanje preusmeravanja na veb sajt

 1. Pre nego što počnete, biće vam potrebna statička IP adresa ili FQDN za aktuelnu veb lokaciju. Obratite se dobavljaču usluge hostinga veb lokacije da biste dobili IP adresu ili FQDN. (Ako koristite dinamičku IP adresu, na primer onu koju dobijete kada pokrenete program kao što je Ping, nećete moći pouzdano da podesite preusmeravanje jer ta IP adresa može da se promeni u bilo kom trenutku.)

 2. Dodajte domen u Office 365 na osnovu koraka u čarobnjaku za podešavanje domena.

  U čarobnjaku odaberite opciju da nemate veb lokaciju koju koristite uz domen. Nemojte menjati zapise servera imena domena u čarobnjaku za podešavanje dok ne dovršite sledeći korak.

 3. Pratite ove korake da biste kreirali A zapis za preusmeravanje saobraćaja na veb lokaciju pomoću statičke IP adrese (ili FQDN imena) koju ste dobili od aktuelnog dobavljača usluge veb hostinga.

 4. Preporučujemo vam da kreirate i CNAME zapis kako biste bili sigurni da će klijenti pronaći veb lokaciju nezavisno od toga da li su uneli „www“ uz ime domena ili ne. Pratite ove korake da biste dodali CNAME zapis u Office 365.

  Ako opcija za kreiranje A zapisa ili CNAME zapisa nije dostupna, pogledajte članak Ne možete da ažurirate A zapis ili CNAME zapis?.

 5. Dovršite poslednji korak u čarobnjaku za podešavanje domena kako biste promenili zapise servera imena tako da upućuju na Office 365 servere imena.

Vrh stranice

Pošto je sada preusmeravanje naloga e-pošte i veb lokacije podešeno, možete da ažurirate zapise servera imena domena (NS zapise) kako bi domen upućivao na Office 365. Kada prvo podesite e-adrese i A zapise kao što je iznad opisano, vi i druge osobe iz organizacije ćete imati naloge e-pošte koji koriste adresu domena, a vaša veb lokacija će biti dostupna kod aktuelnog dobavljača usluge hostinga veb lokacije i kada promenite NS zapise.

Napomena :  Kada promenite NS zapise domena kao što je ovde opisano, menjate odredište usluga domena, kao što je e-pošta, da upućuju na uslugu Office 365. Ne zaboravite – ako domen već koristite za e-poštu izvan usluge Office 365, proverite da li ste kreirali e-adrese za uslugu Office 365 sa domenom za korisnike (kao što je branko@contoso.com) kako ne bi izgubili e-poruke kada ažurirate NS zapise tako da upućuju na uslugu Office 365.

Dovršite rad čarobnjaka za instalaciju: Promena zapisa servera imena

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite na stranicu „Domeni“.

 3. Na stranici Upravljanje domenima odaberite stavku Dovrši podešavanje za domen koji podešavate.

 4. Pratite korake kako biste ažurirali zapise servera imena tako da upućuju na Office 365 servere imena.

Nakon što ste ažurirali NS zapise, e-pošta će biti usmerena ka usluzi Office 365, ali saobraćaj ka adresi veb lokacije koja koristi domen nastaviće da se kreće ka trenutnom dobavljaču hostinga.

Vrh stranice

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×