Za vreme prezentacije se prikazuju bezbednosna obaveštenja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

To može biti naporan ako se prikazuju bezbednosna obaveštenja kada otvorite prezentaciju ili kliknite na određeni sadržaj u prezentaciji. Ova obaveštenja sa lokacije Microsoft PowerPoint Trust Center, obično znači da je vaša prezentacija sadrži sadržaj koji možda nije bezbedan (na primer, Izvršna datoteka ili makro).

Sakrivanje bezbednosnih obaveštenja od publike

Koristite prikaz za izlagača u programu PowerPoint da biste sprečili pojavljivanje bezbednosnih obaveštenja tamo gde publika može da ih vidi. Proverite da li je računar na kojem je povezana PowerPoint prezentacija povezan sa drugim monitorom koji publika može da vidi.

  1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Monitori potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi prikaz za izlagača.

  2. Na listi Monitori izaberite monitor koji želite da publika gleda. Primarni monitor označava računar na kojem pokrećete PowerPoint prezentaciju i druge povezane monitore

Napomena:  Možda ćete morati da podesite postavke ekrana i monitora. Na Kontrolna tabla operativnog sistema Windows koristite dijalog Postavke prikaza. Kliknite na ikonu monitora za monitor koji će publika gledati, potvrdite izbor u polju za potvrdu Razvij moju Windows radnu površinu na ovaj monitor, a zatim kliknite na dugme U redu.

  1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Pokretanje projekcije slajdova kliknite na dugmad Od početka ili Od trenutnog slajda.

Sprečavanje bezbednosnih obaveštenja pre prezentacije

Sprečite da vam PowerPoint centar za pouzdanost prekida prezentaciju tako što ćete unapred premestiti datoteku na pouzdanu lokaciju na računaru. Da biste pronašli ili podesili pouzdanu lokaciju, uradite sledeće:

  1. U programu PowerPoint izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Opcije.

  2. U dijalogu PowerPoint opcije izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim izaberite stavku Postavke centra za pouzdanost.

U dijalogu Centar za pouzdanost izaberite stavku Pouzdane lokacije. Lista u okviru Pouzdane lokacije obuhvata fascikle koje su već podešene kao pouzdane lokacije.

  1. Ako lista ne obuhvata lokaciju koju želite, kliknite na dugme Dodaj novu lokaciju i potražite željenu fasciklu, a zatim kliknite na dugme U redu.

Više informacija potražite u članku Dodavanje, uklanjanje, ili menjanje pouzdane lokacije za datoteke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×