Zadaci

Kreiranje zadatka

Obavezu možete da napravite u polju za unos + Dodaj zadatak na bilo kojoj listi. Samo izaberite polje, otkucajte naslov zadatka, a zatim pritisnite taster Return ili Enter na tastaturi. Novi zadatak se potom dodaje na dno liste.  

Brisanje zadatka

Da biste izbrisali zadatak, možete da kliknete na ikonu korpe za otpatke u donjem desnom uglu prikaza sa detaljima o zadatku. Ako ste u postavkama omogućili kontekstualne menije, umesto toga možete da kliknete desnim tasterom miša na radnu površinu i izaberete stavku Izbriši izabrani zadatak. U operativnim sistemima Android i iOS možete i da brzo prevučete zdesna nalevo da biste ga izbrisali.

Brisanje više zadataka

Trenutno je najlakši način da masovno izbrišete zadatke da to uradite u veb ili Windows aplikaciji. Prvo u postavkama proverite da li su omogućeni kontekstualni meniji. Zatim samo držite pritisnut taster Shift i kliknite da biste izabrali željene zadatke.

Kada ih izaberete, kliknite desnim tasterom miša da biste pristupili kontekstualnom meniju i samo izaberite stavku Izbriši zadatke.

Snimak ekrana koji prikazuje opciju za brisanje obaveza u kontekstualnom meniju

Dobijanje obaveštenja pre brisanja zadatka

Da biste bili sigurni da niste slučajno izbrisali nijednu obavezu ili listu, aplikacije za mobilne uređaje automatski traže da potvrdite pre brisanja bilo koje obaveze i liste. Tu funkciju možete i da uključite ili isključite u aplikaciji za računare ili na vebu. Da biste je uključili, samo kliknite na korisničko ime/sliku profila, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Potvrdi pre brisanja.     

Vraćanje izbrisanog zadatka u prethodno stanje

U programu Outlook možete da oporavite slučajno izbrisane zadatke zbog toga što se zadaci čuvaju u usluzi Exchange Online i prikazuju u i Outlook zadacima: 

  1. Prijavite se u Outlook za računare pomoću istog Microsoft naloga koji koristite za To-Do.

  2. Idite na spisak fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku „Izbrisane stavke“.

  3. Pronađite izbrisani zadatak, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke „Premesti“ > „Druga fascikla“ > „Zadaci“.


    Zadatak bi tada automatski trebalo da se ponovo pojavi na ispravnoj listi.  

Snimak ekrana koji prikazuje meni „Oporavak izbrisanih stavki“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×