Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office

Opcije za preuzimanje naloga i lozinke koje koristite za prijavljivanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office, odnosno za upravljanje pretplatom na Office 365 razlikuju se u zavisnosti od toga da li je proizvod deo sistema Office za kuću ili Office za preduzeća.

Niste sigurni šta imate?

Office za kuću

Ako je vaš Office proizvod jedan od sledećih, imate proizvod sistema Office za kuću. To može biti pretplata na Office 365 ili jednokratna kupovina sistema Office ili pojedinačna Office aplikacija. Ovi proizvodi su obično povezani sa ličnim Microsoft nalogom.

Pretplate na Office 365: Sledeći proizvodi obuhvataju potpuno instalirane Office aplikacije.

Office 365 Home
Office 365 Personal
Office 365 University

Office 2016 ili 2013 verzije dostupne su kao jednokratne kupovine: Sledeći proizvodi obuhvataju potpuno instalirane Office aplikacije.

Office Home & Student
Office Home & Business
Office Professional
Office Professional Plus*

Savet : * Ako imate Office Professional Plus putem pretplate preduzeća na Home Use Program, pogledajte Office putem programa Home Use Program (HUP).

Samostalne Office 2016 ili 2013 aplikacije dostupne kao jednokratne kupovine

Word
Excel
PowerPoint
OneNote
Outlook
Access
Publisher
Project
Visio

Office za preduzeća

Ako je vaš Office proizvod jedan od sledećih, imate proizvod sistema Office za preduzeće. Ovi proizvodi su obično povezani sa poslovnim ili školskim nalogom, a licencu za Office (ako ga pretplata ima) ste dobili od organizacije u kojoj radite ili škole.

Office 365 pretplate: Sledeći proizvodi obuhvataju potpuno instalirane Office aplikacije.

Office 365 Business
Office 365 Business Premium

Office 365 Education E5

Office 365 ProPlus
Office 365 Enterprise E3
Office 365 Enterprise E4
Office 365 Enterprise E5

Office 365 Nonprofit Business Premium
Office 365 Nonprofit E3
Office 365 Nonprofit E5

Office 365 U.S. Government zajednica G3
Office 365 U.S. Government zajednica G5

Project Online Professional
Project Online Premium

Visio Pro za Office 365

Office 365 pretplate bez kompletnih, instaliranih Office aplikacija:

Savet : Sa ovim Office 365 pretplatama nema aplikacija za preuzimanje i instaliranje, već u većini slučajeva možete i dalje da pristupite verzijama Office aplikacija na mreži u veb pregledaču i da ih koristite. Saznajte više Besplatne Office Online aplikacije.

Office 365 Business Essentials

Office 365 Enterprise E1

Office 365 Education

Office 365 Nonprofit Business Essentials
Office 365 Nonprofit E1

Office 365 U.S. Government G1

Project Online Essentials

Verzije sistema Office 2016 ili Office 2013 sa količinskim licenciranjem

Office Professional Plus

Nalog koji ste povezali sa kopijom sistema Office je ista adresa e-pošte koju ste koristili prilikom prve kupovine ili aktivacije sistema Office ili koju koristite za prijavljivanje na stranicu „Moj nalog“. Izaberite neku od dolenavedenih opcija za pomoć sa korisničkim imenom ili lozinkom:

Već imate instaliranu kopiju sistema Office 2016? Otvorite bilo koju Office aplikaciju da biste videli kome pripada Office

 1. Otvorite bilo koju Office aplikaciju, na primer Word ili Excel.

 2. Izaberite stavku Datoteka. Ako niste otvorili postojeći dokument, možda ćete morati da napravite novi dokument da biste videli meni Datoteka.

 3. Iz navigacije sa leve strane izaberite stavku Nalog.

 4. U okviru informacije o proizvodu nalazi se ime Office proizvoda i fraza Pripada:, zajedno sa nalogom koji je povezan sa ovom verzijom sistema Office.

  Microsoft nalog povezan sa sistemom Office pojavljuje se u prozoru „Nalog“ Office aplikacije

  Ako ne vidite Pripada:, izaberite Opcije za ažuriranje > Ažuriraj odmah. Kada se ažuriranje završi, zatvorite aplikaciju i ponovo je otvorite. Informacije o nalogu bi sada trebalo da budu dostupne.

Ako je imate, koristite šifru proizvoda koju ste ranije preuzeli za Office 2016 ili Office 2013

Unesite šifru proizvoda da biste videli deo svog Microsoft naloga.

 1. Ako ste uz primerak sistema Office dobili šifru za preuzimanje od 25 znakova poput one na dolenavedenoj slici ili ako ste je dobili u potvrdi putem e-pošte (od načina na koji ste nabavili svoj primerak sistema Office zavisi da li imate šifru), pokušajte sledeće pomoću šifre:

  Lokacija šifre proizvoda pri kupovini sistema Office od prodavca, ali ne na DVD-u
 2. Idite na www.office.com/setup. Unesite Microsoft nalog ili pratite upite da biste kreirali novi.

 3. Posle prijavljivanja otkucajte šifru od 25 znakova koju ste dobili uz primerak sistema Office.

 4. Na stranici „Moj Office nalog“ videćete deo Microsoft nalog koji ste koristili za kupovinu ili aktivaciju sistema Office ili za prvo prijavljivanje na svoj nalog.

  Na stranici „Moj Office nalog“ koji prikazuje delimični Microsoft nalog
 5. Izaberite vezu Prijavite se sa drugim Microsoft nalogom, a zatim se prijavite koristeći ispravni Microsoft nalog.

Ako vam to nije dovoljno da se setite svog Microsoft naloga, nemate odnosno nikad niste ni dobili šifru proizvoda ili je neko instalirao Office za vas koristeći drugu e-adresu i lozinku, obratite se podršci tako što ćete izabrati vezu Pitajte podršku (besplatno je) na stranici „Moj Office nalog“ da biste pregledali opcije.

Potražite e-poruke od korporacije Microsoft

Potražite e-poruke o vašem nalogu od korporacije Microsoft i sistema Office i na drugim nalozima koje redovno koristite. One možda pominju ime vašeg naloga.

Poništavanje lozinke za Microsoft nalog

 1. Ako zaboravite lozinku za Microsoft nalog koji ste povezali sa sistemom Office, možete da je poništite na adresi https://account.live.com/ResetPassword.aspx.

 2. Pratite odzive da biste poništili lozinku.

Promena lozinke za Microsoft nalog

 1. Idite na adresu https://login.live.com i prijavite se sa postojećim korisničkim imenom i lozinkom.

 2. Izaberite stavke Bezbednost > Promeni lozinku.

 3. Pratite odzive i unesite trenutnu lozinku, zatim otkucajte novu željenu lozinku i ponovo unesite novu lozinku.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Proverite da li ste ispravno otkucali ime naloga

Dvaput proverite da li ste ispravno otkucali ime naloga. Proverite da li postoje greške u kucanju i uverite se da znakovi nisu zamenjeni. Isprobajte nekoliko različitih varijanti.

Možda se prijavljujete sa pogrešnim nalogom, na primer poslovnim ili školskim imenom naloga, odnosno sa nalogom koji nije Microsoft nalog

Morate da koristite Microsoft nalog koji ste povezali sa sistemom Office. Ako ste pokušali da se prijavite pomoću naloga koji je obezbedilo vaše preduzeće ili škola, možda nemate Microsoft nalog ili ste samo uneli pogrešan nalog.

Pomoć za poslovne ili školske naloge potražite na kartici „Office za preduzeća“ na vrhu članka za rešenja.

Ako ste trenutno prijavljeni koristeći poslovni ili školski nalog, ali zapravo pokušavate da se prijavite u uslugu „Moj nalog“ da biste upravljali ličnom verzijom sistema Office, prvo morate da se odjavite sa naloga poslovni ili školski nalog, a zatim da se prijavite uz odgovarajući Microsoft nalog.

Vaš nalog je tačan, ali ne funkcioniše

Dodatnu pomoć sa problemima sa Microsoft nalog prijavljivanjem kao što su blokirani nalozi, verifikacija u dva koraka, bezbednosni kodovi ili problemi s nalogom kad putujete potražite u članku Kad ne možete da se prijavite na Microsoft nalog.

Želite da promenite lozinku za Outlook.com

Pomoć za promenu ili ažuriranje lozinke koju koristite za prijavljivanje na Outlook.com potražite u članku Promena lozinke u usluzi Outlook.com.

Želite da promenite ili ažurirate nalog u aplikaciji Outlook za računare

Za promene lozinke u aplikaciji Outlook za PC ili Mac računar pogledajte članke Promena postavki naloga e-pošte (u programu Outlook na PC računaru) ili Ažuriranje lozinke u programu Outlook 2016 za Mac.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Pozovite podršku Ako nijedna od ovih opcija ne pomaže i dalje ne možete da se setite Microsoft nalog, naši agenti za podršku u Obratite se podršci možda mogu da vam pomognu. Možda ćete morati da napravite privremeni Microsoft nalog da biste se obratili podršci.

Obavezno pripremite šifru proizvoda i dokaz o kupovini.

Napomena : Naš Answer Desk za ćaskanje i pozive nije dostupan za korisnike prijavljene pomoću poslovni ili školski nalog naloga koji je povezan sa Office proizvodom za preduzeća. Pogledajte karticu „Office za preduzeća“ na vrhu članka da biste pronašli opcije podrške za poslovni ili školski nalog naloge.

Nalog e-pošte koji vam je dodeljen na poslu ili u školi je isti nalog koji je povezan sa kopijom sistema Office koju ste dobili na poslu ili u školi. Izaberite neku od dolenavedenih opcija za pomoć sa korisničkim imenom ili lozinkom:

Obratite se administratoru za korisničko ime i lozinku

Obratite se administratoru koji može da preuzme korisničko ime i promeni lozinku za poslovni ili školski nalog.

Ako je instaliran Office 2016, otvorite bilo koju Office aplikaciju da biste videli svoje korisničko ime

Ako imate instaliran Office 2016, u većini slučajeva možete da prikažete poslovni ili školski nalog povezan sa sistemom Office tako što ćete otvoriti neku Office aplikaciju za računare.

 1. Otvorite bilo koju Office aplikaciju, na primer Word ili Excel.

 2. Izaberite stavku Datoteka. Ako niste otvorili postojeći dokument, možda ćete morati da napravite novi dokument da biste videli meni Datoteka.

 3. Iz navigacije sa leve strane izaberite stavku Nalog.

 4. U okviru informacije o proizvodu nalazi se ime Office proizvoda i fraza Pripada:, zajedno sa nalogom koji je povezan sa ovom verzijom sistema Office.

  Microsoft nalog povezan sa sistemom Office pojavljuje se u prozoru „Nalog“ Office aplikacije

  Ako ne vidite stavku Pripada:, izaberite stavke Opcije ažuriranja > Ažuriraj odmah. Kada se ažuriranje dovrši, zatvorite aplikaciju i ponovo je otvorite. Potražite nalog Pripada:.

Znate svoje korisničko ime, ali ste zaboravili lozinku i treba da je poništite

Ako vam je administrator dao dozvolu da poništite lozinku, idite na passwordreset.microsoftonline.com/. Obratite se administratoru ako nemate dozvolu za promenu lozinke.

Znate lozinku, ali želite da je promenite

Ovo možete da uradite samo ako vam je administrator dao dozvolu da ažurirate lozinku u usluzi Office 365.

 1. Idite na www.office.com/signin i prijavite se koristeći svoje poslovni ili školski nalog korisničko ime i postojeću lozinku.

 2. Idite na Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Lozinka.

  Odaberite lozinku.
 3. Napravite promene, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Vaša organizacija koristi Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini

Lokacija za prijavu za Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini je https://login.partner.microsoftonline.cn/.

Ako se prijavljujete na odgovarajuću lokaciju, ali i dalje ne može da se setite korisničkog imena i lozinke, obratite se administratoru.

Vaša organizacija koristi Office 365 Germany

Lokacija za prijavu za Office 365 Germany je https://portal.office.de.

Ako se prijavljujete na odgovarajuću lokaciju, ali i dalje ne može da se setite korisničkog imena i lozinke, obratite se administratoru.

Prijavite se pomoću ličnog naloga umesto poslovnog ili školskog naloga

Ako pokušavate da se prijavite na stranicu „Moj nalog“ za poslovnu ili školsku verziju sistema Office, a već ste prijavljeni sa drugim nalogom, morate da se odjavite sa tog naloga, a zatim da se prijavite koristeći odgovarajući poslovni ili školski nalog.

Druga opcija je da otvorite privatnu sesiju pregledanja u novom prozoru pregledača. (Pretražite pomoć u okviru pregledača da biste saznali kako ovo da uradite.) Kada otvorite privatnu sesiju pregledanja, podaci pregledanja (istorija, privremene internet datoteke i kolačići) se ne čuvaju, tako da možete da se prijavite pomoću drugog naloga.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×